• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlle de Roman olsun ERKİN USMAN

İlle de Roman olsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2012, 00:00
Roman açılımı bir süredir dillerde. Her parti Roman oylarını almanın peşinde.
AK Parti'nin hedef kitlelerinden biri Romanlar. Son günlerde CHP de Roman yurttaşlara özel bir önem veriyor. Özellikle de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kanalı ile.
Kılıçdaroğlu, Roman yurttaşların organize ettiği tüm organizasyonlara katılıyor, davetlere de gidiyor. Sık sık da Roman derneklerini kabul ediyor.
Geçen ay Roman dernekleri CHP Genel Merkezi'ndeydi, sorunlar dile getirildi. Bir de davet yapıldı. İşin aslı; Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e, hele hele Tepecik'e geleceğini beklemiyorlardı.
Ankara'dan haber geldi, Kılıçdaroğlu Roman derneklerini ziyaret edecek, onlarla vakit geçirecekti.
Kılıçdaroğlu'nun programı belli oldu, ihale de 'Roman dostu' Başkan Dr. Hakan Tartan'a kaldı. Geçen ay Türkiye'nin en başarılı 4 Belediye Başkanı'ndan biri seçilen Konak Belediye Başkanı Dr. Tartan, kusursuz bir ev sahipliği yaptı.
Şarkılar, şiirler okundu, sorunlar dile getirildi.
En çok Roman Akademisi girişimi alkış aldı. Çocuklara fırsat eşitliği, gençlere iş ve yeni çalışma alanları istendi.
Roman mahallesi ziyaretinde 'yüzleri şen', 'gönülleri biraz yaralı' Romanlar, Kılıçdaroğlu'na büyük moral verdi.
"Seni seviyoruz" dediler, "Gandi" diye boynuna sarıldılar, karşılıksız, doğal bir sevgi sundular. Kılıçdaroğlu ve CHP ekibini de en çok bu mutlu etti.
Onun için artık CHP lideri ne zaman bunalsa, soluklanacağı bir dost kapısı var: Roman mahallesi.
Onun için CHP'nin dilinde; 'İlle de Roman olsun' şarkısı...

bergama'dan
Referandum başladı

13 Aralık 2011 tarihinde bu köşede yayınladığım "Bergama'da referandum var" başlıklı yazımda; yaklaşık 142 yıllık geçmişi bulunan Bergama Belediyesi'nin kurumsal logosunu bulmak için bir yarışma açtığından ve belirlenen ilk beş logonun da halk tarafından seçileceğinden bahsetmiştim.
İşte o referandum başladı.
Yani, halk oylaması.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Murat Türkay, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Öğretim Elemanı Cem Güzeloğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Ömer Durmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Emre Kurtgözü, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşl. Programı Öğr. Görevlisi Emre Ataberk, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Köprülü, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter ve Bergama Kültür Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Macit Gönlügür'den oluşan Seçici Kurul tarafından 1104 eser arasından belirlenen beş eser, halkın oyuna sunuldu.
İlçe Seçim Kurulu'ndan edinilen gerçek sandıklar ve "evet" yazılı mühürlerle Bergama halkı, isim ve imza karşılığı seri numaralı oy pusulaları ile, Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Konağı önü, belediye binası girişi ve pazarlarda oy kullanıyorlar.
Belediye binasının girişinde kurulan 1 nolu sandıkta ilk oyu kullanarak süreci başlatan Başkan Mehmet Gönenç'i kutluyoruz. Demek ki, halk olmadan hiçbir şey olmuyor.
Bu arada, oylamanın 9 nisan gününe kadar devam ettiğini hatırlatalım. Sonuçlar da 16 nisanda açıklanacak.

hayattan

Ekrem Bora bir İzmir aşığıydı

Yeşilçam'ın, Türk Sineması'nın en büyük starlarından, ünlü filmlerin ve dizilerin kahramanı Ekrem Bora'yı da ebediyete uğurladık. Ekrem Bora gerçek bir İzmir aşığıydı, ilk eşinden olan kızı Sevil'i, İzmirli futbolcu, teknik direktör Ümit Kayıhan'a gelin vermişti. Kayıhan Göztepe'de futbol oynarken tanıştığı, bir zamanlar Efes Oteli'nin önemli sorumlularından Sevil Bora'ya aşık olup hayatını birleştirmişti. Kızını ve damadını görmek için sık sık İzmir'e gelen Ekrem Bora, bu kente hayranlığını sık sık dile getirmiş, ayrıca Kayıhan'ın Çeşme'deki evinde yaz tatillerini geçirerek bu cennet sayfiye yerine olan hayranlığını dile getirmişti. Ekrem Bora, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda düzenlenen sanat etkinliklerine, özel toplantılara da sık sık katılır, bundan büyük mutluluk duyduğunu söylerdi. Türk Sineması sembol bir ismini, İzmir de bir aşığını kaybetti. Ruhu şad olsun.

küpe
Şarap, genç ihtiyar bütün erkeklere yarar. Fakat kadınlara yaraması için, kocalarının içmesi lazım.
Oscar Wilde

günün fıkrası
İkisi de akıllı

Bir deli, başka bir deliye, "Dün gece rüyamda yürürken ayağıma çivi battı" dedi.
Öteki deli atıldı ve arkadaşını haşladı:
"Niçin çıplak ayakla yatıyorsun? Pabuçla yatsaydın..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA