• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka Şövalyesi ERKİN USMAN

Karşıyaka Şövalyesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2011, 00:00
1970 yılında Karşıyaka bayrağını zirveye dikenler, kaptanları Erol Baş ile, "Yumruk yumruğa görüp hayran oldu bize stadyumlar" dediler.
"Kuşlarla akan ipeği/göllerde uçan çiniyi/ ve sevdayı umarsız kına çiçeği/gibi bölüşen onlardı" ve Alsancak Stadı'nda şampiyonluk turu attıklarında başlarında Erol Baş vardı.
* * *
Ve 1970 yılının 4 Nisan'ında Karşıyaka bayrağını zirveye dikenler, kaptanları Erol Baş ile, "Yumruk yumruğa görüp hayran oldu bize stadyumlar" dediler. "Gülün kendini işlemek için/çırağı ya da ustası yoktur" diyor şair. Diyor ya, yeşil dalında kırmızı gülün sevdasını yaşayanların çırağı da, ustası da vardır. Moto Özcan, Kalaycı Yılmaz, Ogün, Bulut, Erol Baş, Gode Cengiz, Karşıyakalı ustalardır. Ekrem Erdinç, Bedri, B.Uğur, K.Uğur, Atilla gibi çıraklar bu ustaların yanında pişerek gülü işleyenler oldu. Bu gülü işleyenler Burhan, Saim, Doğan, Ceyhan, Hamdi, Erden ile çoğalır, Erol Baş kaptanlığında şampiyonluğu Karşıyaka'ya taşır.
"Dağların ve nehirlerin/türküsünü söylemek istiyorum" diyor Ataol Behramoğlu. Ben de yüreğime yerleştirdiklerimden Erol Baş'ın türküsünü söylemek istiyorum. Sadece Karşıyaka'da doğduğu için Karşıyakalı değildir Erol Baş, dağların ve nehirlerin türküsünü söyleyen bir Karşıyakalı gibi Karşıyakalı'dır. Erol Baş görünümüyle, düşünsel yapısıyla, mert kişiliğiyle hala bir delikanlı, bir şövalye gibidir. 1955'te Asım Ligi'nde 4 yıl şampiyon olan Aksoy takımında başlayan Erol Baş'ın futbol öyküsü, Cevat Gök ve Osman Aydemir'in ileri görüşlülüğüyle, ölümüne aşık olduğu yeşil kırmızılı renkleri kuşandığında, "Yıldız türküleri, yıldızdan türküler" söylediği gibi zirvelere ulaşmıştır. 9 yılı kaptanlık olmak üzere, 15 yıl 5 numaralı formayı kuşanan Erol Baş'ın yaşamında bir türkünün kekiğinde tütmüştür Karşıyaka sevdası...
* * *
Sürekli olarak Türkiye'nin en iyi üç liberosu arasında yer alma başarısıyla Beşiktaş, Galatasaray ve Göztepe'den aldığı parlak transfer tekliflerine rağmen, Karşıyaka gemisindeki miçoluğundan kaptanlığına dek, hiçbir görevi bırakıp ayrılmayı düşünmemiştir. Yeteneğini fizik gücüyle besleyen, futbol alanlarında "gentleman" örneği olan, hayata umutla, sevgiyle bakan ve onu güzel eyleyen Erol Baş, futbolculuğunda da güzel oldu, yöneticiliğinde de...
"İlkyaz şarkısını", 'sevgilim/seni/yüreğinden öperim' dizeleriyle bitirir Aykut Poturoğlu. Ben de seni yüreğinden öpüyorum bin yıllık dost, sevgili Erol Baş. Işıklar içinde yat Erol Baş.
Erol Baş, 19 Temmuz 2011 Salı günü (yarın), saat 18.30'da Soğukkuyu Mezarlığı'nda anılacak.

hayattan
Kampanya üstüne kampanya!

Açılışı ile olaydı. İzmir'de değil, tüm Ege'de büyük bir ses getirip heyecan uyandıran Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi'nde, 'çok yakında' görülmemiş bir kampanya başlıyor.
Bu kampanyayı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a sorduk.
Yanıtı şöyle:
"Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi'nde yer alan son işyerlerinde, konseptimize uygun mağaza açmayı hedefleyen yatırımcılarımıza 'Yıl sonuna kadar kira yok' diyerek, ekonomik krize yine meydan okuyoruz."
***
Aslan'ın verdiği bilgiye göre, böylelikle gelinlikten damatlığa, mobilyadan beyaz eşyaya, sünnet takımlarından abiye elbiselere ve ayakkabıya, halıdan küçük ev aletlerine kadar yüzlerce ürünün çok uygun fiyatlarla satışa sunulduğu Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi'nin 'son mağazalarında' yer almak isteyen yatırımcılar için çok özel bir fırsatın kapıları aralanıyor.
***
Başkan Hüseyin Aslan'ı dinlemeye devam:
"Yetmedi, dahası var. Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi'nde yatırımcının yanı sıra tüketicinin de yüzünü güldürecek, eşi benzeri görülmemiş bir kampanyaya daha imza atıyoruz.
Milli Piyango İdaresi izniyle sürprizlerle dolu, piyasa değeri 150 bin lira olan 'çekiliş kampanyası' düzenliyoruz."
***
Bu kampanyanın hediyeleri:
1)İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın büyük katkılarıyla 2011 marka bir otomobil.
2) Ege-Koop'tan 511 metrekare büyüklüğünde Villakent'te imarlı arsa.
3) Roda Turizm tarafından muhteşem Karayipler ve Avrupa tatili.
4)BYM mobilyadan 6 takım mobilya.

küpe
İnsanın hakiki asaleti faziletten gelir, doğuştan değil.
Epiktetos


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA