• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çiğli, İzmir’in bir sanat merkezi oluyor ERKİN USMAN

Çiğli, İzmir'in bir sanat merkezi oluyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2011, 00:00
Yeni Sanat Merkezi'nin 11 yıldır Çiğli'de sanat adına yapmış olduğu hizmetler, Çiğli halkı tarafından büyük ilgi görüyor.
Yeni Sanat Merkezi, kurulduğu günden bugüne deneyimli eğitim kadrosu ile konservatuvar, güzel sanatlar fakültesi ve liselerine onlarca öğrenci kazandırdı.
Yeni Sanat Merkezi'nin kurucusu Meral Çelik şöyle konuşuyor:
"Hocalarımız, eğitim gören her bir öğrenciyle yakından ilgilenip onların sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Bir ülkenin kalkınmasının olmazsa olmaz koşulu sanattır. Atatürk'ün ilginç bir hikayesi vardır... Mustafa Kemal, Türk ateşesi olarak Bulgaristan'a gittiğinde Carmen Operası'na davet edilmiş ve izledikten sonra Şakir Zümre'ye, 'Şakir, kim ne derse desin, şimdi Balkan Savaşı'nda yenilgimizin nedenini daha iyi anlıyorum. Ben bu adamları eğitimsiz bilirdim. Oysa baksana operaları bile var. Operada oynayacak sahne sanatçıları, müzisyenleri, dekoratörleri, hepsi yetişmiş, opera binası bile yapmışlar' diyerek, böyle bir komutanın, sanatın önemini bir savaşta galip gelme nedeni olarak görmesi sanırım bize söylecek pek söz bırakmamaktadır. Uluslar, dünyanın her yerinde düşünürleriyle ve sanatçılarıyla var olmuşlardır. Neden Avusturya denilince aklımıza Mozart, Varşova diyince Chopin, Almanya deyince Bach, Fransa deyince Rodin, Voltaire, Hollanda diyince Van Gogh gelmektedir? Çünkü tarihe direnebilen tek şey sanattır... Sanat, sanatçısıyla var olduğu sürece ülke her zaman o isimle birlikte anılacaktır. 2000 yılından beri hizmet vermekte olan Yeni Sanat Merkezi, Batı müziği ve geleneksel Türk müziği türlerinin tüm bölümlerini kapsayan enstrüman, ses ve repertuvar eğitiminin yanı sıra tiyatro, bale, Latin ve modern dans gibi sahne sanatlarındaki başarılarıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir."
* * *
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın bu bağlamda verdiği destek ve katılımla etkinliklerde yeteneklerini sergileyen öğrencilerimiz Çiğli'nin İzmir'in sanat ilçesi olma yolundaki kararlılığını gösteriyor.

kentten
Venedik Sitesi'den bu sese kulak verin

Atakent'te kurulu Venedik Sitesi'nda yağmur suları için direnaj yok.
Bu yüzden her yağmurda buraları, gerçek Venedik'e dönüşüyor.
Venedik Sitesi yöneticilerinden Ünal Gönenç ve site sakinlerinden Esen Dölen Öner buraların yeniden düzenlenmesi için hem Karşıyaka hem de Büyükşehir belediyelerine başvurdular, bırakın tedbiri bir cevap bile alamadılar.
Ünal Gönenç, "Karşıyaka Belediyesi'ne 10.06.2011 tarih ve 506 no, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne 13.06.2011 tarih ve 29819 nolu yazılarla başvuruda bulunduk. Şu ana dek, herhangi bir geri dönüş alamadık" diyor.
Ve, Venedik Sitesi sakinlerinin ortak açıklaması:
"2038/1 sokakta yağmur suları için direnaj yoktur. Keza 2038/2, 2038/3 ve 2038/4 sokaklarda da yoktur. Bölgedeki tek direnaj hattı 2038 sokaktadır ve çapı dardır. Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Şehit Diplomatlar Parkı'nın seviyesi de bu sokaklardan yüksektedir. Dolayısı ile yağmurlarda sokaklarımızı su basmaktadır. Kendi imkanlarımızla, dalgıç pompalarla bu suları site içindeki kanallara vermekteyiz. Ancak, birkaç haftadır gördük ki bu kanalların önü kapatılıyor. Ve yağmurda evlerimizin sular altında kalması kaçınılmaz oluyor."
Atakent Venedik Sitesi yöneticileri ve sakinleri, önümüzdeki kış aylarında zorluk çekilmemesi için şimdiden tedbir alınmasını ıstiyor.

edremitten
6 bin kişilik tiyatro

Körfez turuna devam...
Bu açıkhava tiyatrosunun temeli yıllar önce atılmış ve inşaatı bir süre durdurulmuştu.
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Kuzey Ege'nin en büyük amfitiyatrosunun inşaatını yeniden başlattıklarını söylüyor ve ekliyor:
"6 bin kişilik tiyatroyu taahüt edilen süreden bile önce bitirilip Edremit halkının hizmetine sokacağız."
Başkan Kılıç, Edremit'in sadece bölge ekonomisiyle ve ticaretiyle bir merkez olmaktan daha fazlasını yapması gerektiğinin altını çiziyor ve devam ediyor:
"Edremit Belediyesi olarak büyük sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak bir tesise ihtiyaç vardı. Yaptığımız bu inşaat ile bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılamış olacağız."
Anfitiyatronun kaba inşaatının önümüzdeki günlerde tamamlanmasının ardında yaz aylarının son günlerine doğru hizmete girmesi bekleniyor.

küpe
Vatanseverlik siz orada doğduğunuz diye, ülkenizin diğer bütün ülkelerden üstün olduğu inancıdır.
Bernard Shaw


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI