• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Söz, şiir ve şarap gecesinden... ERKİN USMAN

Söz, şiir ve şarap gecesinden...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2013, 00:00
Bülent Habora, bir yazısında "Recai Şeyhoğlu'nun kitap tanıtım kokteylleri bir başkadır. Mini birer mitingtir herbiri..." diyordu. 14 0cak akşamı Gündoğdu Meyhanesi, bunu doğruladı. Hayat, Habora'yı bir kez daha doğruladı.
150-160 kişilik kitapsever tugayı, Şeyhoğlu'nu 15. kitabının tanıtımında yalnız bırakmadı. Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin, Şalom gazetesi İzmir Temsilcisi şair-yazar Avram Ventura, Eğitim-Sen 1 Nolu Şube eski Başkanı Mahir Ulus, Kültür hamalı Tufan Atakişi, şair-yazar Timuçin Özyürekli, şair-yazar Oğuz Tümbaş, şair Mehmet Büyükçelik, CHP İl eski Başkan Yardımcısı Bülent Taşkın, dişhekimi Selahattin Tural, ortodontist Mertol Akın, Sabah gazetesi İzmir Temsilcisi şair-yazar Ünal Ersözlü, Aldur Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı-Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz, Salihli İGD eski başkanlarından Reşat Özkızılcık, TEMA'dan orman mühendisi Metin Cengiz, jinekolog-yazar Bülent Keçik, Konak Doğumevi hemşireleri, İBŞB'den Utku Karademir, şair-gazeteci Neslihan Perşembe, eleştirmen Hülya Soyşekerci, gazeteci-televizyoncu Serkan Aksüyek, Prof. Dr. Erkan Sevinç, Bornova Migros yöneticileri, Bergamalı-Bademlerli-Salihlili dostları, Ayvalık TKP İlçe Başkanı Hasan Atilla, sendikacı Mehmet Büke, Eğitim-Sen'li öğretmenler, Fadim Baylan ve arkadaşları, Şeyhoğlu'nun Güzelyalı İlköğretim Okulu'ndan eski öğrencileri, ressam Hasret Serin, ozan-öğretmen Halil Çamur, Saruhanlılı- Manisalı öğretmenler ve taa Köprübaşı'dan çıkıp gelen Yaşar Akın gibi onlarca Şeyhoğlu dostu...
* * *
"Türkü Ana ile Yollarda" Şeyhoğlu'nun 15'inci kitabı. Maalesef Türkü Ana ile kitabın editörü Mehmet Atilla bu görkemli kokteyle katılamadılar.
Sponsorluğunu Yılmaz İstanbullu (Karel/Plantel), Aşkın Nehir ve İlkay Kaya'nın yaptığı kokteylde söz vardı, şiir vardı, muhabbet vardı. Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, kitabı ilk okuyanlardandı. Kitabı büyük bir beğeniyle okuduğunu belirtti ve içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Şeyhoğlu'nun sivri dilliliğine de değinmeden geçemedi. Bu arada Kemal Nehrozoğlu'ndan gelen telgraf okundu. Nehrozoğlu, Şeyhoğlu'nun ve Çağlayan'ın ortak dostu.. İkinci konuşmacı Mehmet Özçataloğlu, Şeyhoğlu'nun özel arkadaşlarından... Eleştirmen-kitap tanıma yazıları yazan dostu. Yayımlanmış bir de kitabı olan Edebiyatçılar Derneği üyesi bir öğretmen. Kitapla ve Şeyhoğlu ile olan ilişkisini dillendirdi.
***
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de kitabı, Kemal Nehrozoğlu, Yekta Güngör Özden, Oğuz Tümbaş, Avram Ventura gibi ilk okuyanlardandı. Söyleyecek çok sözü olmasına karşın bir sürprizle geceye farklı bir atmosfer kattı. Şeyhoğlu'na Bergama'nın kültür-sanat yaşamına yaptığı katkıları nedeniyle bir şilt verdi ve 'hemşehri ' ilan etti. Bergama, onun en büyük aşkıydı! Belediye başkanının bu paha biçilmez armağanını havada kabul etti. Mehmet Gönenç, bir de Türkü Ana için armağan getirmişti yanında ama ortada Türkü Ana yoktu. Rahatsızlandığı için kokteyle katılamamıştı.
Eğitim-Sen Sendikal Birlik grubunun Türkiye yürütmesinden Müjdat Çalış ise, Şeyhoğlu'nun sendikal yaşamlarına yaptığı katkıları dillendirdi, örnek öğretmen olduğuna değindi. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener de, "Yolumuz işçi sınıfının yoludur diye yıllar öncesinde sloganlar atan Recai Şeyhoğlu'nu biz de böylesi günlerinde yalnız bırakmamayı kendimize görev edindik. İyi ki kendisini 30 yıl öncesinde tanımışım. Her daim onun yanındayız, selam olsun Recai Şeyhoğlu'na!" dedi.
***
Edebiyatçılar Derneği İzmir Temsilcisi Murat Şahin de söz alarak, "sansür" ile olan basın açıklamasını okudu.
Şeyhoğlu'na sorduk: "Ne diyorsun?" diye.. Yanıt verdi: "Yazar, çağının tanığıdır. Kitabımda bunu yapmaya çalıştım. Bundan sonra söz artık okurundur!"
Kokteylin söz bölümünde suskunluğu tercih etmesi de bundandı. Söz artık okurundu!
Türkü Ana ile yollarda, 150-160 kişiyle buluştu. Gürcistan ve Ukrayna'ya postalandı, okurların eline geçti. Kemal Nehrozoğlu, Yekta Güngör Özden düşüncelerini yazılı ve sözlü dillendirdi.
Kokteylde ilginç anlar da yaşandı. Ortodontist Mertol Akın, hastalarına armağan etmek üzere 15 kitap satın aldı. Nurgül Özalp, Şeyhoğlu için yazdığı bir şiiri okuyarak kendisine armağan etti. Ozan-öğretmen Halil Çamur, şair Mehmet Büyükçelik, şiirsever Aşkın Nehir de okuduğu şiirlerle geceye renk kattılar.
Kısaca... Şeyhoğlu yazıyor, yetmiyor! Yazdıklarını da paylaşıyor. Bahaneyle dostlarını bir araya getiriyor.. Şarapla, şiirle-rakıyla da pekiştiriyor! Hem de ikinci kitabından bu yana!
POTA, seni seviyor Şeyhoğlu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA