• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’nun teşekkür borcu ERKİN USMAN

Kılıçdaroğlu'nun teşekkür borcu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2011, 00:00
İzmir'de oy dengeleri açısından etkili 6 büyük ilçe var: Bayraklı, Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka ve Karabağlar.
Buralardaki başarı sonuca da etkili. Elbette tam tersi de geçerli.
Bu ilçelerin hepsinde CHP'li belediye başkanları görevde.
Farklı oy oranları ile 2009'da AK Parti'yi solladılar.
Ya şimdi?
Bu ilçelerden Buca ve Karabağlar'da AK Parti öne geçti. Bornova'da da fark çok az.
Yani CHP'li belediyeler için tehlike çanları çalıyor.
Ayakta kalan 2 belediye var, Konak ve Karşıyaka.
Yüksek oy oranları ile CHP'yi bir başarısızlıktan çekip aldılar.
Konak'ta oy oranı yüzde 47.6, Karşıyaka'da yüzde 62.6.
Ya Konak ve Karşıyaka olmasaydı.
Görünen o ki, halk Karşıyaka'da deneyimli ve üretken Belediye Başkanı Cevat Durak'a destek veriyor. 2009 seçimlerine göre oyu azalsa da, bir fark söz konusu. O azalma bir uyarı belki de...
Konak'ta ise bir sürü engellemeye karşın yerel yönetimlere devlet adamı ciddiyetini ve güleryüzlü hizmeti taşıyan, diyaloga açık kimliği ile dikkat çeken Dr. Hakan Tartan'ın başarısı ortada. Ya Konak olmasaydı...
2007'deki yüzde 37 oy oranını yüzde 48'e taşıyan ve 2009'daki il genel meclis oyunu yakalayan Konak, CHP'yi belki de ipten aldı.
Kılıçdaroğlu'nun bir teşekkür borcu varsa, kavgacılara, çalışmayan, kitlelere ulaşmayan adaylara değil, hizmetleri ve duruşları ile göz dolduran Cevat Durak ve Dr. Hakan Tartan'a vardır.
Gerisi boş...

Köyde voleybol takımı...
Foça ilçesine bağlı Kozbeyli köyünde kız öğrenciler için bir voleybol takımı kuruldu. Kozbeyli Köyü Kalkınma ve Gelişme Derneği'nin desteği ile kurulan takımı eski bir voleybol oyuncusu olan İzmirli turizmci Öngör Yakar çalıştırıyor. Takımın formaları ve lastik ayakkabılarını İzmirli işadamı Fadıl Sivri (Çemaş Çelik ve Metal Anonim Şirketi adına) temin etti. Voleybol topları ve filesini de Konak Belediyesi hediye etti. Kozbeyli köyü meydanında organik köy ürünleri satan bir dükkanı da bulunan Öngör Yakar, "Bölgedeki hemen her köyde futbol sahaları var. Bu sahalarda erkek çocuklar sabahtan akşama doyasıya futbol oynuyorlar. Fakat kız öğrencileri düşünen yok. Biz de onlar için bir voleybol okulu kurup diğer köylere de örnek olmak istedik. Köyde olanaklarımız kısıtlı. Toprak sahada, köy meydanında çalışıyoruz. Onları kapalı bir salonda çalıştırmak isterdim. Çok yetenekli kızlar var. İleride onların arasından Karşıyaka'da, Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta oynayacak yıldızlar çıkacağına inanıyorum" diyor.

hayattan
Gündüz işinin patronu geceleri de sanatçı

Bergamalı amatör genç sanatçı Serkan Gündüz, askerlik öncesi işsizliğin getirdiği sıkıntılı günleri evinde gitar çalarak geçirmeye çalışırken son günlerde Bergama'da gençlerin aradığı sanatçı haline geldi.
Genç sanatçı Serkan Gündüz, Bergamalı gençlerin yaz aylarının eğlence mekanlarında verdiği konserlerle gençlerin gözdesi haline geldi.
* * *
İnatçı kişiliği nedeniyle müzik serüveninde büyük başarı sağlayan genç sanatçı Serkan Gündüz, bugüne kadar attığı güçlü adımlarla sahne aldığı her mekanda Kuzey Ege Bölgesi'nde gençlerin durak yerleri olan bar ve kafelerde keyifle dinlenilir hale geldi.
Henüz 30 yaşındaki Serkan Gündüz 4-5 yıl öncesi şehir merkezinde kurduğu Nostalci Cafe'yi işletirken, akşamları da çeşitli eğlence mekanlarında kendi ölçeğinde pop ve fantezi türü şarkılar ile genç dinleyicilerine unutulmayacak müzik ziyafetleri sunuyor. Gündüzleri kendi işyerinin patronluğunu yapan genç sanatçı, geceleri ise zaman, zaman Olympos ve Yeni Şakran'daki Deniz Cafe gibi eğlence mekanlarında sahne alıyor.

küpe
Yeni bir evren için gereken, yeni bir akıldır.
Carlos Williams


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA