• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Futbolu çorbaya çevirdik ERKİN USMAN

Futbolu çorbaya çevirdik

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2011, 00:00
Futbolumuzu yıllardır tehdit eden, sokak ve cadde azgınlığına kadar giden, ölümlere ve yaralamalarla üzüntüyü doruğa çıkaran holigan terörünü önleme için Sporda Şiddet Yasası'nı çıkardık. Komisyonlarda uzun uzun incelemeler yapıldı, hatta bununla kalmayıp heyetler halinde İngiltere ve İspanya'ya giderek önlemleri yerinde (!) inceledik, döndük. Ve yasa çıkarıldı, çıkarılması da gerekti bunda hemfikiriz. Ama bizde yasalar çıkar, "Eğer hatalar varsa sonra düzeltilir" denir. Şiddet Yasası'nı da sanırım Meclis'te enine boyuna tartışmadan, gece geç saatlere kadar çalışmanın verdiği yorgunluk ve dikkat dağılımıyla hep birlikte el kaldırarak geçirdik. İktidar bir yana, muhalefetten bile, "Yahu bu yasa çok ağır. Şunun şurasını biraz uyumşatalım", yahut, "Bakın, yasanın şu maddesi insanların hayatını karartır" diyen çıkmadı.
* * *
Yasa çıktıktan sonra futbolumuzda bir "şike iddiaları" furyası başladı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, şike yaptıkları, teşvik primi aldıkları, verdikleri iddiasıyla tukuklandılar, aylardır Metris'te yatıyorlar. Bunlar böyle cezaevine girince yasanın şiddetinin boyutları tartışılmaya başladı. Yasa öyle ağır maddeler içeriyordu ki, el kaldıran milletvekilleri bile, "Biz bunları bilmiyorduk" diyerek hayretlerini gözleyemediler. Öncelikle şike olayına yönelenler ağır ceza mahkemelerinde yatacaklar ve suçu şahsen işlerlerse 12 yıl, eğer örgütlü olduğu kanıtlanırsa 18 yıl gibi ancak adam öldürenlere verilen cezalara çarptırılabileceklerdi.
* * *
Özetle biz "Vuralım" derken, öldürmeye yönelmiştik. Şimdi tüm partilerimizin ortak önergesiyle cezalarda indirime gidiliyor. Yasadaki düzenlemeler geçerse ceza sınırı 12 yıldan 1-3 yıla çekiliyor. Yani 6 ayı geçkin süredir cezaevinde yattığı için F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Kenan Mosturoğlu, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz tahliye edilebilecekler. Yani pek çok şeyde olduğu gibi bu Şiddet Yasası'nı da incelemeden, özüne inmeden geçirdiğimiz için işi çorbaya çevirdik.
* * *
Kesinlikle bilinsin ki F.Bahçeli değilim ama doğruları yazmak da görevim. Sen F.Bahçe'yi başkanı ve asbaşkanı tutuklu diye mahkeme henüz karar vermeden Şampiyonlar Ligi'nden men ediyorsun, asbaşkanı ve teknik direktörü aynı durumdaki Beşiktaş'a, "Avrupa'da devam" diyorsun. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e şüpheli olduğu iddiasıyla yurtdışına çıkma yasağı koyuyorsun, sonra talimatla yasağı kaldırıp Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne sokuyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Hataları varsa herkese eşit davranılmalı.
* * *
M. Ali Aydınlar federasyonu bence bu konuda haklı uygulama yapmadı. Şimdi şöyle veya böyle F.Bahçe aklanırsa ne yapacaklar? Özetle, enine boyuna tartışmadan aldığımız kararlar daha çooook başımızı ağrıtır, çok.

küpe
İnsanı yüksek yerlere ulaştıran alçaklık ve hakaret korkusudur.
Şemseddin Sami

fıkra

Eski camlar

Bir sinema operatörü, hayatında ilk defa içi aslan dolu bir kafesin içine girecekti. Tereddüt ediyordu.
Rejisör:
"Canım korkacak bir şey yok" diye atıldı ve ekledi:
"Hem bu cici aslanlar biberonla beslenip büyütülmüştür."
Operatörden cevap:
"Olabilir... Ben de sütle büyüdüm. Şimdi pekala et yiyorum."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA