• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Belediye Sarayı önerimize destek geldi ERKİN USMAN

"Yeni Belediye Sarayı" önerimize destek geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2013, 00:00
12 Aralık günü POTA'da, "Bu belediye binası İzmir'e dar geliyor" demiş ve yeni bir belediye binasının yapılması için öneride bulunmuştuk.
Eski belediyeci ve meslektaşımız olan Vecdi Altay'ın dile getirdiği öneri, İzmir'e yakışan, yeni, modern ve akıllı bir binanın yapılması çalışmalarını Aziz Kocaoğlu'nun hemen başlatmasıydı.
Söz konusu yazıda, mevcut binanın Osman Kibar döneminde başladığına ve Burhan Özfatura'nın 1. döneminde tamamlandığına da dikkat çekmişti Vecdi Altay. Yani 35-40 yıllık binadan bahsediyorduk.
Aradan yaklaşık bir ay geçti. Konu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci tarafından gündeme getirildi. Değirmenci, binanın yıkılmasını önerdi. Bu öneriyi, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da destekledi.
Vecdi Altay, konunun bu yazıdan sonra gündeme gelmesini memnuniyetle karşılıyor ve şöyle diyor:
"Aklın yolu bir. Bu binanın, zaten şu anda yeterli olduğunu söylemek çok zor. Hele hele, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra daha da yetersiz kalacak. Mevcut belediye meclis salonunun bile zaten yetersiz kaldığı ortada. Ben Aziz Kocaoğlu'nun, Serdar Değirmenci ile Aytun Çıray'ın da desteklediği bu öneriyi ciddiye alacağına ve çalışmaları başlatacağına inanıyorum. Artık İzmir'e yakışan bir binanın yapılması zamanı gelmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin binasını görmelerini isterim herkesin. Çatısında helikopter pisti bile var. İzmir'de neden olmasın?"

hayattan

İskeleye taksi şart

Bostanlı Vapur İskelesi'nde vapurdan inip de bulunduğu yer ve mekana taksiyle gitmek isteyenler büyük çile çekiyor. Hele dondurucu kış günlerinde en az 100-200 metre titreyerek yürüyecek ve ancak taksi bulabileceksiniz, o da varsa. Çünkü taksi durağı yok. Şoför esnafı korsan durumda müşteri bekliyor.
Ayrıca İzdeniz işletmesinin taksilerin Bostanlı Vapur İskelesi'ne yanaşmalarına ve yolcu almalarına izin vermediği de belirtiliyor. İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık'tan Bostanlı Vapur İskelesi'nde taksi durağı sorununu İzdeniz yetkilileriyle görüşerek çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Tamam; iskelede en fazla bir taksinin durmasına izin verilsin, diğerleri bas-konuşla çağrılsın ama oraya mutlaka bir taksi durağı yerleştirilmesinde yarar var. Çünkü hitap ettiği semtler çok fazla. Bostanlı-Atakent-Mavişehir-Şemikler-Nergis ve Karşıyaka'ya gitmek isteyen ve taksiye ihtiyaç duyanlar çok fazla.

bi dakka
İzmirliler Nilgün Belgün'ü bekliyor
İzmirliler, ünlü oyuncu Nilgün Belgün'le 2013'e bol enerjili ve bol kahkahalı bir başlangıç yapacak. Nilgün Belgün, söyleşi, kokteyl ve imza etkinliğinin bir arada sunulduğu Art 10 Fikir Atölyeleri için 22 Ocak'ta İzmir'e geliyor.
Hilton İzmir'in 31. katında gerçekleştirilecek konsept buluşmada yüzünden eksik etmediği tebessümü ve bitmek bilmeyen enerjisiyle sevilen oyuncu Nilgün Belgün, kendi hayatını, yaşadıklarını ve anılarını paylaştığı yeni kitabı "Hayat Sen Benimsin" den yola çıkarak yapacağı söyleşisinde katılımcılarını kendi hayatlarına doğru bir yolculuğa çıkaracak.
Sınırlı sayıdaki 35-40 kişilik özel katılımcısını, zaman zaman düşündürüp zaman zaman kahkahalarla güldürecek olan Nilgün Belgün, verilecek kokteylin ardından yapacağı söyleşisinin bitiminde yeni kitabını da İzmirliler için imzalayacak.
22 Ocak 2013 Salı akşamı Hilton İzmir'de 19:00'da başlayacak etkinliğe dair detaylı bilgi ve kayıt için; 0232 421 44 40 ve atolye@on-art.net'ten bilgi alınabiliyor.

Nazım Hikmet Ödülü Tansel Çölaşan'ın
2012 yılı Nazım Hikmet Ödülü'nün Atatürkçü Düşünce Dernekleri Genel Başkanı ve emekli Yargıtay Hakimi ve Başkanı hukukçu Tansel Çölaşan'a verilmesi kararlaştırıldı.
30 yıl önce Dr. Behçet Uz tarafından kurulmuş olan, Türk Başarı Ödülleri Kurulu çeşitli branşlarda ödüllendirmeler yapıyor.
Kurul, 25 yıldır ancak 7 kişi için uygun gördüğü, "Nazım Hikmet, Sevgi-Barış-Dostluk ve Emek" ödülünün bu yıl Tansel Çölaşan'a verilmesini oybirliğiyle kararlaştırdı. Nazım Hikmet'in 111'inci doğum günü olan 15 Ocak 2013 Salı günü saat 16.00'da Kültürpark'taki Nazım Hikmet Anıtı'nın önünde düzenlenecek törenle Tansel Çölaşan'ın ödülü, önceki yılın ödül sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verilecek.
Bu ödülü daha önce; Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Prof. Dr. Veli Lök, Gazeteci-Şair ve Yazar Okan Yüksel, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Prof.-Şair-Yazar Ataol Behramoğlu ve Aziz Kocaoğlu da almışlardı.

küpe
Dünyayı akıllılar yaşasın diye, budalalar kurmuştur.
Oscar Wilde

günün fıkrası

Niçin ağlıyor

Temel hastaneye gider. Girişte birinin ağladığını görür. Yaklaşır ve sorar:
"Hayrola hemşerim? Neden ağlıyorsun?"
Adam, "Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmağımı kestiler" der demez bu sefer de Temel hüngür hüngür ağlamaya başlar.
Ne olduğunu anlayamayan adam Temel'e sorar:
"Hayırdır hemşerim. Sen niye ağlamaya başladın şimdi?"
Temel cevap verir: "Ben idrar tahlili yaptırmaya gelmiştim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA