• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirwood olamaz mı? ERKİN USMAN

İzmirwood olamaz mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2012, 00:00
Ünlü Macar besteci Bela Bartok'un yaşamından kesitlerin sergilendiği 'Görünmeyen' adlı filmin büyük bölümü İzmir'de çekildi. Şu günlerde Kemeraltı'nda yeniden yaratılan Konak Sineması'nda gösterimde.
Ünlü sanatçı Udo Kier ile altın portakalı alan Ahmet Mekin'in başrollerini paylaştığı film, Konak, Urla, Karşıyaka, Menderes, Seferihisar esintileri taşıyor. Ağırlıklı olarak da Gödence köyünde görüntülendi.
Ve bu iddialı filme Konak Belediyesi tarafından İzmir'de gala yapıldı. Galaya Türkiye'ye uluslararası alanda ilk ödülü getiren ünlü yönetmen Ali Özgentürk de katıldı elbette.
* * *
Tıklım tıklım dolu salonda yaşadığı mutluluğu görmeliydiniz.
Ve bu gala öncesinde bir de ilginç panel düzenlendi, 'Filmlere Kucak Açan İzmir' diye.
Yani... İzmir'de neden daha çok film ve dizi çekilmesin? İzmir neden sanatçılara ve sanata daha çok kucak açmasın? Böylelikle neden bir ekonomik yeni döngü alanı yaratılmasın? Bu rüzgarla İzmir'de de neden bir yeni ve görkemli film festivali düzenlenmesin?
Şu anda dizilerde ve filmlerde rol alan sanatçıların birçoğu İzmir kökenli ya da İzmir okullarından mezun değil mi?
Bu ve benzer konular tartışıldı. Gerçekten de çok önemli.
* * *
Bugün Hindistan bile Bollywood ile önemli bir gelir kapısı araladıysa, İzmir de bunu pekala başarabilir.
Ben buna inanıyorum.
Yani... Bir İzmirwood. Tüm kurumları ve kuruluşları, sivil toplumu, altyapısı ile sinemaya kucak açan bir İzmir.
Herkese çok hoş gelmiyor mu?
Önayak olanlara, adım atanlara, gönül verenlere binlerce teşekkür.
İzmir halkı adına... İzmir'in geleceği adına...

Nebil Özgentürk Art 10'da
İzleyicisine yıllardır "insan"ı anlatan Nebil Özgentürk, 23 Şubat'ta İzmirlilerle buluşuyor.
"Bir Yudum İnsan" diyerek yıllardır bizlere 'insan'ı anlatan Nebil Özgentürk'ün Türk insanına hayata farklı pencerelerden de bakılabildiğini göstererek sevdirdiği belgesellerine konu olan, sanattan siyasete ve medyaya uzanan tanınmış isimlerin ilginç hayat hikayelerini İzmirlilerle paylaşacağı "Nebil Özgentürk'le Hayattan ve Medyadan İnsan Hikayeleri" Art 10 Fikin Atölyeleri ile 23 Şubat Perşembe saat 19.00'da Key Hotel'de.
Kitaplar, belgeseller, programlar...
Tanınmış isimlerin gerçek hayat hikayelerini hiç bilmediğimiz yönleriyle film karelerine sığdırarak karşımıza çıkaran, arşivlerde yer alan 700'e yakın belgesel filmiyle alanında dünya rekoruna doğru giden, Nebil Özgertürk, "Yıllar ve Yüzler", "Yeşilçam'ın Yolu", "Unutulmayanlar" gibi yapıtlarından hareketle topluma mal olmuş kişilerin çok özel hayat hikayelerinin yanı sıra medyanın içinde bulunduğu durumu ve trajikomik hikayelerini de yaşanmış örnekleriyle Art 10 Fikir Atölyeleri katılımcılarıyla buluşturacak.

küpe
Gençlik kolay mutluluklar için parlak bir çağdır.
Albert Camus

fıkra

Oruçaltı

Ramazan günü, reçel, tereyağı, peynir, süt, çay ve sucuğu ile beraber dört başı mamur bir sabah kahvaltısı yapan Bektaşi'ye sormuşlar:
"Ne o kahvaltı mı yapıyorsun?"
Bektaşi'den cevap:
"Kahvaltı değil, oruçaltı yapıyorum."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA