• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Arama konferansında mutabakat sağlandı ERKİN USMAN

Arama konferansında mutabakat sağlandı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2011, 00:00
Siyaset, sanat, ekonomi, eğitim ve basın camiasından isimlerin bir araya gelerek oluşturdukları Ege-Koop Danışma Kurulu'nun, yerelde katılımcı demokrasinin yerleşmesi ve kurumsallaşması amacıyla düzenlemeyi amaçladığı, "Yerel Yönetimlerde Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlık" konulu arama konferansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 50'ye yakın değişik meslek grubundan temsilci ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katılımıyla yapıldı.
Türkiye'de bu alanda düzenlenen ilk arama konferansı olma özelliğini taşıyan etkinlikte moderatör de Nihat Demirkol...
***
Katılımcılar, danışman-yazar Nihat Demirkol'un moderatörlüğünde iki saat içinde 181 fikir kartı üretti. Öncelikler belirlendiğinde ortaya 920 maddelik bir gündem çıktı. Eğilimler toplandıktan sonra ilk 8 tercih belirlendi, bazı başlıklar birleştirildi. İşte o başlıklardan bazıları:
* Vatandaşlık bilinci, şeffaf yönetim.
* Yetki paylaşım kültürü, kent kimliği.
* Kent kimliği, yerel yönetim ilişkileri.
***
Konferans sonrasında konuştuğum Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, etkinliğe katılan tüm isimlerin "Aktif Yurttaş" olma sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. Aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve 44 değişik meslek grubundan temsilcilerin de hazır bulunduğu arama konferansı sonucunda, aradıkları mutabakata ulaştıklarını belirtti.
***
Yarım asırı geride bırakan toplu konut devi, İzmir merkezli Ege-Koop, 1984'ten bu yana, kaliteli ve güvenli hizmetine devam ediyor. 26 yılda toplam 1 milyar 320 milyon dolarlık yatırımla 26 bin konut inşa eden kuruluş, altyapısıyla, sosyal ve kültür tesisleriyle adeta yeni kentler oluşturuyor.

kentten

Metro'nun yağmur eziyeti

Metro yağmurda sokakları göle çeviriyor. Metro'nun Cumaovası-Aliağa seferleri başladı ancak sıkıntıları bitmedi. Metro çalışmaları sırasında yağmur suyu logarlarının tıkanması sonucu sokakları her yağmurda göle dönen Karşıyaka Müjgan Barutçu sokağı sakinleri, yetkililerin sorunlarını dikkate almamasından şikayetçi.
***
Yaklaşık 80 ailenin yaşadığı 1876 sokak sakinleri adına konuşan Emin Özercan, "Metro çalışmaları sırasında yağmur suyu logarları kapanmış. Şimdi her yağmurda sokağımız göle dönüşüyor" diyor ve ekliyor: "Çoluk çocuk, yaşlı genç evlerimizden yağmur gölüne girip çıkmak zorunda kalıyoruz. Muhtarlığa, Karşıyaka Belediyesi'ne sorunumuzu defalarca anlattık. Hatta imza toplayıp verdik ancak, bir çözüm getirilmedi. Şeçim zamanı gelip nasıl oy isteyecekler merak ediyoruz."

siyasetten
CHP'de yeni bir yüz: Prof. Kaymakçı

Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'yı, Rodos ve İstanköy Derneği'nin bir yemeğinde tanıdım. Dernek başkanı olarak adalardaki Türklerin özlük sorunları ve mimari eserlerinin korunması konusunda bir konuşma yapmıştı.
Prof. Kaymakçı, geçtiğimiz günlerde çiftçi örgütleri temsilcisi olarak CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. Nereden nereye? Bir göçmen ailesinin çocuğu olarak anavatana yerleşen çocuk, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kimsesizlerin Kimsesizidir" dediği Cumhuriyet'te aday adaylığına yükseliyor.
Size biraz Kaymakçı hakkında bilgi vereyim. O, ailesiyle 1952 yılında İzmir'e geldi. Eğitimini İzmir'de tamamladı. Askerlik sonrası EÜ Ziraat Fakültesi'ne asistan olarak atandı ve 1988 yılında da profesör unvanını aldı. Kaymakçı'nın hocası Reşit Sönmez ile yaptığı çalışmalarla, Türk çiftçisine büyük hizmetler yaptığı biliniyor. Birçok ödül ve sayısız teşekkür belgesine sahip.

küpe
İyi olmak istiyorsan, kötü olduğuna inan.
Epiktetos


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA