• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alsancak’a itfaiye girebiliyor mu? ERKİN USMAN

Alsancak'a itfaiye girebiliyor mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2011, 00:00
Dünkü Yeni Asır'da AKUT İzmir ekibi lideri Ömer Karacan'ın, 7 şiddetinde bir deprem olduğunda kentte yolların enkaz nedeniyle tıkanacağı, yangınlar çıkacağı ve kimsenin kurtarılamayacağı uyarısını ürkü ve ibretle okudum ama uyarısında son derece haklı olduğunda da hemfikirim.
* * *
Uyarıları özellikle Alsancak ve çevresi için yüzdeyüz doğru. Bundan 25 yıl önce TSYD İzmir Şubesi'nin Tevfik Fikret Lisesi arkasındaki lokalinde bir piknik tüpünün parlaması nedeniyle yangın çıkmış, itfaiye araçların sağlı sollu sokakları işgali nedeniyle olay yerine girememiş, çaresiz kalan itfaiye erleri, arkadaki Gül Sokak'tan duvarların üzerinden ellerinde hortumlarla atlayarak yangına müdahale edebilmişti. Gecikme nedeniyle bina tamamen yanmış, alevler apartmanın arkasındaki 8 tonluk fuel-oil tankına sirayet edeceği sırada söndürülüvermişti. Bir itfaiye sorumlusu o sırada, "Eğer bu yakıt tankı patlasaydı, Alsancak'ın yarısı yanardı" demişti.
* * *
Yangının arkasından raporlar tutulmuş, İzmir İtfaiye Müdürlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü'ne yazılar yazmış, sokakların araçların istilasından kurtarılmasını istemişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de durum bildirilmiş, Kültürpark'ın araç parkına açılması, böylece sokakların otopark halinden kurtarılması istenmişti. Sonra ne oldu? İki gün TSYD'nin bulunduğu sokakta araç parkına izin verilmedi, sonrası eski hamam eski tas.
Deneyin bakalım, itfaiyeyi arayın Alsancak'ta itfaiye araçları sokaklara girebiliyor mu? İlgililere uyarı... İzmir bir depreme açık kent. Bunu herkes biliyor. Ama deprem olduktan sonra ahlar, vahların hiçbir yararı yok.

kentten
KSK'nin doğum günü kutlu olsun

Karşıyaka Spor Kulübü'nün kuruluş yıldönümü bugün sade bir programla kutlanıyor. Ebediyete göçmüş Karşıyakalılar için Karşıyaka Çarşı'sında lokma döktürülecek. Saat 18.30'da KSK Yalı Tesisleri'nde Karşıyaka ailesi, tüm branşlardaki sporcuların da katılımıyla toplanacak.
İlk kez uygulanacak yaş kütüğüne bröve ve plaket çakılacak, 99. yıl meşalesi yakılacak, divan kurulu, başkan ve yöneticiler, teknik adam, taraftarlar, 100. Yıl Şeref Defterine görüşlerini yazacak. Saat 19.12'de Yelken Tesisleri yanındaki Atatürk heykeline saygı duruşunda bulunulacak.
Gerek Çukurca ve diğer Güneydoğu illerinde şehit düşen asker ve emniyet güçlerimiz, gerekse Van'daki büyük deprem felaketi nedeniyle özel şenlik ve eğlence programı yapılmayacak. Ancak ilerki tarihlerde büyük bir şölenin de bulunacağı geniş kapsamlı eğlenceli bir kutlama programı gerçekleştirilecek.

hayattan
Son dönem ressamların sergisi

Resim konusunda ilginç bir atılım.
Son dönem Türk ressamlarının çağdaş yorumlarından oluşan sergi Romanya'nın Köstence şehrinde gerçekleştiriliyor.
Çağdaş Türk ressamlarının bu sergisi 2 Kasım'da Köstence'deki Tarih ve Arkeoloji Müzesi'nde açılacak ve 25 Kasım'a kadar sürecek.
Serginin düzenleyicileri Romanya Başkonsolosluğu ve Derya Ülker.
Katılımcı çağdaş ressamlarımız da şunlar:
Filiz Pelit, Serdar Leblebici, Ahmet Yeşil, Nurhilal Harsa, Ümit Yiğit, Peruze Yiğit, Hakan Esmer, Gonca İlbeyi Demir, Melike Taşçıoğlu, Evren Oğuz Balaban, Fulya Ünal, Rıdvan Özgür, Orhan Erkal, Cansu Gürsu, Kübra Engin Halhallı, Burcu Ayan, Civan Aydın, Mehmet Göktepe, Yiğit Altıparmakoğulları, Zeynep Bingöl Çiftçi, Veysel Kurucu, Ekin Akalın Kurucu, Ayfer Karabıyık, Ceyda Güler, Lebriz Rona, Umut Kayapınar, Güliz Baydemir, Evren Karayel Gökkaya, Derya Ülker, Duygu Sabancılar, Özgür Uğuz, Hayri Ağan, Özlem Üner, İnan Binici, Gülderen Görenek.

geçmişten
Camide tütsü

Bir Hıristiyan vatandaş Ahmet Vefik Paşa'ya sormuş:
"Camilerinizde niçin günlük bir çeşit kokulu tütsü yakmıyorsunuz?"
Paşanın verdiği esprili cevap İslamın temizliğe verdiği değeri de gösterir biçimde olmuş:
"Bizim cemaatimiz abdestlidir. Yellenmezler. Onun için günlük yakmıyoruz."

küpe
En iyi akrabalar, uzak akrabalardır.
Hz. Ali

fıkra

Üzülme

Güzel bir tiyatro oyuncusu, arkadaşına yakınıyordu:
"Erkek rollerine çıktığımdan beri, Paris'in yarısı beni erkek zannediyor artık."
Arkadaşı dedi ki:
"Üzülme canım. Paris'in ikinci yarısına nasıl olsa erkek olmadığını ispat ettin."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA