• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Birgül Hoca sıfır çekmemiş! ERKİN USMAN

Birgül Hoca sıfır çekmemiş!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2012, 00:00
Geçen hafta yapılan CHP 34. Olağan Kurultayı bitti ama sonuçları hala tartışılıyor.
Kurultay sonrası özellikle İzmir basınında çıkan haberler, PM'ye yeniden seçilen İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler'i oldukça üzmüş ve hayrete düşürmüş.
Haberlere bakılırsa Güler'e, İzmirli delegelerin oy kullandığı 15 ve 16. sandıklardan bir oy bile çıkmamış.
Sandık tutanakları incelendiğinde, bunun gerçeği yansıtmadığı apaçık görülüyor. Şöyle bir sıralama yaparsak; 78 oy ile Oğuz Oyan birinci. Hülya Güven 68 oyla ikinci, Birgül Ayman Güler 67 oyla üçüncü, Süheyla Sumru Karaer 60 oyla dördüncü ve Alaattin Yüksel de 47 oyla beşinci sırada yer alıyor.
Yani, Birgül hoca sıfır çekmemiş.
Yani, İzmirli delegelerin oy kullandığı sandıklardan 67 oy alan Birgül Hoca, 67'si İzmir delegesi olmak üzere 1283 kurultay delegesinden de toplam 750 oy almış.
Bu sonuç, kendisinin örgütte hala karşılığının olduğunun, örgütten karşılık gördüğünün en somut örneği ve kanıtı.
Düşünüyorum da, ortaya çıkan bu haberler acaba yarın yapılacak olan ve yeni MYK'nın belirleneceği PM toplantısı öncesi Genel Başkanı etkilemeye mi yönelik?
Yoksa birileri yine ince, kısır ve küçük hesaplar peşinde mi?
Görülüyor ki bu kurultay, daha çok su kaldıracak. Hele hele yarından sonra.

kentten
Özgür Kıyat'ın Akçay çıkarması

Ocak ayında çıkarttığı "Brass Bu İşleri" albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat, özel bir giyim firmasının sponsorluğunda çıktığı "Yaz Konserleri" turnesinin ilk durağında Akçay'da sevenleri ile buluştu.
Özgür Kıyat'ın Makedonya kökenli, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşliğinde sahne aldığı özel bir giyim firmasının sponsorluğundaki yaz konserleri Akçay'dan başladı.
Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan genç sanatçı Özgür Kıyat konserine yeni albümündeki Balkan ezgileri taşıyan "leblebi" şarkısı ile başladı.
Ardından hareketli parçaları ile Akçaylıları coşturan Kıyat, slow şarkıları ile de duygusal anlar yaşattı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konsere Akçaylılar yoğun ilgi gösterirken genç sanatçıyı babası Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticisi emekli Koramiral Atilla Kıyat ile Akçay Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Öz birlikte izlediler. İzleyicilerin ısrarı üzerine tekrar sahneye dönen Kıyat, iki parça daha seslendirip Onuncu Yıl Marşı ile konserini tamamladı. 10 tatil beldesinde gerçekleşecek Özgür Kıyat Yaz Konserleri 3 Ağustos'taki Datça konseri ile sona erecek.

küpe

Akıl yeryüzünden kalksa bile, hiç kimse akılsız olduğuna inanmaz.
Sadi

günün fıkrası
Beş var

İki kişi arasındaki konuşma:
"Saat kaç?"
"Beş var!.."
"Kaça beş var?"
"Bilmiyorum. Saatimin akrebini düşürmüşüm..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA