• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadın ruhu ve EGİAD ERKİN USMAN

Kadın ruhu ve EGİAD

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2012, 00:00
İzmir güzel bir kadın gibidir... Güneş saçlı, deniz gözlü, ılık imbat kokulu... Görenleri, tanıyanları hayran bırakır.
Aynı zamanda her kadın gibi koruyucu, şefkatli, fedakar bir ana. Savaşçıdır. Sözünü esirgemez. Yaptığı her işte çıkarlarından çok, yüreğini ortaya koyar. Çalışkandır, yuvayı yapan dişi kuştur. Her erkeğin ardındaki asıl gizli güçtür. Yaratıcıdır; vatana, millete nice hayırlı evlatlar yetiştirir. Aklı selimdir; yapamayacağı şeyleri söylemez. Yapacaklarının ise sonuna kadar arkasındadır. Tökezletmeye kalkışanlar olsa da, yılmaz, usanmaz, bıkmaz...
* * *
İşte İzmir gibi kadınlardan biri de Seda Kaya; EGİAD'ın yeni başkan adayı... Kalbi ülkesi, İzmir ve EGİAD için atan bir Amazon ruhu...
"Takım 12, Hedef 12" sloganıyla yola çıkıyor Seda Kaya ve ekibi. Çalışkan, başarılı ve iyi eğitimli bir iş kadını Seda Kaya. Yüzü batıya dönük, aydın, ilerici. Tam bir İzmirli anlayacağınız. Seçilirse, ki kuvvetle muhtemel görünüyor, EGİAD'ın 'ilk kadın başkanı' olacak.
Kendisi gibi ekibi de çok sağlam. Bu yüzden kendilerine Takım 12 dediler; hedefi 12'den vuracaklarına emin, "Takım 12, Hedef 12" sloganıyla yola çıktılar. EGİAD olarak, Türkiye'nin nitelikli genç işgücü profilini, girişimci ruhunu yalnız İzmir ve Türkiye'de değil uluslararası alanda da tanıtan bir kurum olmayı hedefliyorlar.
* * *
EGİAD bugün, mevcut ve geçmiş dönemdeki başarılı çalışmaları sayesinde önemli bir örgütsel güç oldu. Artık bu gücün ulusal ve uluslararası alanda daha çok söz sahibi olma zamanı gelmedi mi sizce de? İşte Seda Kaya ve ekibi bunu hedefliyor. Ellerinde hayata geçirilmeyi bekleyen sağlam projeleri var. İş dünyasında ve sosyal alanda gündem yaratacak projeler. Ve bir de süpriz proje...
Enerji konusuna, nitelikli işgücünün kazanılmasına, ülke gündeminde söz sahibi olmaya, uluslararası ticari faaliyetlerin artırılmasına önem veriyorlar.
* * *
'Daha çok para, şu kadar iş hacmi, bu kadar fon' vadetmiyorlar. Gaza getirmiyorlar. Boş laf söylemiyorlar. Ama bunları "gerçekten gerçekleştirecek" vizyonu ve altyapıyı sağlıyorlar.
Kısacası Seda Kaya ve ekibi bomba gibi geliyor, ben tam not verdim. Şimdi sıra sizde EGİAD üyeleri. 1 Aralık Cumartesi güzel bir imbat rüzgarıyla 'uyanmaya' ne dersiniz?

siyasetten

Tevfik Diker'den çağrı

Ülkemizde geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetlerin üzerindeki örtüler ne yazık ki üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala kaldırılmış değil.
İşte bu aşamada 20. dönem Manisa Milletvekili ve "Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Tevfik Diker'den bir öneri demeti geldi.
Diker, "Başbakan Erdoğan'a çağrı" diye yayınladığı mesajda şöyle diyor:
"Yeni gelişen olaylar, mevcut konjonktür ve ortaya çıkan iddialar ışığında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve TBMM Susurluk Komisyonu Raportörü Hakim Akman Akyürek'in ölümlerini araştırmak için yeni TBMM Araştırma Komisyonları kurulmalıdır."
Diker'e göre bu dört cinayette ortak noktalar var.
TBMM Araştırma Komisyonu, özellikle; Türk Gladyosunu, Türk derin devletini, kontrgerillayı, kirli siyaseti, PKK-Ergenekon işbirliğini araştırmalı.

küpe
Hayatımızda en yüce, en güçlü, en faydalı dayanağımız ana baba evinden kalan hatıralarımızdır.
Dostoyevski

fıkra

Unutkan Dük

İngiltere'nin en zengin düklerinden biri, 90'ıncı yaş gününde 18 yaşında bir kızla evlenir.
Düğün gecesi yatağa girmeye hazırlanırken, dük, genç karısına sordu:
"Sevgilim, annen sana eeee, şey yani hayat olaylarını anlattı mı?"
Genç kız:
"Hayır" diye cevap verdi.
"Hay aksi şeytan. Korkarım ki ben de unuttum."

geçmişten

Hediye

Karakoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan, Fatih'e hediye olarak bir kutu göndermişti. Kutunun içinde yılan, akrep gibi mahlukat vardı. Buna karşılık Fatih de Uzun Hasan'a bal gönderdi.
"Niçin böyle davrandın" diye soranlara genç Padişah şu ince cevabı verdi:
"Herkes ne yiyorsa onu gönderir."

laflama
* Demokrat geçinenler günün birinde demode-kırat oluyor nedendir acep?
* İnsanoğlu bir garip. Mini etekli hatunların yanında cüce olmak istemenin neresi anlaşılabilir kiiiii zaten!....
* Ben ne cimriler tanıyorum, "Verilmiş sadakamız varmış" deyip duran!
* Kurt kocayınca genç sevgili yapar!
* Aşkın ömrü en fazla bir yılmış. Patırtısı ise bir ömür boyu!
* İyi ki ayrıldık seninle. Vallahi ayıldım, kendime geldim yahu!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA