• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ali Aşlık: İzmir’e dev sağlık sitesi kuruluyor ERKİN USMAN

Ali Aşlık: İzmir'e dev sağlık sitesi kuruluyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2011, 00:00
Ali Aşlık, AK Parti'nin İzmir'deki bir eski il başkanı.
Zor bir dönemde, zor bir görevdi bu.
Ali Aşlık, sakin ve kendinden emin bir başkan olarak görevini yerine getirdi.
Şaibesiz bir yönetim sergiledi.
Bir süre kenarda kaldı ve yeniden sahneye çıktı.
Aşlık'ın son hedefinde milletvekilliği vardı.
O şimdi AK Parti listesinde 2. Bölge'den milletvekili adayı.
Ali Aşlık, "İzmir'e birkaç satır yer veren siyasi partilerin aksine, biz dev projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz" diyor.
Aşlık, Çandarlı'nın yanı sıra Alsancak Limanı'nın iyileştirileceğini, Aliağa ve Nemrut iskelelerinin ıslah edileceğini, dünya standartlarında bir kuruvaziyer limanı yapılacağını anlatıyor.
Aşlık'ın verdiği bilgiye göre, Menderes-Gümüldür ve Seferihisar-Kuşadası bölünmüş yol olacak. Bornova Çevre Yolu düzenlemesi tamamlanacak. Sabuncubeli'ne tünel, Çeşme ve Karaburun'a sahil yolu yapılacak.
***
Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerinin altını çizen Aşlık, marka şehirler oluşturma kapsamında İzmir'i en üst sıraya yerleştirmeyi hedeflediklerini vurguluyor.
İşte o projelerden biri...
Yenişehir Hastanesi ile birbirlerine çok yakın bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Doğumevi Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Mezarlıklar Müdürlüğü arsaları ve çevrede hastane gelişim olarak ayrılmış bulunan alanlar birleştirilerek 155 bin metrekare büyüklüğünde dev bir şehir hastanesine dönüştürülecek.

Benzerlik
Demokrat Emin ile Ayı Ali parkta güvercinlere yem atıyordu. Demokrat Emin: "Şu güvercinlere ne zaman yem atsam, siyaset adamlarımızı hatırlıyorum" dedi.
Ayı Ali, "Neden?" diye sorunca ekledi:
"Yerde dolaşırken elimizden yiyorlar. Havalanınca da kafamıza ediyorlar."

kentten
İki duayen İzmir'de

İzmirliler için her zaman denk gelmeyecek ve kaçırılmayacak bir isim, dünyaca ünlü yazar Stefano D'Anna İzmir'e, Art 10 Fikir Atölyeleri'ne geliyor..
Bir değil, birkaç kez getirdiği birbirinden değerli isimlerle İzmir'in kültür-sanat yaşamına sunduğu kaliteli farklılığın yanı sıra İzmir tanıtımına da büyük katkısı olan On-Art İletişim Danışmanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Art-10 Fikir Atölyeleri, 23 Mayıs'ta dünyaca ünlü yazar, ekonomist ve sosyolog Prof Stefano D'Anna'yı konuk ediyor.
Bitmedi, 24 Mayıs'ta da Art 10'nun en çok ilgi gören moderatörlerinden usta müzisyen ve gezgin Ayhan Sicimoğlu, yoğun istek üzerine bir kez daha geçen ay geldiği Brezilya ve Rio Karnavalı'na götürecek İzmirlileri..
En çok talep gören ve atölyelerin ev sahibi gibi olan çok yönlü sanatçı Ayhan Sicimoğlu ise, 24 Mayıs'ta İzmirliler'e bir kez daha Brezilya ve Rio Karnavalı'nı yaşatacak, ülkenin yerel içkisi "caipirinha" yapımını öğretecek, Brezilya müzikleri eşliğinde çoşturacağı İzmirliler için CD'sini de imzalayacak.
Ekim 2009'dan bu yana Art 10 Fikir Atölyeleri'nde bu değerli isimleri İzmir'e getiren ve katılımcısıyla böylesine özel bir atölye çalışmasında buluşturan sevgili Aylin Onart'a bir İzmirli olarak ne kadar tebrik ve teşekkür etsek az.
Gerçekten İzmir için çok önemli ve zor bir işi başarıyor.

kentten
Köftesi ile değil, faturası ile meşhur oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun yankıları devam ederken, bazı ses kayıtlarında İzmir gündemine bomba gibi düşecek gelişmeler olduğu da konuşuluyor.
Bu arada operasyonla birlikte en çok gündeme gelen konu ise 'köftecinin faturası.'
Hani şu bir gençlik örgütlenmesi için belediyeden verilen yardım.
Ve o yardım için kullanılan mekan; bir köfteci.
Hamsiköy Akçaabat Köftecisi.
Halkın büyük çoğunluğu 6 bin TL fatura kesilen köfteciyi merak ediyor.
Nerede? Sahibi kim? Neden bu dosyaya girdi?
Köftecinin müşterileri de şaşkın. Geçenlerde bir arkadaşıma dert yanmışlar:
"Biz O'nun köftesini severdik. Keşke köftelerinin güzelliği ve lezzeti ile anılsaydı.. Ona böye anılmak yakışmadı."
Benden söylemesi..

küpe
Alçak gönüllülük kendi gerçek değerini anlamaktır.
Anatole France



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA