• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslı’nın dramını önce Yeni Asır yazmıştı ERKİN USMAN

Aslı'nın dramını önce Yeni Asır yazmıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2012, 00:00
Dünkü Sabah'ın manşetini "Aslı kaza değil ihmal kurbanı" haberi süslüyordu. Erzurum'daki pistte antrenman yaparken hızını alamayıp tahta bariyerlere çarparak feci şekilde ölen milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda ciddi ihmal ve eksikliklerin olduğu belirtilirken, pistin 5.5 metre dar olduğu için, Aslı'nın direkt kar perdelerine çarptığı ve perdelerin süngerle kaplı olması gereği anlatılıyordu. Biz bunun böyle olduğunu ve Aslı'nın ölümüne tahta perdelere çarpmasının yolaçtığını, bundan 18 gün önce POTA'da yazarak, Avrupa'da ve dünyanın pek çok pistinde tahta perdeler yerine plastikten ya da başka bir maddeden çarpma anında geri fırlatacak bariyerlerin konulduğunu vurgulamış ve demiştik ki: "Çarpanlar olumsuz etkilenmiyor, en azından böyle ölümcül vakalar olmuyor..." Kahin değiliz ama raporun böyle çıkacağını haftalarca önce yazmıştık ve bilirkişi raporu da bunu doğruladı.
* * *
Güzel kızını başıboşluk sonucu kaybettiğini söyleyen baba Metin Nemutlu, "Rapor söylediklerimizi doğruluyor. Suçlu sayısının çok olduğunu düşünüyoruz. Kızım geri gelmez ama başka canlar yanmasın" dedi, soruşturmayı dikkatle izlediklerini gerekirse yasal haklarını kullanacaklarını ekledi. Biz de POTA'da aynı dileği paylaşarak şöyle yazmıştık: "Şimdi milli kayakçı Aslı olayının üstünü örtme ve sadece üzüntüyle yetinme yerine, geniş bir soruşturma açılarak bir ihmal ve eksiklik varsa saptanmalı hata varsa giderilmeli ve yeni Aslı vakalarıyla karşılaşmamalıyız." Aynı dileği sürdürmekte de kararlıyız.

kentten
Kuklalı eğitime doğru

İki yıldır kukla sanatı alanında önemli çalışmalar yapan ve okul bünyesinde kukla atölyesi oluşturan İzmir Yöneliş Koleji, şimdi yeni bir çalışmayı daha gündeme getiriyor. Okul öncesi öğretmenlerine yönelik kukla atölyesi açılıyor.
Yöneliş Koleji Kurucu Temsilcisi Rahmi Uygun, bu çalışmayla kuklanın eğitimde kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor ve ekliyor:
"Okul öncesi eğitimde çocukların her zaman ilgiyle oynadığı oyun araçlarından biridir kukla. Kukla oynatmak, çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkarması, duygularını ifade etmesi, zihin ve dil gelişimi açısından çok önemlidir."
Bütün bu nedenlerle, ilköğretimde olduğu gibi okul öncesi eğitiminde de kuklayı çok önemsediklerini vurgulayan Uygun, İzmir'de okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenlere çağrıda bulundu. Yöneliş Koleji olarak okul öncesi öğretmenlere yönelik düzenledikleri kukla atölyesinde, katılımcılara, kukla sanatı ve eğitimi konusunda geniş bir bilgi dağarcığı ile eğitmenlik becerisi kazandırılacağını söyledi.

laflama

* "Nasıl geçinirsin?" diye sorduklarında, "Aydın geçinirim" yanıtını veriyor iyi mi?
* Metrolarda kızlara hava atmakla, metroseksüel olunmaz yahu!
* Son gülen, aslında jetonu geç düşendir!
* Tamam, cennet annelerin ayakları altındadır amenna. Ama o annelerin ayakkabılarını babalar alıyor yahu!
* Çobanın keçileri kaçırdığını öğrenince, gerçekten keçileri kaçırdım yani!
* Eskiden seke seke çaydan geçerdik, şimdi yoldaki su birikintilerinden bile geçemiyoruz!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Gençliğin güzel bir yüzü, ihtiyarlığın güzel bir ruhu vardır.
İsveç atasözü

fıkra
Güvercinler

Emekli ve yaşlı iki adam güvercinlere yem atıyorlardı.
Emeklilerden biri, ötekine seslendi:
"Bu güvercinler de, bizim politikacılara benziyor. Yerde karınlarını doyuruyoruz. Kanatlanıp havalanınca, başlarımıza saçıyorlar pisliklerini..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA