• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’ya dünya devleri nasıl bakıyor? ERKİN USMAN

Karşıyaka'ya dünya devleri nasıl bakıyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2012, 00:00
Dr. Bülent Zeren, Karşıyakalıların sevgili doktorudur. Ortopedik-travmatolojik derdi olanlar ona koşar, şifa bulur. Oğlu Can Zeren de babasının izinden yürümekle birlikte, espritüel kişiliğini de yansıtan son derece ilginç, dünyaca ünlü kişilerin ve Kaf-Kaf'lıların yeşil-kırmızılı renklerin 100. yılını kutlayan mesaj ve girişimleriyle ilginç, son dereece hoş bir internet kompozisyonu hazırlamış.
* * *
Kapakta İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in yeşil-kırmızı kuşaklı bir fotorafı var. ABD Başkanı Barack Obama, Kaf-Kaf çekmiş. Rusya Başbakanı Vladimir Putin, KSK Judo Takımı'na transfer olmuş. Güzeller güzeli dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova da Karşıyaka'ya yerleşmek istediğini söylemiş, "Mavişehir'den bana bir villa arayın" talimatı vermiş. Dünyaca ünlü Kızıl Ordu Orkestrası yılbaşı programını "Karşıyaka da İzmir'in gülü. Seyran ediyor elinde mülü" parçasıyla açacakmış.
* * *
Can Zeren, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu da ti'ye almış. Karşıyaka'ya Karşıyakalıların, "Burası İzmir'in kutsal toprakları" deyişine, İsrail'in tepki gösterip, Birleşmiş Milletler'e taşıdığı ironisine de yer vermiş. Mayalar'ın kıyamet kopacağına değinirken aslında Karşıyakalılar Günü'nü hesapladığı vurgulanırken, "Karşıyakalılık Birleşmiş Milletler'de de tanındı" haberiyle bütünleştirilmiş. Camianın duayeni Tahir Türetken için de dünya rekortmeni, olimpiyat şampiyonu Jamaikalı uçan sprinter Usain Bolt, "Rekorlarımda etken Tahir Türetken" sözleriyle Türetken'in hakkını teslim etmiş. Can Zeren'in espri bombardımanından camianın gülü kaleci Ekrem Güçsav da nasibini almış. Dünya karması kalecisi, Real Madrid'in file bekçisi ve kaptanı İker Casillas da, "İdolüm, Karşıyakalı Ekrem ağabeydir. Onun engin tecrübesinden ve stilinden çok yararlandım, rehber edindim" demiş.
* * *
Portekiz'in süper yıldızı Ronaldo da kalbinin Karşıyaka'da olduğunu söylemiş. Demiş midir, demiştir de. Babasının başkanlığını yaptığı Karşıyaka Spor Adamları Derneği'nin (KARSAD) de etkin bir üyesi olan Can Zeren'in, camiayı tebessüme boğan bu çalışması için kutluyoruz.

kentten

Karnesi zayıf başkanlar

Ankara kulislerinde dillendirilen iddialara göre CHP Genel Merkez kurmayları sık aralıklarla ziyaret ettiği İzmir'de, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili karne hazırlamış. Ara karne olarak nitelendirilen karnede çok sayıda başkanın karnesi kırık notlarla dolu. Devam eden süreçte geçer not alamayan başkan, tekrar aday gösterilmeyecek.
CHP Genel Merkez kulislerinde, kurmaylar tarafından yerel seçimler öncesinde dört ayrı alanda karne hazırlandığı konuşuluyor. İddialara göre mevcut belediye başkanları anketler yani kamuoyu yoklaması, yaptığı-yapamadığı projeleriyle, parti tabanının adaylara bakışı ve özel hayattan olmak üzere 4 ayrı karne alacak.
Mevcut başkanlardan bu dört alanda karnesi iyi olanların yeniden aday gösterileceği iddia edilirken, genel merkez kurmaylarının bu dört noktadan birinden dahi başarılı olamayan ve karnesi kırık olan belediye başkanlarını tekrar aday göstermemekten yana oldukları dillendirilen iddialar arasındadır. Her belediye başkanının başarı oranının kendi ilçesi ve seçmenleri üzerinden sorgulanarak belirlenecek karneler son karar için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne sunulacağı da kulislerde ifade ediliyor.
Başkanların karnelerini mi merak ettiniz?
Hele birkaç gün sabredin...

küpe
Tez elde edilen başarı, insanı kararsız ve maceraperest yapar.
F. Bacon

günün fıkrası

Ortak nokta

Kadın arkadaşına kocasını çekiştiriyordu.
"Yahu, anlattıkların inanılmaz" dedi arkadaşı.
"Aranızda ortak hiçbir şeyiniz yok mu?"
"Olmaz mı? Var. İkimiz de aynı gün ve aynı saat evlendik."

laflama
* Eee bu diskotek girmek için koşul istiyor. "En-damsız girilmez."
* Yeni yıla nasıl girersen öyle devam edermiş diye bir geyik var ya. Tam saat 24.00'te elektrikler kesilirmiş!
* Küçük dağları ben yarattım edasıyla gezersin ama kayak yapmanın k'sini bile bilmezsin hani!
* Dost dost diye nice kıza sarıldım. Hepsinden çantayı kafama yedim!
* Aslında o şarkı şöyle olmalıydı. "Sevdim seni bir kere. Başkasına yar edemem üleeeen."
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA