• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir böyle dostluk görmedi ERKİN USMAN

İzmir böyle dostluk görmedi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2012, 00:00
Pekçok panel, seminer ve toplantıya katıldım, böylesine kalitelisine, doyurucusuna ve seçkin kitlelere hitap edenine rastlamadım. Karşıyaka Spor Adamları Derneği'nin (KARSAD) Karşıyaka Nikah Sarayı'nda Karşıyaka'nın ebediyete göçen iki ünlü futbolcusu Erol Baş ve Cengiz Kocatoros (Gode)anısına düzenlediği "GEÇMİŞ'E YOLCULUK BULUŞMASI" muhteşem bir ilgiyle karşılandı, 450 kişi katıldı. Sadece Karşıyakalılar değil, Altaylılar, Göztepeliler, Altınordulular, İzmirsporlular, Yeşilovalılar oradaydı, özetle toplantı, spor camiasının başkan ve elit kişileriyle bir "İZMİR DOSTLUK GÖSTERİSİ"ne dönüştü. KARSAD Başkanı Dr.Bülent Zeren ve katkıda bulunan yöneticileri (Tevfik Celti'yi de unutmayalım) candan kutluyorum. Ve dileğim şu: Tüm kulüpler böyle toplantılar düzenleyerek camialarındaki sembolleşen kişileri anmalı, yadetmeli ve bazı fanatiklerin gölgelediği Dostluk Ağacı'nı yeniden yeşertmelidir.
***
KARSAD'ın toplantısına, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, TÜFAD Başkanı Dr.Şaban Acarbay, Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, TÜRFAD Başkanı Başkanı Bahri Vreskala, Karşıyaka Divan Başkanı Tahir Türetken, Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, İzmirspor Başkanı Emin İşletir, ASKF Başkanı Kadri Yatkın, 1912 KSK Derneği Başkanı Sait Gürsoy, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli, HABiTAD Başkanı Halil Zeki Osma, KASİAD Başkanı Osman Avcı, TSYD Eski Başkanı M.Ali Okumuş, Bostanlıspor Başkanı ve Karşıyaka Gazetesi Sahibi Avni Erboy, Karşıyaka eski başkanlarından Cihan Türsen, İbrahim Koç, Ünal Kamalı, Coşkun Süer ve Hüseyin Çalışkan, Cevat Gök, Arif Dökel, Dr.Çetin İşlegen, Sabahattin-Selahattin Sakıpağa kardeşler, Sadrettin İşçimenler, İbrahim Yelkenbiçer, Volkan Alposkay, Mustafa Başman, Mehmet Yaya, Adnan Yenice, rekortmen milli atletimiz Semra Aksu, Secder Akıncı, Turgay Meto, Şakir Kuruş, Kazım Admış, Salih Evkuran, eski Altaylı Mahmut Evren, Mithat Mıhçı, K.Cihan, hem KSK, hem Altay formalarını giyen Uğur İpekkan (K.Uğur), eski Göztepeli, G.Saraylı yıldız Bahri Altıntabak, Yücel İzmirli, Orhan Erkmen, Metin Coşkuneren (Fındık), Tayyar Eraslan, Altan Özkunt, Kaf-Kaf'ın eski yıldızları Bedri Damla (Papaz)ile Günay Üçer, Celal Ergin, milli amigo Altınordulu Sarı Yaşar (Tunçses), Sezgin Çubukçu, Candan Dumanlı, Savaş Özerdem, Azad Yeşil, Gökhan Nil, Ziya Nur Hasbay, Ekber Göçer, Volkan Sintaç, Müjdat Bilgiç, Hayri Özmeriç, Ati Göksu, Cemal Karafırtınalar, Mehmet Erişkin, Mevlan Düzyatan, Tuncay Kökbuğur, Vehbi Moğol, Pınar Yurdun, Cenk Zeren, Sabire Gürbüzer, Ayşe Ayhan, Faik Köksal kardeşler, Mehmet Kiraz, Sedat Ozan, Yakup Ardabağ, Serdar Tunçbay, Hasan Aral ve gazeteci Süleyman Alasya salonda gözlediklerimizden bir derleme.
***
KSK şampiyon takımının unutulmaz menajeri Süleyman Ergürs Bodos) ve İzmir Futbolunun eski yıldızlarından Cengiz Kayalar sağlık durumlarının elvermemesine rağmen toplantıya katılarak herkesi duygulandırdılar. Tabii, Erol Baş'ın eşi Fatoş Baş ile kardeşi İlhan Baş ve de Cengiz Kocatoros'un eşi Zerrin hanım ve evlatları Gamze ile Tayfun ve de torun Cengiz ilgi odağı oldular. KSK Futbol Direktörü Hüseyin Hamamcı oradaydı, Altyapı Koordinatörü Rıza Tuyuran da Murat Sır ve Reha Özmen'le birlikte genç futbolcuları da panele getirerek güzel bir jest yaptı.
***
Karşıyaka Meclis Üyesi Ahmet Diker'in sunuculuğunu, Sancar Maruflu'nun moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak gazeteci Gürkan Ertaç, Altaylı Ayfer Elmastaşoğlu, Göztepeli Halil Kiraz, Altınordulu Erkan Velioğlu, İzmirsporlu Bülent Buda ve KSK'li Burhan Gürel ile Ekrem Güçsav katıldı. Erol Baş ve Cengiz Kocatoros'un sportif ve insancıl büyüklükleri anılarla dile getirilirken, Halil Kiraz'ın 55 yıl süren KSK-Göztepe dostluğunden kesitler verip, dostluk özlemiyle yaptığı duygusal konuşmadan sonra gözyaşlarını tutamaması salonda hemen herkesi ağlattı. Kalp ameliyatı geçiren Göztepe'nin efsanesi Nevzat Güzelırmak'ın başarı telfrafı da alkışlarla karşılandı. Cevat Gök, Arif Dökel, Okan Yüksel, Onursam Uraz ve Dr.Şaban Acarbay önemli mesajlar verdiler. Tüm dilekler ortaklaştı:"Dostluklar pekişsin, İzmir kazansın...".

kentten
Yüksel Çakmur'a kulak verelim...

Yüksel Çakmur'u hepimiz biliriz. Belediyeciliğini, sözünü esirgemeyen tavırlarını... Az konuşur, ama zamanında kanuşur. Bakın en son gelişmeler ile ilgili ne niyor?
ESHOT'un yaptığı ihaleyi, Deniz Feneri Derneğinde adı geçen Beyaz Holding ile ilişkisi olduğu belirtilen Etkin İdeal Ortak Girişimi kazanmış.
İzmir Büyükşehir Belediye'sinde çalışan 10 bin işçi, İZELMAN'da çalışan çoğu otobüs şoförü 3.317 işçinin işlemlerini taşeron firmaya kaptırmaları tehlikesiyle karşı karşıya..
İZENERJİ'de de aynı tehlikeli durum oluştu. İzmir Büyükşehir'in idari işlerinde görev yapan, farklı birimlerde makam şoförü, özel şoför olarak çalışanların da ihaleyi kazanan firmaya devri söz konusu.
Eğer yapılan ihaleler yöneticiler tarafından kabul edilir ve onaylanırsa, işçilerin bundan böyle hiçbir sosyal güvenceleri kalmayacak. Bizler değer bilir olalım. Haksızlıklara karşı emekten, emekçiden yana olalım.
İhaleler yetkililer tarafından onaylanmamalıdır.
İşçiler anonim ortaklıklar, limited şirketler, taşeronlar tarafından alınıp, satılan meta değildir.
Kölelik düzenini anımsatan hiçbir davranışa ne pahasına olursa olsun izin verilmemelir. Vahşi, insafsız kapitalizm kuralı uygulatılmamalı. Böylesi acımasız uygulama onaylanırsa, teamül haline gelir. Değerler kaybedilir. Bu değerleri kaybeden insanlık, insanlığını da kaybetmeye başlar. Hiçbir şeyin değeri bilinemez hale gelir.
Klasik iktisat kuramının terminolojisi içinde değer=fiyat denkliği düşünülmemeledir.
Değerin fiyata eşit olmadığını tutumumuzla, insana duyduğumuz saygıyla kanıtlamalıyız. Oscar Wilde, "Bugünlerde herkes herşeyin fiyatını biliyor. Ama kimse hiçbir şeyin değerini bilmiyor" demişti. Ne kadar güzel söylemiş.

fıkra

Ayın kaçı

Temel, Dursun'u sordu:
"Bugün ayın kaçı?"
Dursun yanıtladı:
"Bilmiyorum. Elindeki gazeteye baksana..."
"Bakacaktım ama, bu dünkü gazete."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA