• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de tıkanan yollar ve birileri ERKİN USMAN

CHP’de tıkanan yollar ve birileri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2012, 00:00
CHP örgütünün önemli tiplerinden biri sonunda patladı.
"Beyler" dedi ve ardından o kendine özgü tavrı takınarak:
"Yoldaşlar" diye devam etti.
Ufukta yerel seçimlerin göründüğü şu günlerde, CHP'de ve özellikle kendilerine göre mutlak galibiyetin "çantada keklik" görünümündeki İzmir örgütünde koltuk düşü kuranların heveslilerini kursaklarında bırakacak bir Ankara fısıltısı...
"Genel Merkezdeki temayül, il ve ilçe başkanları ile bunların yönetimlerindeki partililer seçimlerde son dakikada adaylığa soyunmasınlar. Belediyeler kademesinde adaylık düşünenler, şimdiden istifa etsinler."
***
CHP Genel Merkez kulislerini iyi değerlendiren bu "kıdemli partili" 2001 seçimlerinde de böyle bir tutum sergilendiğini vurgulayıp devam ediyor:
"O seçimlerde ve ardından gelen ilk seçimde partide görev yapan arkadaşlarımızdan hiçbiri aday olmadı. Örgüt tek başına karar verdi. Seçmene adaylar bizzat ulaştı ve CHP İzmir'den 16 milletvekili çıkardı. Önümüzdeki seçimlerde neden olmasın?..."
* * *
Adnan Keskin'in İzmir gezisinde ortaya çıkan gerçeklerden biri de bu...
Değerlendirmeyi yapan bu "kıdemli CHP'li" noktayı şöyle koyuyor:
"Parti kademelerini basamak yapıp, belediye başkanlığı, milletvekilliği kapma dönemine paydos."
Genel Merkez'in bu tavrı "Hele bir belediye başkanı olayım. Ankara yollarını da açarım" düşüncesinde olanların yollarını tıkayacak gibi...

hayattan
Kamyoncuların başıydı, O şimdi çoban oldu!

Nazım Yurdakul, yörük ailesinin evladı. Tam bir halk adamı. Hayatı hep hizmetle geçti. 9 yıl süreyle İzmir Kamyoncular Odası başkanlığı yaptı. 1989-1994 ve 1999-2000 yıllarında İzmir İl Genel Meclisi üyeliğinde bulundu. Yurdakul şimdi de Menderes'e bağlı Sancaklı köyünde celeplik yapıyor, 200 baş koyunla uğraşıyor, "Devamlı ben ilgileniyorum, kendi işimi başkalarına yaptırmam, rahat edemem" diyor.
Yurdakul aynı zamanda siyasetin de göbeğinde yoğrulmuş kişilerden. Soruyorum, nasıl gidiyor, siyasetle aran nasıl diye. Bu konuda tevazuyla, "Bir kere girdin mi bırakmak mümkün değil, biz de yine nabız kolluyor, kendimize düşeni yapmayı sürdürüyoruz" diyor.

kentten
Çıray'dan seçim startı

Yerel seçimlerin tarihi kesinleşmedi ancak CHP çoktan seçim çalışmalarına başladı bile. Hafta sonunu Ödemiş; Beydağ, Kiraz'da geçiren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray vatandaşın sorunlarını dinledi; oy istedi.
Ödemiş, Birgi, Beydağ, Kiraz, Gölcük ve Bozdağ'ı adım adım dolaşan Çıray, "Yerel seçimlerin tarihi kesinleşmedi. Belki referandum olacak. Ancak her koşulda vatandaşın önüne 1.5 yıl içerisinde sandık gelecek. Biz bu yerel seçimleri ülkenin AKP'den kurtuluşunun başlangıcı olarak görüyoruz" diyor.

küpe
Acele şeytan hilesidir; sabır ve tedbir Allah'ın lütfu...
Mevlana

fıkra
Tarife

İskoçyalının biri doktora muayene için gelmişti. Doktorun kapısında şunlar yazıyordu:
"Birinci vizite 50, ikinci vizite 25 lira..."
İskoçyalı kapıyı çalıp içeri daldı:
"Merhaba doktor bey, ben yine geldim..."

geçmişten

Hastanız kalmadı mı?

Fransız bestekar Saint-Saens kendi mesleklerinin yanı sıra müzik bestelemeye heves eden amatörlere hiç anlayışlı davranmazdı. Genç bir doktor bestelediği bir parçayı bir gün getirip ona gösterince, Saint Saens hayret etti:
"Beste yaptığınızdan haberim yoktu..."
Doktor tevazu gösterdi.
"Vakit öldürmek için birşeyler yapıyorum işte..."
"Sahi mi? Hastanız kalmadı mı artık?.."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA