• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
PKK’ye açık açık omuz veren 14 ülke ERKİN USMAN

PKK'ye açık açık omuz veren 14 ülke

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2012, 00:00
Kandil, PKK hergeleliğinin çıkış noktası olarak deşifre olmuş bir üs...
Genel kanıya göre, Türkiyi Cumhuriyeti'nin birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılar burada hazırlanıyor ve pompalanıyor.
Bu ihanet tezgahının bir de lojistik ayağı var.
Bu ayağın bastığı ülkeler arasında dost bildiklerimiz de var, komşular da...
İşte bu konuda derlenmiş bilgilerden bir demet...
***
ALMANYA: Türklerin yoğunluğu PKK için avantaj. Dernekler aracılığıyla ülkeyi üs olarak kullanıyor. Resmen yasaklanmasına rağmen faaliyetleri 37 dernek tarafından yürütülüyor. Dernekler özellikle Stutgart, Frankfurt, Berlin ve Bonn'da yoğunlaşmış durumda.
YUNANİSTAN: Faaliyetlerini Atina ve İstanköy'de bulunan Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi (ERNK) temsilciliği ve Kürdistan Komitesi aracılığıyla yürütüyor.
ROMANYA: Ticari faaliyetleri için bir üs olarak kullanıyor. Çalışmalarını Kürt işadamları Derneği ile Mezopotamya'nın Sesi dergisiyle sürdürüyor.
HOLLANDA: 12 Nisan 1995'de Lahey şehrinde sözde sürgünde Kürt Parlamentosu'nu kurdu. Amsterdam, Rotterdam, Lahey gibi şehirlerde organize. Özellikle kültürel faaliyetlerde bulunuyor.
İTALYA: Kürdistan Kültür Derneği, Kürdistan Enformasyon Bürosu, ERNK Bürosu- Roma, Kürt Dostluk Derneği ve benzerleri adı altında faaliyetlerini yürütüyor.
İNGİLTERE: Faaliyetlerini Kürdistan İnsan Hakları Projesi, Kürdistan Enformasyon Merkezi ve Kürdistan Workers Association vasıtasıyla yürütüyor.
FRANSA: Avrupa alanındaki faaliyetlerin organizesinde önemli bir merkez. ERNK ile kendi paralelindeki diğer dernek ve kuruluşlarca düzenlenen çeşitli geceler ve açılan yardım kampanyaları ile örgütün dergi ve gazetelerinden elde edilen gelirler aktarılıyor.
AVUSTURYA: ERNK bürosu ve FEYKOM gibi dernekleri vasıtasıyla zorla para toplayıp, Türkiye aleyhinde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Türk kuruluşlarına yönelik saldırı eylemlerinde bulunuyor.
İSVİÇRE: ERNK, başka isimler altında faaliyet gösteriyor. Propoganda faaliyetlerine ağırlık vermekte. Çeşitli geceler, seminerler, konferanslar düzenliyor.
İSVEÇ: ERNK'nın Türk vatandaşlarından zorla para topladığı biliniyor. 42 dernek İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu adı altında toplandı.
NORVEÇ: Şiddet kullanımı, aşırı gösteriler, uyuşturucu ticareti, işçi simsarlığı gibi faaliyetlerini burada sürdürüyor. Paravan kuruluşları bulunmakta.
FİNLANDİYA: Helsinki'de halen Fin-Kürt Dostluk Derneği ve Kürt Enformasyon Merkezi isimleri ile faaliyet göstermekte.
İSPANYA: İktidar ve muhalefet milletvekillerinin yanı sıra bazı kuruluşlarla irtibat halinde olduğu Kürt Enformasyon ve İşbirliği Merkezi'nin açılışı sırasında görülmüştür.
İRLANDA: Sosyalist çevrelerle işbirliği yaparak Türklerin Kürtlere katliam yaptığı imajını oluşturmaya çalışıyor. Dublin Kürdistan Enformasyon Merkezi adı altında çalışıyor.

hayattan
Patronluktan garsonluğa
İzmir'de 35 yıldır kahvecilik yapan ve patronluktan garsonluğa düşen 50 yaşındaki 2 çocuk babası Ömür Bora'nın dramı yürek burkuyor.
Çankaya Şair Eşref Bulvarı'nda 2 yıl önce bankadan kredi çekerek açtığı ilk işyeri olan cafe restoranı borç batağı yüzünden kapatmak zorunda kalan Ömür Bora'nın hevesi kursağında kaldı.
Kepenk kapattığı işyerinin yanında bir işhanının merdiven altında çay ocağı işletmeye başlayan Ömür Bora, bir yandan 10 bin TL kira ödemesi, diğer yandan bankaya kredi borçları yüzünden batağa girerek kapattığı işyerinin borçlarını karşılama mücadelesi verirken zor günler geçirdiğini söylüyor.
***
Uzun yıllar İzmirliler Kahvesi'nde garsonluk yapan ve çevresi tarafından sevilen bir kişi olan Ömür Bora macerasını şöyle anlatıyor:
"35 yıl sonra yıllardır hayalini kurduğum cafe restoran açma fikrini hayata geçirmiştim. Banka kredisiyle ve yıllarca yaptığım birikimle açtığım işyerini devam ettiremedim. Banka kredisi ve 10 bin TL'ye yakın kira ve stopaj ödemesi yanında evin kirası ve geçim derdi belimi büktü. Kısa süren patronluk hayalimden sonra tekrar garsonluğa devam etmek zorunda kaldım."

geçmişten
Duruma göre yaş...

Ünlü rejisör Vittorio de Sica, Napoli sokaklarında dolaşırken cana yakın bir çocukla karşılaşır. Çocukla ilgilenir ve sorar:
"Kaç yaşındasın sen?"
Çocuk ciddi ciddi cevap verir:
"Duruma bağlıdır bu..."
"Duruma bağlı ne demek?"
"Babam birlikte gezerken 12 yaşımda, annem bir yere gittiğimizde 8 yaşımda olduğumu söyler. Ama otobüse bindiğimizde her ikisi de 5 yaşımda olduğumda birleşirler."

küpe
Dediklerine bakılırsa, yeryüzünde aramışlar, taramışlar, bir tek dilsiz kadın bulamamışlar.
Plautus

fıkra
Arnavut inadı

Bir Arnavut pazardan alışveriş yapmış, beyaz peynir, arap sabunu, öteberi almış ama peynirin içine arap sabunu sızmış. Eve gelip de, ekmeğin içine peynir koyup yerken, ağznın köpürdüğünü gören karısı:
"Aman! Yoksa sabun mu koydun ekmeğin arasına?"
"Yok be more sabun da olsa, peynir de olsa yeyeceğim oni. Para vermişem, istediği kadar köpürsün!.."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA