• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dervişoğlu niçin aday? ERKİN USMAN

Dervişoğlu niçin aday?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2012, 00:00
Kasım başında MHP'nin büyük kongresi var.
MHP'nin İzmir'deki İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu da genel başkan adaylarından biri...
Sordum:
"Bu adaylık niçin?"
Hemen belirteyim. Dervişoğlu eski bir dost ve yanıtları da 'dan dan'dır.
"Bakın..." dedi. "Bu kurultay hem milletimiz hem de partimiz açısından önemli bir imkan doğurmaya gebedir. Bu sadece benim değil aynı zamanda hislerine tercüman olduğum dava arkadaşlarımın tespit ve kararı...
Adaylığıma gerekçe oluşturan en önemli faktörlerden birisi MHP'yi heyecan dolu, iktidar hedefli bir parti haline getirmektir. Artık Milliyetçi Hareket'in sokaklara değil ama meydanlara inmesinin zamanı geldi."
* * *
Bir soru:
"Adaylığınızı ilan ettikten sonra tepkiler nasıl oldu?"
İşte cevap:
"Bazı arkadaşlarımız, ülke böylesine zor günler geçirirken MHP Genel Başkanlığı'na talip olmamızı yadırgayabilir ve hatta birlik ve beraberlik imtihanının önemine işaret edebilir. Bu görüşleri elbette ki saygıyla karşılıyorum. Ancak unutulmasın ki, altına omuzlarımızı koymaya karar verdiğimiz bu yük esas itibariyle ülke şartlarından doğmuştur ve bu sonuç bizim açımızdan kaçınılmaz bir hal almıştır.
Partimizde bazı yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulduğu artık kimsenin reddedemeyeceği bir gerçektir."
Bir başka soru:
"Bu girişimde hedefiniz neresi?"
Cevap:
"Allah nasip eder, delege arkadaşlarımız teveccüh gösterir, Türk milleti destek verirse, sadece MHP Genel Başkanlığı'na değil, başbakanlığa adayım.
Buradan taahhüt ediyorum ki, Milliyetçi Hareket'i ilk seçimde iktidara taşıyamazsam, bir sonraki seçime genel başkan olarak girmeyecek ve şahsıma tevdi edilmiş emaneti ehil kadrolara devredeceğim."

Sessiz ve derinden gidiş...

Bakmayın siz onun sessiz sedasız duruşuna, kendi halinde görünüşüne, Buca'nın bilim dünyasına armağan ettiği, İzmir'in bir tarihçisi. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan, 9 Eylül Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonra, akademik çalışmalarını durmaksızın sürdüren bir öğretim üyesi. 27 yıllık öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, sadece İzmir veya Türkiye sınırları içinde değil, uluslararası toplantıların da konuşmacılarından.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kısa adı APİKAM olan Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nin müdürlüğünü de sürdürüyor bir yandan.
2006 yılından beri emek verdiği APİKAM Kent Kitaplığı Yayın Kurulu Başkanlığı'nı da yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı bürokratı, döneminde 95 kitap yayınlanmış durumda.
Bütün bunları iyi bilen Bucalılar da bu genç ve dinamik hemşerilerini belediye başkanı olarak görmek için kolları sıvamış durumda.

İzmirli Beşiktaşlılar 20'nci yılı kutluyor

İzmir Beşiktaşlılar Derneği 20'nci Kuruluş Yıl Dönümü'nü yarın Swiss Hotel Grand Efes'te düzenlenen bir balo ile kutluyor.
Bundan 20 yıl önce Onursal Başkan Süleyman Seba tarafından açılışı yapılan dernek, Türkiye'de ve özellikle Ege Bölgesi'nde öncü olmasıyla biliniyor.
Vefa duygusuyla bu geceyi düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Serhat Kutlu şöyle konuşuyor:
"Aslında biz üyelerimizi, Beşiktaşlıları, daha ziyade sosyal sorumluluk aktivitelerinde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu sene kuruluşumuzun 20'nci yılı olması sebebiyle dernek kurucu üyelerine, derneğimizde başkanlık yapmış Sayın Ruhi Uslu, Sayın Emin Önal ve Sayın Yekta Varnalı ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına, şu ana kadar derneğimize ve Beşiktaş'a faydası dokunan tüm Beşiktaşlılara vefamızı göstermek, onları bir araya toplamak için bu baloyu düzenledik."
Kutlu, "İzmirliler için 28 Eylül özel bir gün olacak. Çünkü aynı gün İzmir Kartal Yuvası yeni konsepti ile yeni mağazasında açılışını yapacak. 'Kartal Yuvaları'na uygulanan konseptin ilk örneği olan bu gurur verici mağaza Swiss Hotel'in altında bulunuyor ve açılış kokteyli saat 17.30 ile 19.30 arasında olacak. Oradan da balomuza geçeceğiz. Hem açılışa hem de balomuza Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak" açıklamasında bulundu.

küpe
Gerçeği insanların ölçüleri ile değil, insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.
Hz. Ali


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA