• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir mercek altında... ERKİN USMAN

İzmir mercek altında...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2013, 00:00
CHP Genel Merkezi'nin İzmir'e dair yaptığı çalışmalar netleşmeye başladı sayılır.
Seçime kısa bir süre kala son hali verilecek olan bu çalışmada anketler ışığında sonuca gidildiği belirtiliyor.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının masasının üzerinde olduğu iddia edilen bu çalışmanın satırbaşları şöyle:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında Aziz Kocaoğlu'nun ismi banko.
Metropol ilçelerin dışında yer alan en az 6 ilçede ön seçim yapılacak.
Bornova, Seferihisar, Narlıdere, Balçova ve Bergama ilçelerinde mevcut belediye başkanları ile yola devam edilecek.
Bazı ilçelerde ise değişim sinyalleri öne çıkıyor.
Bu ilçelerin başında Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Urla, Çeşme ve Gaziemir ilçe belediye başkanlıklarında mevcut adayların yerine alternatif isimler masaya yatırılmış durumda.
Karşıyaka'da mevcut Başkan Cevat Durak için tahliye çanları çalışıyor. İlçede Durak'ın alternatifi olarak genel başkana yakınlığıyla bilinen Gürsel Erol'un büyük desteğiyle CHP'nin şu anki İl Başkanı Ali Engin öne çıkıyor.
Bayraklı ilçesinde Hasan Karabağ'ın koltuğu da salllanıyor. Karabağ'a alternatif olarak üç isim öne çıkıyor. Bu isimlerde şöyle: Hüseyin Sezer, Kerim Özer ve Kenan Fidan.
Urla ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun durumu oldukça zor. CHP'nin Urla Belediye Başkanlığı için Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen ön planda. Türkan Miçooğulları da tecrübesi ile seçenekler dahilinde.
Çeşme'de Faik Tütüncüoğlu'nun yerine düşünülen isim kapanacak olan Alaçatı Belediyesi'nin mevcut Başkanı Muhittin Dalgıç.
Çalışma taslağında Gaziemir ilçesinde CHP'den belediye başkanlığı için genç ve başarılı iki isim ön planda. Gaziemir ilçesinde CHP'nin adayı olarak masaya yatırılan ilk ismin mevcut ilçe başkanı Umut Tekin, ikinci isim ise Murat Bakan.
Gelelim diğer ilçelerdeki duruma.
Sorunların ilçesi olarak adlandırılan Buca'da CHP'nin adayı olarak gösterilmesi uygun olacağı düşünülen ilk isim Levent Piriştina. Levent Piriştanı'nın aday olmaması durumunda diğer seçenekler Güngör Kaya, Necati İmam ve Turgay Bozoğlu'nun isimleri gündemde.
Karabağlar: İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'da mevcut başkan Sıtkı Kürüm'le devam edilmeyeceği ve yerine Fahri Elmas'ın düşünüldüğü, Fahri Elmas alternatif olarak da Muhittin Selvitopu, A.Kadir Sinan, Ali Muzaffer Tuncağ'ın isimlerinin gündeme olduğu.
Çiğli: Metin Solak'ın şu anda başkanlık koltuğunda oturduğu ilçede CHP'nin adayı olarak Fazıl Ölçer'in ismi üzerinde duruluyor.
Güzelbahçe'de mevcut Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin şansı yok denecek kadar az. CHP Güzelbahçe adayı olarak Tacettin Bayır ile Erdal Karademir'in ismi üzerinde duruluyor.

hayattan
Halk soracak "kent uzmanı" yanıtlayacak

Ege-Koop, vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda yaşadığı kafa karışıklığını gidermek için bir panel daha düzenliyor. Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirdiği panel ile ülke çapında yankı uyandıran, Ege-Koop Danışma Kurulu'nu da yine bu konuda halkla buluşturan toplu konut devi, yarın 'Kentsel Dönüşüm, Yerel Yönetimler ve İzmir' konusunu masaya yatıracak.
Bugüne kadar yerel ve ulusal gündeme dair 69 farklı konuda panel düzenleyerek, hem fikir hayatına katkıda bulunan hem de sorunlara karşı somut çözümler ortaya koyan Ege-Koop'un paneli Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yarın başlayacak. Panelin açılış konuşmasını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sunuş konuşmasını ise eski Başbakan Yardımcısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın yapacak.
Kentsel dönüşüm konusunda hem bir model ortaya koymak hem de vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bugüne kadar çok sayıda çalışmaya imza atan Ege-Koop'un bu panelinde dönüşümde gelinen son nokta anlatılacak, vatandaşların merak ettiği bir konuda aydınlığa kavuşacak.

küpe
İlk aşk, ihtilalden farksızdır, hiç değişiklik olmadan sürüp giden hayat, bir anda darmadağın oluverir.
Turgenyev

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA