• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP acaba neden iktidar olamıyor? ERKİN USMAN

CHP acaba neden iktidar olamıyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2012, 00:00
Urla iskelede "Cumhur Kaptan Restoran'da" Mersin, Muğla, Aydın, Balıkesir eski milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite öğretim görevlilerinin oluşturduğu 14 kişi kurultay öncesi CHP'yi tartıştı.
Birçok eleştirilerin yapıldığı 4 saat sonrası, CHP'nin Karanlıklar Prensi Ahmet Kadıbeşegil, "Tamam bunların hepsi doğru ama şu sorunun yanıtı değil. CHP neden iktidar olamıyor?" dedi ve devam etti:
"Bu sorunun yanıtı. Halk iktidar olacak oyu vermiyor. Neden? En önemlisi halkın beklentilerini karşılayacak umut vermiyor, verdiği (kısa süreli askerlik), (aile sigortası) gibi önerilerini iktidar uygulamasına rağmen buna sahip çıkmıyor. Tutuklu milletvekillerine sahip çıkamayan AK Parti'nin bu konuda attığı imzaya sahip çıkmayıp, yalan söylediğini anlatamıyor. Köylünün gübresine, mazotuna, işçinin sendikalaşmasına, ücretine, emeklinin maaşına sahip çıkamıyor. Tüm kamu kurumları gibi yargının iktidar yanlısı olduğunu ortaya koyan, MİT ve Deniz Feneri savcılarına yapılanlara, KPPS ve benzeri yolsuzluklarına duyarsız davranılmasına etkin bir tavır koymuyor, takip etmiyor. Başbakan'ın söylediklerinin peşine takılıp, kendi gündemini oluşturmuyor. Kısacası eylem yok laf çok. Halka umut vermiyor."

egeden
Bergama bunu konuşuyor

Bergama CHP'de kongre öncesi ilçe başkanlığı için aday olduklarını açıklayan Mehmet Nuri Toker, Ercan Sevinç, Ergun Aktan'ın yanı sıra ilçede 7 yıl süre ile başkanlık yapmış olan Dr. İdris Yavuzyılmaz da adaylığını açıkladı.
Geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekilliği için aday olan Yavuz Yılmaz, genel merkez tarafından sırlamaya bile konmamıştı.
Ve bu gelişmelerle Bargama'nın siyaset gündemi de oluştu.
Soru şu: Bakırçay'da CHP'nin yönetimine kim gelecek?
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, adaylığını açıkladığı sırada Yavuzyılmaz'ın yanında yer aldılar.
Dr. Yavuzyılmaz şunları söyledi:
"Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmak zor iştir. Cumhuriyet Halk Partililer doğrudan yanadır, haksızlıklara karşıdır. Cumhuriyeti kuran felsefeye ve onun ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Baskılara direnir, boyun eğmez. Çalışkandır. Örnek insandır. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partili olmak erdemdir. Onurdur."

kentten
İyi ki Ege-Koop var...

EXPO 2020 için İzmir şimdiden ayakta. İzmir, bütün gücü, takım-taklavatı ile kaçırılmış bir tarihi fırsatın acısını çıkarmanın peşinde...
Yeni yeni enerji formülleri gündeme getiriliyor.
Bu işi kotarması için umutla göreve getirilen Mahmut Özgener de yaratılan tanıtma atmosferine şimdiden kendini kaptırmış gibi.
* * *
EXPO 2020 için paneller, konferanslar, tanıtım toplantıları birbirini izliyor. Bunlandan biri de geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.
İzmiri Sevenler Platformu'nun "İktisat Kongresi"nin yıldönümü dolayısı ile düzenlediği ana konusu EXPO 2020 olan bu açık oturumda ilginç bir tablo oluştu.
Yıllarboyu şu İzmir çukurunda, attılar mı mangalda kül bırakmayan o sivil toplum örgütlerinden o toplantıda "tısss" çıkmadı. Bu toplantının ucunda bir gezi ya da gece eğlencesi yoktu.
İlk bölümde dört konuşmacı vardı. Biri, Sancar Maruflu, öteki Güman Kızıltan, sonra Hüseyin Aslan. Bir de Ömer Kaplan.
Kim bunlar?
Biri Ege-Koop Başkanı, diğer ikisi Sancar Maruflu ile Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Güman Kızıltan. Ömer Kaplan da EBSO Meclis üyesi.
Bu gelişmeleri izleyeceğiz.

hayattan
Maydanoz İzmir'e çok yakışıyor...

İzmirli 41 yazar ve çizerin buluştuğu Maydanoz Mizah Dergisi, Şubat sayısıyla okurlarına merhaba dedi. Kitapçılarda bulabileceğiniz dergi, tamamı renkli, kuşe kağıda basılı, 16 sayfadan oluşuyor. Aylık yayınlanan derginin 2. sayısında komik karikatürlerin yanı sıra, evrensel çizgiler de yer alıyor. Derginin Genel Yönetmeni Mustafa Yıldız, "Türkiye'nin gülen yüzü İzmir'e bir mizah dergisi kazandırdık. Belki çok zor bir işe kalkıştık. Çünkü kendi çabalarımızla ayakta kalmaya çalışacağız. Herkesten, her kesimden destek bekliyoruz. Yıllar önce Yeni Asır'ın mizah eki Gıcık, bizlere okul olmuştu. Şimdi bu misyonu Maydanoz Dergisi üstlendi. Birçok genç arkadaşımızla bu dergiyi hazırlıyoruz. Uzun ömürlü bir dergi olmak için, İzmirlilerin bize sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

küpe
Birine bir lütufta bulunurken bir de tebessüm ilave ediniz.
Ahmet Haşim


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA