• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kritik 6 ilçe! ERKİN USMAN

Kritik 6 ilçe!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2012, 00:00
6 kritik ilçede belediye başkanlığı için en çok hangi isimler konuşuluyor?
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 30 ilçenin 28'inde belediye başkanlıkları koltuğunun sahibi olan CHP'de yerel seçim hazırlıkları başladı.
İzmir'de büyük süprizlere gebe olması beklenen yerel seçimlerde Buca, Konak, Çiğli, Karabağlar, Aliağa ve Urla kamuoyunda isimleri banko olarak dillendirilen belediye başkan aday adayları kimler?
İzmir'de büyük sürprizlere gebe olması beklenilen yerel seçimlerde Buca, Konak, Çiğli, Karabağlar, Aliağa ve Urla ilçelerinde başkanlık adaylığı için CHP Genel Merkezi şu anda bazı isimleri masaya yatırmış durumda...
"Kulislerin Efendisi"ne göre; yapılacak yerel seçimlerin şüphesiz en ilgi çekici, heyecanlı, hareketli ve renkli görüntülere sahne olacak ilçelerden biri de Çiğli olacak. Mevcut başkan Metin Solak'ın yeniden düşünülmediği ilçe kulislerinde iddia ediliyor. Kulislerde ilçede bu defa sürpriz ve genç bir ismin aday gösterileceği yüksek sesle ifade ediliyor. Parti genel merkezi kurmaylarının Metin Solak'ın seçiliş biçiminden dolayı parti tabanında oluşan kırgınlıkları bitirmek için parti tabanından gelen ve çalışmalarıyla ilçe halkı tarafından çok sevilen genç siyasetçi Umut Barış Ballıkaya'ya CHP Çiğli belediye Başkan adaylığı için sıcak baktığı da Ankara'dan gelen bilgiler arasında.
* * *
CHP Genel Merkezi, 2009 yılından beri sorunlarla anılan Buca'da artık huzuru bulmak istiyor. Kulislere yansıyan bilgiye göre kentsel dönüşüm, imar ve ilçenin fiziksel durumu nedeniyle CHP Genel Merkezi, Buca için genç, başarılı, belediyecilik tecrübesi olan, akademik çalışmalara önem veren bir isme yöneleceği belirtiliyor. CHP Genel Merkezi'nin planladığı bu ismin Makine Mühendisi Güngör Kaya'nın olacağı kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.
***
CHP Kulislerinde konuşulanlara göre İBB Başkan Danışmanı Şehmuz Kayapınar Karabağlar Belediye Başkanlığı için adaylık için hazırlık yapıyor.
Zamanında yapılması planlanan yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanlığı için CHP'deki ilk doğal aday adayı mevcut Belediye Başkanı Hakan Tartan... Tartan yerel seçimlerde rotasını büyükşehire çevirmezse Konak Belediye Başkan adaylığına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.
Öte yandan CHP genel merkezi kurmaylarının Aliağa da Hakkı Ülkü'ye, Urla'da Prof. Dr. Metin Önen'e sıcak baktığı kulislerde yansıyan diğer önemli bilgelerin başında geliyor.

hayattan

Alkışlar Grup Değişik İş'e

İzmir Barosu'nun ilk avukatlar orkestrası "Grup Değişik İş" geçtiğimiz günlerde ikinci konserini verdi. Ama bu kez çok daha iyi bir performansla ve dinleyicileri, müziğin rengiyle saran bir çizgiyle. Türkiye'nin hukuksal alanda önemli sınavlardan geçtiği dönemde, tüm salonun "Hakim Bey" şarkısına eşlik etmesi de çok manidardı aslında!
Sahnedekilerin heyecanı, dinleyicilere de yansımıştı.
İzmir Arena'da Caner Özarpacı, Esin İrgün, Alper Taner, Ferit Kabasakal, Emre Öktem, Kamil Yıldırım, Taner Tosunoğlu, Adnan Özdemir ve Kerem Dikmen'in verdiği konser bu yüzden çok beğenildi.
Ben inanıyorum ki; zaman ilerledikçe daha sakin, derin ve işçiliği çok özel paylaşımlar çıkacak ortaya. Gençliğin deli akan kanıyla olgunluğun verdiği ağırlık, müziğin diliyle büyüyecek.
İçlerindeki o amatör ruhu özenle korudukları müddetçe ben, zamanın dokunamadığı, eskitemediği, yıpratamadığı bir noktaya ulaşacakları kanaatindeyim. Grup Değişik İş'in, bol alkışlarla, daha geniş kitlelere ulaşması dileğiyle...

küpe
Dünyada ıstıraptan, ölümden, sefaletten başka bir şey yoktur.
Virginia Woolf

fıkra
Ne dersin?

Bakkal Ahmet, dükkandan çıkarken çırağına tenbih etti:
"Hasan oğlum, Nuri Bey gelirse söyle biraz beklesin. Ben onbeş dakikaya kadar geleceğim."
Çırak Hasan, ustası dükkandan ayrılmadan önce sordu:
"Peki usta! Nuri Bey gelmezse ne diyeyim?.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA