• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kiraz’da garip şeyler ERKİN USMAN

Kiraz'da garip şeyler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2011, 00:00
İzmir'in Alaşehir-Sarıgöl sınırındaki son ilçesi Kiraz, Yeni Asır'ın da çabasıyla 30 yataklı bir hastaneye kavuşturulmuş, acil durumlarda Ödemiş'e gitmek zorunda kalan Kirazlılar büyük sevinç yaşamıştı.
Bu olay gerçekleşeli 3-4 yıl olmasına rağmen Kiraz halkı hastaneden verimli bir şekilde yararlanamadı.
* * *
Bunun nedenlerini de şöyle anlatıyorlar:
Başhekim olan genel cerrah İzmir'e atanınca yerine yeni genel cerrah atanmadı. İlçeye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri geçici görevle İzmir'den cerrah geliyor. Yani bıçak altına yatması gerekenler, bu üç günü beklemek zorunda. Acil durumdaysa yürü Ödemiş'e...
Narkoz vardı, Bayındır'a tayin edildi. Haftada bir gün Kiraz'a geliyor.
***
Bayan ortopedi uzmanı var, ameliyat yapılmıyor.
Kadın doğum uzmanının yaşı ise altmışın üzerinde... Doğum yaptırmıyor, sezaryen olayına girmiyor.
Kirazlılar hastanedeki çocuk doktorunun başhekim olmasını isterken, Bitlis'ten bir aile hekimi Kiraz Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Yani aile hekimi uzman doktorların amiri oldu.
***
Kirazlılar bu iddialarla yetinmiyor, diyorlar ki, "Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yıllık 500 bin olan poliklinik muayenesinin üçte biri Kirazlı... 250 bin poliklinik muayenesi kapasitesi olan Kiraz Devlet Hastanesi'nde ise, 80 bin hastaya bakılabildi.
Bu hastanenin verimli çalışabilmesi için yatak kapasitesinin 30'dan 50'ye çıkarılması gerekiyor. O zaman branşlara uzman hekim atanması zorunlu olacak."
İddialar böyle. Bakalım Sağlık Müdürlüğü ne diyecek?

kentten
Yücel İzmirli adı ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi'nce Ordu Caddesi'ndeki parka adı verilen, Karşıyakalı eğitimci yazar Yücel İzmirli'nin dostları ve tüm sevenleri düzenlenen törende bir aradaydı. Törende Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, İzmir eski Vali Yardımcı İhsan Uğurcan, milletvekili aday adayları Ertam Özen, Recai Acar, KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yöneticileri, KSK Onur Kurulu üyeleri ve eski sporcuları, Karşıyaka Lisesi Müdürü Salim Bozkurt ile eski müdürler Erol Kaya, İsfendiyar Yıldız, Atalay Demirel, Hüseyin Çam, İlyas Babayiğit ile okul öğretmenleri, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Yıldırım, Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı yöneticileri, KARLİS Platformu temsilcileri, TÜFAD Başkanı Şaban Acarbay, Onur Kurulu üyeleri Nevzat Güzelırmak, Erkan Velioğlu, 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Sait Gürsoy ve yöneticileri, Rodos Kültür Derneği ve Karşıyaka'da bulunan birçok sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yazın dünyasının usta kalemleri, eğitim camiasından temsilciler ile çok sayıda konuk katıldı.

küpe
Herkes düşüncelerinde yanılabilir ama aptallar bir türlü düşüncelerinden ayrılamazlar.
Cicero

fıkra

Fotoğraf

Temel, fotoğraf çektirecekti. Vesikalıkların güzelliğini aksettiremediğine inanıyordu. Fotoğrafçıya gitti ve:
"Fotorafımı çekeceksun da, vesikalık olmasın..." dedi.
"Tabii efendrum, 24 çarpı 32'ye ne dersin?" diye cevap verdi.
Temel: "768 derum da, punin konumuzla ne alakası var?"




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA