• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenis Kulüp’te söz yönetimin ERKİN USMAN

Tenis Kulüp’te söz yönetimin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2011, 00:00
Kültürpark Tenis Kulübü, kongre öncesi heyecanını yaşıyor.
Kulislerin temel konusu da bu kongre...
Geçtiğimiz hafta, başkan adaylarından biri olan Ziya Nazlı ile arkadaşlarından bazılarının görüşlerini yazmış ve bu pazar için de şu sözü vermiştik.
"Haftaya Osman Savran ve arkadaşlarının görüşlerini aktaracağız."
Söz verdik, huzurlarınızdayız.
* * *
Osman Savran da bir İzmir çocuğu...
İki yıldır da Kültürpark Tenis Kulübü Başkanlığı'nı sürdürüyor.
Savran, "Yönetim kurulu olarak 2 yıl önce teslim aldığımız görevi devam ettirmek arzusundayız. İki yıl önce yönetime talip olduğumuzda mali, idari, sosyal ve sportif yönlerden yetersizliklerle boğuşan bir kulüp ile karşı karşıyaydık. Bu olumsuzlukları tersine çevirmek tek amacımız haline gelmişti" diye başlıyor ve Değişim Grubu olarak görevi teslim aldıkları ilk günden itibaren borçlar ödenmeye, resmi kurumlar ile pürüzler giderilmeye başlandığını vurguluyor.
* * *
Savran ve arkadaşlarını dinlemeye devam:
"Yönetime gelir gelmez daha önce de söz verdiğimiz üzere mali düzenlemeleri yaptık, şeffaflık ve kurumsallaşma yönünde adımları attık. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ISO 9001 Kalite Güvence Belgesi'ni aldık. Türkiye'de bu belgeyi hak eden ilk tenis kulübü olduk."
* * *
Bu dönemde:
* Sportif anlamda neredeyse yok olmuş, ikinci lige düşmüş ve yollanmadıkları için maçlara dahi katılamamış olan kız takımımız, kendi yetiştirdiğimiz oyuncular ile birinci lige çıkmayı başardıktan sonra bu yıl da "play off" grubuna kalmıştır.
* Kulüp tarihinde ilk kez aynı anda 4 oyuncumuz ve 4 antrenörümüz milli takımlarda görev aldı.
* Kulüp takımı ve altyapısını, uzun yıllar milli olmuş, ATP Challenger Şampiyonluğu'nu kazanan, ilk Türk oyuncu ve milli antrenörümüz, Mustafa Azkara'ya teslim ettik.
* Tekerlekli Sandalye Tenisi konusunda uzman üyemiz Dianne Fowler ile işbirliği yapılarak Türkiye ve Avrupa çapında büyük başarılar elde edildi. Engelli tenisçilerimize antrenörümüz eşliğinde antrenman verilirken, iki yıl boyunca Cumhuriyet kupalarında engelli kardeşlerimizin de başarılarını alkışladık, gururlandık. Kulübümüzün bu konudaki çalışmaları gerek Türkiye Tenis Federasyonu, gerekse ITF tarafından takdir edildi, web sitelerinde duyuruldu.
* Yoğun ilgi gören yetişkinler ve çocuklar için düzenlediğimiz kursların yanı sıra 2 senedir tenisin yanında başka aktivitelerin de yer aldığı "Yaz Kampı" projemizi uygulamaya başladık.
* Diğer kulüpler ve federasyon ile ilişkilerimiz en üst seviyeye çıkarıldı.
* Yerel medyamız ile ilişkilerimiz gelişti.
* Kulübümüze yakışır bir bültene sahip olduk.
* Kulübümüzün sosyal tesisleri ile restoranımız yenilendi.
* * *
* Kulübümüzde gelenekselleşen 2010 ve 2011 Uluslararası Women Circuit turnuvalarında İzmir tenis şenliği yaşadı. Kaybettiğimiz büyüklerimiz Hayri Şen ve Enis Berki onurlarına düzenlenen turnuvalarda duygu dolu anlar yaşadık. Kulübümüzde düzenlenen Ziya Kıpkızılörenli Turnuvası, Hülya Cup, geleneksel hale gelen Özsüt Turnuvası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Turnuvası, Duyes Cumhuriyet Kupası ve yine kulübümüzle özdeşleşen bir başka gelenek Yeni Asır Kupası ile kulübümüz şenlendi.
İlk dönemde vaat ettiğimiz hedeflerin çok önemli bir kısmına ulaştık ve bunlara yeni projeler ekledik.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA