• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu seminer çok ses getirir ERKİN USMAN

Bu seminer çok ses getirir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2012, 00:00
Bu organizasyonun hedefinde Avrupa standartlarında eğitim hedefi var.
Okul öncesi eğitimde Türkiye'nin örnek kurumlarından biri haline gelen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği "Eğitim Semineri"nin ikincisini de gerçekleştirdi.
Seminer, İzmir ve Ege Bölgesi'nde değil Türkiye çapında ses getirdi.
"Ücretsiz" seminere ülkenin dört bir yanından yaklaşık bine yakın okul öncesi eğitimci ve öğrenci katıldı.
* * *
Seminere İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın, "Eğitimde Hüseyin Aslan'ların sayısını artırmalıyız" sözleri damgasını vururken okul kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bir kez daha yineliyorum, bizim için aslolan ticari menfaat değil ülkesine ve milletine faydalı, modern çağın gereksinimlerini yerine getirebilecek bireyler yetiştirmek" dedi.
* * *
Hafta sonu gerçekleşen organizasyonu değerlendiren okul kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Biz özellikle 2005 yılından itibaren yaptığımız çalışmalarla 5 yaş üzeri eğitimde önemli mesafe kat ettik bu doğru ancak gelişmiş ülkelere baktığınızda onlar bu yaş sınırını daha da aşağıya çekmenin uğraşı içinde. Öyle ki Avrupa'nın başlıca ülkelerinde yaş sınırı 4'e indirildi ve katılım oranı da hayli yüksek seyrediyor. Bizim de bu hıza ayak uydurmamız, geleceğimizi şekillendirecek evlatlarımızı bu bilinç içerisinde yetiştirmemiz, onlara bu şansı tanımamız gerekiyor" dedi.
* * *
Aslan, İzmir başta olmak üzere okul öncesi eğitimde büyük yol alındığını, bunun da devlet-özel sektör işbirliğinin sonucu olduğunu kaydedip devam ediyor:
"Okul öncesi eğitimde özel bir teşvik uygulanmalı. Devlet, bu alanda yeni yatırımlar yapmalı, özel anaokulları teşvik edilmeli, uzun vadeli, düşük faizli yatırım ve donanım kredisi verilmeli, mevcut okullara yeni derslikler eklemek için finansman kolaylığı sağlanmalı, özel anaokullarına ödenen ücretlerin bir bölümü, ücretlilerin ve serbest meslek sahiplerinin gelir vergisinden düşülmesi yoluyla sübvanse edilmelidir."

hayattan

Cepheye giden yol

Merkezi İzmir'de bulunan ve kısa adı YOLDER olan Demiryolu Yapım ve İşletim Projesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, "Demiryollarının Babası" olarak anılan DDY'nin kurucusu ve ilk Genel Müdürü Behiç Erkin'in öyküsünü anlatan "Cepheye Giden Yol" adlı kitabını üyelerine armağan olarak gönderdi.
YOLDER Başkanı Özden Polat, Behiç Erkin'in Devlet Demir Yolları'nının millileştirilmesindeki katkıları nedeniyle "Demiryollarının ve demiryolcuların babası" olduğunu belirtip şöyle konuşuyor:
"DDY'nin kurucusu, Atatürk'ün yakın arkadaşı, Behiç Erkin sevkıyatlardan sorumlu komutan olarak Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynadı. Kurtuluş Savaşı'nın ise en önemli komutanlarından biri oldu. Kararlılığı, her koşulda tekerleklerin dönmesi için gösterdiği gayret ve yurtseverliği ile bugün de bizim için rol model insanlardan birisi oldu. Demiryollarındaki koşullar Erkin'in döneminden bugüne büyük mesafeler aldıysa, bu Erkin'in ve çalışma arkadaşlarının attığı sağlam temellerden kaynaklanıyor. Demiryolcular bugün de çok zor koşullar altında, gece gündüz eksi 30 ya da 40 derece sıcaklıkta çalışmalarını sürdürüyor. KOşullar ne olursa olsun, tekerlek her şart altında dönüyor."
* * *
Emir Kıvırcık'ın kaleme aldığı bu ilginç hayat ve mücadele öyküsünün kitabını YOLDER İzmir Merkezi'nden alabilirsiniz. İletişim telefonu: 0 232 446 00 82

ege'den

Edremit'e akıllı kart

Burası Edremit... Bu kentin belediyesi çağdaş ve modern şehir anlayışı doğrultusunda çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Edremit Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinde akıllı karta geçilecek. Çalışmaların son aşamasında bulunan akıllı kart vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacak.
* * *
Birçok modern ve büyük kentte uygulanan sistemi Edremit'te birçok kolaylık sağlayacak. Bir ve çok kullanımlık akıllı kartlar ile yerli ve misafir vatandaşlar istedikleri kadar kontur yüklemesi yaparak ulaşım imkanlarından daha hızlı ve kolay bir şekilde faydalanabilecekler.

küpe

Sempati, kalbin aşktan sonra gelen en mukaddes duygusudur.
Edmund Burke

fıkra
Ne vakit?

İlkokul son sınıfta öğretmen, zilin çalmasına bir-iki dakika kala dersini bitirmişti. Öğrencilere sordu:
"Öğrenmek istediğiniz bir şey varsa, sorun cevap vereyim."
Sıraların arkasında bir öğrencinin eli kalktı:
"Öğretmenim, sirk ne vakit geliyor?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA