• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca’da 45 yıllık tecrübe sahnede! ERKİN USMAN

Buca'da 45 yıllık tecrübe sahnede!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2013, 00:00
"İsmail Bekiroğlu gümgür gümbür geliyor." Bu sözlerin sahibi geçenlerde Pasaport vapur iskelesinde karşılaştığım, çeşitli gazetelerde çalıştıktan sonra kendi gazetesini çıkaran Şirin Buca Gazetesi'nin sahibi 45 yıllık gazeteci Bucalı Şinasi Gönülşen.
45 yıldan beri siyasetle ilgilendiğini belirten Gönüşen, "İsmail Bekiroğlu çok farklı bir kişilik. Gerek Buca Belediyesi, gerekse 10 yıldan fazla açık kalan hizmet bürolarıyla halkına hizmet ederek, herkes ile yakınen ilgilendi ve hiç kimseyi kırmadı. Halen Buca'da çeşitli toplantılar yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Siyasette bu çok önemli" diyor.
***
Tüm Buca halkının ve değişik partilerde aktif siyaset, parti yöneticiliği, meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı, parti delegeliği ve üyeliği yapmış ve şu anda halen yapan kişilerin büyük çoğunluğunun ortak fikrinin aynı olduğunu dile getiren Şinasi Gönülşen, şöyle konuştu:
"İsmail Bekiroğlu'nu hiçbir zaman makam ve mevki değiştirmez. Kapıları herkese açık, istenildiğinde kolaylıkla ulaşılabilir. Bırakın Buca'yı İzmir'i, Türkiye'de bu kadar büyük seçmen kitlesinin yaşadığı, Eskişehir dışında hangi belediye başkanı veya adayı partisinin 3 katı oy almıştır. Buca'da tüm partilerin içinde çok ciddi sayıda taraftarı olan İsmail Bekiroğlu'nun büyük farkla seçimi kazanacağını, ikinci olan partinin en az iki kat oy alacağını, belediye meclis üyelerinin de yüzde 75'ini çıkaracağını 45 yılık tecrübeme dayanarak belirtiyorum."

hayattan
Madrit Panteri geliyor

Maçlarda kurtardığı ve yediği goller, aşkları, skandalları ile Türk futbolunda 22 yıllık bir efsanenin sahibi olan, bir dönem Altay formasını giymiş olmasından dolayı İzmirli zannedilen, Çek'lerden yediği 6 golü çadır tiyatrosunda anlatınca Ulusal Takım'dan aforoz edilen Varol Ürkmez, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen "Bir Kalecinin Yaşam Öyküsü" adlı söyleşi etkinliği için İzmir'e geliyor.
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda, 6 Mart Çarşamba günü saat 17.00'de başlayacak etkinlikte döneminde "Madrid Panteri", ayrıca "Kedi Kaleci" olarak adlandırılan Beşiktaş, Altay, Gençlerbirliği, Manisaspor ve Tekelspor'da forma giyen, Ulusal Takımımızda oynayan Kaleci Varol Ürkmez, Gazeteci Lütfü Dağtaş ile karşılıklı söyleşi yapacak, anılarını aktaracak, soruları yanıtlayacak.
17 Temmuz 1937 tarihinde DDY da yol çavuşu olarak çalışan Hüseyin Ürkmez ile Nesibe Ürkmez in üçüncü oğulları olarak dünyaya gelen, ebesinin, "bu doğum için fark isterim. Çünkü bu velet daha şimdiden anasının karnının içinde ele avuca sığmıyor, büyüyünce kimbilir ne olacak?" dediği Varol Ürkmez, yaşamı boyunca ebesini yalancı çıkarmayacak; aşkları, skandalları, "kurtarılamazken" kurtardığı aynı zamanda, "kurtarılabilecekken yediği" golleri ile Türk futbol tarihine adını renkli sayfalar halinde yazdıracaktır. Henüz 17 yaşındayken 1954 yılında Genç Ulusal Takım kadrosuna çağrılan, 27 kez Ulusal Takımın file bekçiliğini yapan; Beşiktaş, Altay, Gençlerbirliği, Manisaspor ile Tekel formalarını giyen Varol Ürkmez'in, Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Lütfü Dağtaş ile karşılıklı yapacağı "Bir Kalecinin Yaşam Öyküsü" söyleşisinin kaçırılmaması gerekiyor.

günün fıkrası
Deve kuşu

Çocuk sordu: "Baba kurt köpeği nasıl oluşuyor?" "Kurtla köpeği çiftleştiriyorlar, kurt köpeği oluyor oğlum..."
Çocuk az düşündükten sonra bir daha sordu:
"Vah... Vah..."
"Ne oldu oğlum?"
Hiiiç baba. Aklıma devekuşu geldi de..."
Fatma Şakrak'tan

laflama

* Papatya gibisin beyaz ve ince, kaktüse dönüyorsun beni görünceee !
* Kim demiş düşenin dostu olmaz diye. Mini etekli bir kız düşşe, kaç kişi kaldırıyor bakalım yerden !
* Karıma kredi kartını verdim. O kadar çok şey aldı ki dükkan kepenk indirdi Mağaza-llah !
* Aşk evliliği yapanların kaçınılmaz sonucu depresyon, cinnet ve psikiatristtir !
* Eskiden hasretinle yanıyordu gönlüm. Sana kavuşunca hararetten yandığımı fark ettim birden !
* Madencilerin ölüm nedeni borçlarını düşünmeleri yüzündenmiş. Yuh artık. Bu kafadaki insanların kabir azapları da madencilerin ucuz ölümleri yüzünden olacak inşallah !
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA