• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Harmandalı’da neler oluyor? ERKİN USMAN

Harmandalı'da neler oluyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2013, 00:00
Burası, Karşıyaka çevresinin önemli yerleşim merkezlerinden biri.
Harmandalı renkli ve hareketli bir köşe.
Harmandalı'nın yerlileri canlı ve hareketlidir. Köy halkının en önemli geçim kaynağı tarım.
İç göçten de nasibini alan Harmandalı, yine de o bilinen görüntüsünü kaybetmemiş gibi...
***
Harmandalı, şu günlerde köyün yan tarafında iki blok halinde yükselen iki kooperatif yapısı üzerindeki spekülasyonları konuşuyor.
Köy kahvelerindeki sohbetlerin ana konusu "Harman-Kop"ta olup bitenler.
Mahkeme koridorlarına kadar uzanan, iddiaların hedefinde Harman-Kop yönetimi var.
***
Ve, Karşıyaka Başsavcılığı'na dilekeçe ile başvurup suç duyurusunda bulunanlar, Harman-Kop yöneticilerini suçluyor.
Bu dilekçede imzaları bulunan üyeler arasında Davut Güngör, Nihat Eraslan, Rasim Pala, Sevgi Çam Başköylü, Songül Eraslan, Naciye Yılgın, Hasan Arslan, Cahit Aydın, Ersin Kaplan, Abdürrezzak Lama, Kamuran Atmaca,
Özgül Akpınar, Mehmet Akçanak, Sevinç Çağlayan, Cemal Karagöz ve Nuri Akyüz var.
***
Bu suç duyurusunda neler yazılı olduğunu merak edenler, Harmandalı'daki kahvelerden herhangi birine dalsınlar, masalara kulak versinler, olup biter.

Karşıyaka'da Verdi geceleri başlıyor
Birçok opera yapıtını insanlığa emanet eden, 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren operanın gelişimi adına yapıtları sürekli sahnelenen İtalyan bestecisi Giuseppe Verdi 200 yaşında.
Bu yıl dünyanın her sahnesinde ve ülkemizde Verdi'nin yapıtları sahnelenecek, aryaları, düetleri yorumlanacak... Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi bu ünlü besteciyi unutmadı ve "Verdi Gecesi" adıyla iki konser düzenledi.
Bu akşam 20.00'de ilki gerçekleştirilecek olan konserde, Verdi'nin ölümsüz operalarından arya ve düetleri ülkemizin önde gelen opera solistleri yorumlayacak.
Bu özel gecede sahne alacak sanatçılarımız; İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprana Birgül Su Ariç, tenor Aydın Uştuk, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Aylin Ateş, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Serkan Kocadere ve bas Tuncay Kurtoğlu'na piyanoda Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Aylin Özuğur eşlik edecek.

Özlem, İzmir'in özlemini giderdi
Uzun yıllardır basketbolda uluslararası bir hakem yetiştirememenin hasretini çeken İzmir, Özlem Yalman'la gurur duyuyor. Antalya'da beğen eğitimi öğretmenliği yapan Özlem Yalman, Türkiye'nin en önemli hanım hakemi olarak erkeklere taş çıkartıp FİBA Hakemi oldu. Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu'nu, daha sonra Karşıyaka Ortaokulu'nu ve Karşıyaka Gazi Lisesi'ni bitiren Özlem Yalman Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olarak Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandı. Basketbolda da hakemlik basamaklarını ikişer ikişer atlayan Özlem, bölge hakemliğinden milli hakemliğe, nihayet uluslararası hakemliğe terfi etmeyi başardı. YENİ ASIR'ın eski Personel Müdürlüğü, Mazhar Zorlu Holding Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan gazeteci arkadaşımız merhum Melih Yalman'ın da yeğeni olan Özlem Yalman'ı basketbol camiasında herkes seviyor, sayıyor, kararlarına da güveniyor. Biz de BEKO Basketbol Ligi'nin yanı sıra uluslararası alanda da Özlem Yalman'a başarılar diliyoruz.

küpe
Dünyaya geldiğiniz gün bir yandan yaşamaya, bir yandan ölmeye başlarsınız.
Montaigne

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA