• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-kaf’ın basketbol efsaneleri buluştu ERKİN USMAN

Kaf-kaf'ın basketbol efsaneleri buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2011, 00:00
Karşıyaka Basketbol Takımı'nı ikinci ligden birinci lige çıkartan efsane oyuncular ve oynadıkları dönemde her biri yıldız olan basketbolcular Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nda buluştu.
Basketbolcular, 1960-1974 yılları arasındaki başarılı dönemi anarken, ilginç anılarla ve birbirleriyle yaptıkları esprilerle Kaf-kaf'ı 1960-1974 yılları arasında basketbolda başarıya götüren efsane oyuncuları, takım çalıştırıcıları ve görevliler yıllar sonra Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nda (SKSF) bir araya geldi.
* * *
Oynadıkları dönemde her biri yıldız olan basketbolcular, başarıları anarken, yarım asra yaklaşan hasreti dindirdi. Şimdi Tofaş'ın başkanlığını yapan Efe Aydan, Bursa'dan koşup gelmişti. Kimi İstanbul'dan, kimi Bodrum, Kuşadası, Çeşme'den, arkadaşlarını kucaklamaya koşmuştu. Sık sık Kaf-Sin-Kaf sloganı atan basketbolcular gecenin bitmesini hiç istemedi.
* * *
Birinci lige çıkan takımda yer alan SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, "Bu tür gecelerin sıkça yapılmasını diliyorduk. Kısmet bu güneymiş. Aradan geçen bunca zamana karşın arkadaşlığımız ve takım ruhumuz hiç kaybolmamış" dedi. Soyer, arkadaşlarına Türkiye'de bir benzeri bulunmayan Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nı tanıtırken arkadaşlarından büyük övgü aldı. SKSF Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Barış Kudar da konuklara özel ilgi gösterdi.
* * *
Efe Aydan, Nadir Vekiloğlu, Mehmet Refik Soyer, Ateş Özerk, Somer Terzioğlu, Çetin Uziş, Secder Akıncı, Mehmet Zengel, Ziya Yurdatap, Firuz Koçaş, Tayfun Candaş, Sezai Engür, Nuri Sakal, Cengiz Uzel, Rıza Küntür, Mehmet Erdeniz, Mehmet Erişkin, Ziya Yurdatap, Mehmet Akay, Bülend Alp, Ömer Aktaşlı ve Nejat Kuymulu gibi Türkiye'nin, özellikle İzmirlilerin yakından tanıdığı sporcular birbirleriyle hasret gidermek üzere SKSF'nin havuz başında bir araya geldi.
* * *
Tahir Türetken, Yüksel Böke, Ayhan Öngen, Çetin Taşkıngenç, Yıldırım-Atakan Karakaplan kardeşler, Atilla Uzel ve Güçlü Bayar, mazeretleri nedeniyle gelememişti. Şubeye büyük katkıları olan Serdar Zenger ve onun gibi ebediyete göçenler de saygıyla anıldı. Dönemin yöneticileri Tahir Türetken (başkan) ve Yılmaz Temizocak'ın (asbaşkan) büyük çabalarıyla 1. lige çıkma hedefini 1973-1974 sezonunda gerçekleştirmişlerdi. O dönemde yakılan ateş, 1986-87 sezonunda deplasmanlı lig ve Cumnurbaşkanlığı Kupası şampiyonluklarıyla taçlanmıştı.
* * *
Eski basketbolcu, o devirlerin tanığı yılların deneyimli gazetecisi Gürkan Ertaç'ın hoşgeldin konuşması ile başlayan yemekte birbirleriyle ilgili anıları anlatan basketbolcuların kahkahaları ortalığı çınlattı. Zaman zaman da sahneye çıkan ve şarkı söylemeye çalışan basketbolcular kurtlarını da dökme fırsatını bularak, gecenin geç saatlerine dek hasret giderdiler. Bu tip gecelerin belirli aralıklarla tekrarlanması kararı alındı.

ege'den
Dikili, Bodrum'u geçecek

Türkiye'de turizm yıllardır güneye Antalya, Bodrum ve Çeşme'ye doğru gelişti.
Ancak, yatırımın yönü değişti.
Denizi nedeniyle Türkiye'nin Maldiv Adaları diye anılan Dikili Bademli'ye dev inşaat firmaları Avrupai turizim tesisleri kurmak için yarış içine girdi.
Tarih, doğa, deniz, termal cenneti Dikili'nin Garip Adası'na Fi-Yapı inşaat 5 yıldızlı 5 bin yataklı otel inşaatından sonra Türkiye'nin en büyük kamu sendikası Kamu-Sen de Hayıtlı Koyu'na 144 apart daire ve 32 villalık müthiş bir tatil sitesi çalışmalarını başlattı.
* * *
Kamu-Sen ile Uğurlu İnşaat'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede, içinde restoran, alışveriş merkezi, mescit, Türk hamamı, sauna, SPA merkezi, açık-kapalı bay ve bayan yüzme havuzları, fizik tedavi merkezi, cilt bakım merkezi, bay-bayan kuaförü, kafeterya, konferans salonu, fitness salonu, spor tesisleri, kreşin bulunduğu 144 apart daire ve 32 villa yer alacak.
* * *
Bademli'nin Hayıtlı Koyu'nda bulunan Kamu-Sen Tatil Sitesi, Kalem ve Garip adalarının karşısında, eşsiz manzarası, doğası ve şifalı termal suyu ile Dikili merkezine 7 km, Çandarlı'ya ise 9 km uzaklıkta bulunuyor. Türkiye Kamu-Sen Sendikası toplantı ve eğitim çalışmalarını, 650 kişilik konferans salonu ve 120 kişilik misafirhanenin de yer aldığı tatil sitesinde yaparak, Dikili ilçesine önemli ekonomik katkı da sağlayacak.

küpe
Medeniyet, birkaç kişiyi yükseltmek için kitleleri alçaltır.
A. Alcott

günün fıkrası
Kadın kulağı

Adamın biri kazada kulağını kaybetmiş. Araştırmalar sonucu iyi bir plastik cerrahı bulmuş ve girmiş ameliyata. Ameliyat sonrası bandajlar açılmış, bir süre sonra:
"Aman Allahım, doktor bana kadın kulakları takmışsınız" diye bağırmağa başlamış.
"Kulak kulaktır. Kadını erkeği olmaz."
Hasta bağırmağı sürdürmüş:
"Yanılıyorsunuz... Her şeyi duyuyorum ama. Hiçbir şeyi anlamıyorum."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA