• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslan’dan kentsel dönüşüm uyarıları ERKİN USMAN

Aslan'dan kentsel dönüşüm uyarıları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2012, 00:00
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, performansı hep en üst düzeyde biri.
Durdurak bilmez, canla başla çalışır, sosyal faaliyetleri bile asla ihmal etmez.
Başkan şimdilerde kentsel dönüşüm uygulamaları için yoğun uğraş içinde.
Toplu konut alanındaki başarılarını şimdi başta İzmir olmak üzere ülke genelinde kentsel dönüşüm uygulamaları ile taçlandırmak istiyor.
Bu nedenle de kentsel dönüşümün olmazsa olmaz ayaklarından biri olarak gördüğü halkın temsilcileri ile yani "muhtarlar"la her fırsatta bir araya geliyor, onları, doğal olarak da mahallelerde yaşayan ve bilgi kirliliği ile ne yapacağını şaşırmış olan binlerce insanı bilgilendiriyor, aydınlatıyor.
* * *
Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde iş dünyamızın önemli kurumlarından biri olan EBSO'nun lokalinde gerçekleşti.
Konak ilçesi muhtarları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Hüseyin Aslan, hem soruları yanıtladı hem de önemli açıklamalar yaptı. Aslan, kentsel dönüşümde şu an için en doğru kararın bir süre daha beklemek olduğunu vurguladı. Yasanın uygulanabilirliliğini sağlayacak yönetmeliğin de henüz yeni çıktığını anlatan Aslan, "Sakın ola sizlerin, sorumluluğunu üstlendiğiniz insanların aklını çelmelerine müsaade etmeyin. Yasa birçok yenilik getiriyor, uzlaşmayı esas alıyor. Bugüne kadar net şeyler söyleyemiyorduk çünkü yasa çıkmıştı ama yönetmelik tamamlanmamıştı. Şimdi yönetmelik de yayımlandı. Artık sürecin nasıl yürüyeceği, sorumlulukların ne olduğu, hangi yolun izleneceği belirlendi. Bundan sonra sıra kazmayı vurmaya geldi. En iyi dönüşüm yerinde dönüşümdür. Kimsenin mağdur edilmemesidir" dedi.
* * *
Öğrendiğim bilgilere göre Başkan, halkın kafa karışıklığını gidermek için çok daha kapsamlı bir çalışma yapıyor. Yarın İzmir'deki tüm muhtarlarla Kaya Thermal Otel'de iftar yemeğinde bir araya geliyor. Yemekte hem kentsel dönüşümü anlatacak hem de EGE-KOOP'un hazırlattığı kitapçık dağıtılacak.

siyasetten
İstatistikler ne diyor?

Yaklaşan yerel seçimlerde İsmail Bekiroğlu yine gündemde. Girdiği seçimlerde kırdığı Türkiye rekorlarıyla bilinen Bekiroğlu, 2009 yerel seçimlerde tüm partilerin aday yapmak istemesine rağmen, o tercihini AK Parti'den yana kullanmıştı. Aday tebligatı yapılan İsmail Bekiroğlu, yeni bir rekor kırmaya hazırlanırken, adaylığı son anda engelenmişti. En az 60 ilden büyük olan Buca'da AK Parti'nin seçim kaybetmesi Bekiroğlu'nun adaylığının engellendiği için olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından biliniyordu.
***
Buca siyasetinin duayen isimlerinden Nihat Sayılgan, "1999 yerel seçimlerinde MHP'den aday olan Bekiroğlu, o zaman Buca'dan çok büyük olan Bornova'nın da aralarında bulunduğu Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova, Urla, Karaburun ve Çeşme'de MHP'nin aldığı oyların toplamından fazlasını Buca'da almıştı. 2004 yerel seçimlerinde Genç Parti'den aday olan İsmail Bekiroğlu, o tarihte Buca'dan çok büyük olan Karşıyaka'nın da aralarında bulunduğu 9 ilçede almış olduğu oyların toplamından fazlasını Buca'da almıştı" diyor.
Bucalı için Bekiroğlu söz konusu olunca, partiler teferruattır diyen Sayılgan, "İstatistikler yalan söylemez. İsmail Bekiroğlu'nun bu seçimlerde aday olması halinde, aralarında Buca'dan büyük ilçelerin bulunduğu, 9 ilçede partisinin alacağı oyların toplamından fazlasını alacağına inanıyorum. Bucalı Bekirğlu'nun insanı ilişkiler tarzını çok özledi" dedi.

laflama
* Dedikoducular hamal gibidir. Çünkü laf taşırlar.
* Karısı çalışıp ona bakıyor. Yiğidim aslanım yan gelip yatıyor!
* "Abi imkan verselerdi Peter Pan olurdum" deyip duruyor Keloğlan!
* Maymun iştahlı. Kıza musallat olup durma be!
* Durmadan olay çıkartan bir jokeydir. Vuku-At'ı çoktur!
* AİHM, "İşkencede zaman aşımı olmaz" demiş. Duydun mu karıcığım?
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Şurada, burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa, doğru yolda sekerek yürümek iyidir.
Augustinus

fıkra
Aile dostu

Çocuk annesine sordu:
"Öküz nedir?"
"İneğin kocası..."
"Ya boğa?"
Karın bir süre düşündükten sonra cevap verdi:
"O da aile dostu... Yani genç komşu!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI