• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Abdül Batur, altmış girişimci daha arıyor ERKİN USMAN

Abdül Batur, altmış girişimci daha arıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2012, 00:00
Narlıdere Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi"ne ilgi büyük.
60 girişimci kadın ve erkeği kapsayan ilk proje, Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Danışma Merkezi'nde yürütülüyor.
"Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi" kapsamında, girişimci 60 kadın ve erkeğe, iş fikri kavramı ve fikir geliştirme teknikleri, yaratıcı egzersizleri, yaratıcı iş geliştirme fikri ve analizi, pazarlama planı atölye çalışması, genel işletme ve finansman yönetimi gibi dersler veriliyor.
Programı tamamlayan ve projesi kabul edilen katılımcılara 30 bin TL hibe kredi veya 70 bin TL tutarında iki yıl geri ödemesiz ve sıfır faiz imkanı sunulacak.
Başkan Abdül Batur, "İlgi büyük, yeni bir proje daha organize edeceğiz" diyor.
* * *
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur şöyle devam ediyor:
"KOSGEB ile birlikte başlattığımız bu projede ile asıl amacımız istihdam ve işsizliği önlemek ve bu tarz çözümlere yönelmektir. Özellikle de girişimci kadınlarımızı bu projelerde yer almaları bizim için çok gurur verici gelişmedir. İstihdam yaratmada bir kişi de olsa mücadelemiz devam edecektir. Bu Türkiye'nin ve Narlıdere'nin en büyük sorunudur. Bu soruna elimizden geldiği kadar çözüm üretmeye çalışıyoruz."

hayattan
Nazilli'de bir lokomotif, 3 vagon. Adı: Gıdı Gıdı

Ülkemizin yetiştirdiği has şair ve ressamlardan Bedri Reis adıyla bilinen Bedri Rahmi Eyüboğlu, 7 Ekim 1953 günü Nazilli'ye ayak basar. Sanatçımız, Nazilli'ye, Büyük Önderimiz Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk dev projesi olarak kurdurduğu Sümerbank Basma Fabrikası'na incelemelerde bulunmak amacıyla gitmiştir. Kendi anlatımıyla, "üretime başlayıp da herkesin giydiği Nazilli basmasının renklerini ve nakışlarını inceleyecek"tir.
İncelemesi sonucunda şunları söyler Koca Reis. "Bu davet üç senedir beni saran yazmacılığın, oldukça kahrını çektiğim çeşitli bez boyalarının, istim kazanlarının önünde çektiğim çilenin en büyük mükafatı oldu. Memleketimin en güzel köşelerinden birini, dünyanın en güzel fabrikalarından birini gördüm. Güzel, çalışkan, uyanık insanlar gördüm..." diyor.
Bedri Rahmi Usta'nın basmaların güzelliği kadar bir başka unsur da dikkatini çeker Nazilli'de.
"Gıdı Gıdı."
Merkezden fabrikaya uzanan 4 kilometrelik ray hattı üzerinde kendisini taşıyan, bir lokomotif ile üç vagondan oluşan tren olduğunu, fabrika ile ilçe merkezi arasında işçi servisi olarak kullanıldığını işte o dakika öğrenecek, fabrikanın dışında Gıdı Gıdı'ya da hayran olacaktır.
Bugün ne basmasıyla ünlü Sümerbank var, ne de halkıyla et tırnak olmuş Gıdı Gıdı.
Lütfü Dağtaş, son derece yerinde bir iş yapmış, İzmir Life röportajı için Nazilli'ye gidip Sümerbank'ın tarihi kapısından içeri girerek yıpranmışlığa terk edilmiş, fabrikanın açıldığı 9 Ekim 1937 günü Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Mareşal Fevzi Çakmak'ın da bindikleri; şimdi ise bakımsızlığa terk edilmiş Gıdı Gıdı'yı bulup fotoğraflarını çekmiş. Ortaya da İzmir Life dergisinde ibretle okunması gereken bir yazı çıkmış.

Ve karşınızda Varol Ürkmez
İzmir'le özdeş olmuş bir sporcumuz yakında aramızda olacak. "Kurtardığı, yediği golleri, şikeleri, içkisi, kumarı, aşklarıyla uçan kaleci, Madrid Panteri Varol Ürkmez"dir bu konuk sporcu.
Sırasıyla Beşiktaş, Altay, Galatasaray, Gençlerbirliği, Manisaspor formalarını giyen, tam 27 kez Milli Takım'ın kalesini koruyan Varol Ürkmez ile ilgili pek çok İzmirlinin anısı vardır.
Öğrendiğimize göre Varol, çok yakın zamanda İzmir'de olacak, çıkardığı kitabı imzalayacak, sporseverlerle söyleşecek.

küpe
Var olan tüm iyi şeyler, özgün olmanın meyveleridir.
Stuart Mill

fıkra

Peki ya sen?

Bir Japon oğlunu karşısına almış konuşuyordu:
"Artık büyüdün oğlum... Annenle aynı odada yatman doğru olmaz."
Oğlu şöyle bir düşündü saf saf ve cevap verdi:
"İyi ama baba, benden çok daha büyüksün, sen yatıyorsun ama..."

laflama

* Bana koşu bandı aldıracağına çocuğum, git bakkaldan bir koşu ekmek al yahu!
* Başkasının borazancısı olacağına, borazan çalmayı öğrensene!
* İnsanı kazanma hırsı bürürse, ne yaparsan yap "kar" etmez!
* Lokma dökme işinde, kolay lokma olmadığımı göreceksin yani!
* Yaşı Kemal'e erince insan, Mustafa Kemal'in değerini çok daha iyi anlıyor!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA