• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TEV ile Egeli İş Kadınları el ele ERKİN USMAN

TEV ile Egeli İş Kadınları el ele

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2011, 00:00
Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ege iş Kadınları Derneği, imzaladıkları protokol ile eğitime büyük katkıda bulundular. Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi'nde yapılan imza töreninde, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV İzmir Şube Başkanı eski Vali Hüseyin Öğütcen, TEV İzmir Şube Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer, Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Işın Yılmaz, Başkan Yardımcısı Nilhan Antitoros Tunç ile Yönetim ve Denetim Kurulu'ndan üyeler hazır bulundu.
* * *
İmzalanan protokol ile TEV bünyesinde ayrı bir burs fonu oluşturulması ve bu fon ile EGİKAD tarafından TEV kriterlerine göre seçilen, yüksek öğrenim gören kız öğrencilere burs sağlanması hedefleniyor.
TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV bünyesinde daha önceden bu tür özel burs fonlarının bulunduğunu, ancak ilk kez iş kadınlarından oluşan bir sivil toplum kuruluşunun bu tür bir protokol için kendilerine başvurduğunu belirtti.
* * *
Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Işın Yılmaz da, özellikle kız öğrencilerin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesini sağlamak amacı ile bu tür bir fon oluşturulmasını istediklerini, kendi bünyelerinden ziyade kurumsallaşmış TEV aracılığı ile doğru öğrenci grubuna ulaşabileceklerinin bilinci ile bu protokole imza attıklarını vurguladı.

kentten
Ali yapar, Veli bozar

Bostanlı'da yaşayan vatandaşlar, Köprü'deki Cengiz Topel Parkı civarında kaldırımların araçların park yeri haline getirilmesi nedeniyle yoldan yürümek zorunda kaldıkları için araçlarla karşılaşıp ölüm tehlikesi yaşadıklarınından sık sık yakınıp Karşıyaka Belediyesi'ne çare bulunması için başvurmuşlardı.
Belediye bunun üzerine park civarındaki bir kaldırımı iptal ederek tamamen araçlara park yeri yapmış, karşıdaki kaldırımı da yayalara tahsis edip babalarla örterek sorunu çözmüştü.
Ancak plastikten yapılan babaları vatandaşlar özenle korurken kurum ve kuruluşların araçları yıkıp devirmekte, ya da parçalamakta sakınca görmüyor. Önceki gün Bostanlı'da trafonun yanına elektrik direği diken TEDAŞ elemanlarının bindiği 35 UC 635 plakalı kamyonetin şoförü manevra yaparken babalardan birini parçaladı.
İşin ilginç yanı, vatandaşların uyarısına kulak asılmaması ve tepki gösterilmesiydi. Barış Manço'nun ünlü şarkısı aklımıza geldi: "Ali yazar, Veli bozar". Biraz değiştirdik: "Ali yapar, Veli bozar."

laflama

* Çok bahtsızım çoook, okeye dördüncü bile olamadım bu dünyada!
* İnsanda "haya" olmadıktan sonra, "hayat" ne anlama gelir be usta ?
* Yaşam dediğin bir "oyun" ölüm ise "game over".
* Süt dökmüş kedi gibi olma, içini dökmüş kedi gibi gez piyasada!
* Ben sana "ikoncan" olamazsın demedim, adam olamazsın dedim oğlum!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlandığında anlar.
Eshenbach



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA