• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Denizli siyasetinin çınarı: Çallı Dede ERKİN USMAN

Denizli siyasetinin çınarı: "Çallı Dede"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2013, 00:00
Denizli Güney'de Tilkilik mahallesinde mütevazi bir ev... Evin üst katında, hasta yatağında bir tarih yatıyor. Meşhur Güney Şelalesi'ne giden yol üzerindeki bu evde yatan, Türkiye'nin siyaset çınarlarından Mustafa Çallı...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İlçe Başkanı Halil Erbudak, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz'ün çocukluklarında Kızılay Şube Başkanlığı nedeniyle "Kızılay Dede" olarak tanıdığı Çallı, bugün 100 yaşında.
Hikayesine gelince: Tek parti iktidarı bitmiş, Adnan Menderes iktidarı Türkiye'de dönüşümleri beraberinde getirmiştir. İktidar, Denizli Güney'de meteoroloji memurluğu ve CHP İlçe Başkanlığı görevini birlikte sürdüren Mustafa Çallı'yı da bu dönüşümden nasiplendirmek ister. Ankara'dan gelen bir heyet, "Ya memuriyet, ya ilçe başkanlığı" diye tercihe zorladığı Mustafa'dan "Tabii ki CHP İlçe Başkanlığı" yanıtını alır. "Altıok"u tek başına sırtlanır Çallı, yarım asır geçer.
Güney şarabı lezzetini yaşadığı yıllarda biriktiren Çallı Dede'nin "Bizim oğlan" dediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de, çok yararlanmıştır bu çınarın tecrübesinden...
"Hastalıklı yapı" tartışmalarıyla kaynayan CHP örgütlerinde, Denizli Güneyli "hasta" Mustafa Çallı Dede'nin yaşam mücadelesi, dersten farksız...

egeden
Emel Sayın ile unutulmaz gece

Geçtiğimiz hafta sonu, Issimo Home geleneksel bayiler toplantısının 4.'sü Belek Calista Otel'indeydi.
Unutulmaz bir geceydi bu...
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Ticarat Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve eşleri de konukların başındaydı.
Bunun yanı sıra, ülke genelinde 500 Issomo Home bayisinin katıldığı toplantı üç gün sürdü. Sonunda bayiler arasında çekilen kurada Neziha Mercimek, Ford Connet binek araba kazandı.
* * *
Başarı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail-Zehra Yılmaz'ın unutulmaz ev sahipliğindeki gala gecesinde sahneye çıkan Emel Sayın unutulmaz bir konser verdi. Yoğun istek üzerine eline mikrofonu alan İsmail Yılmaz, Sayın'la birlikte şarkılar söyledi. Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan Başarı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, sadece sanayi alanında değil kültür ve sanat alanında da faaliyet yürüttüklerini belirterek, "Amacımız halktan aldığını halka veren bir kuruluş olarak bu ülkeye hizmet etmektir, bu nedenle sosyal faaliyetlerimiz olarak geçtiğimiz günlerde Denizli Belediyesi ile ortaklaşa ülke çapında 'Ekoloji ve Teknoloji' konulu karikatür yarışması yaptık ve katılım rekoru kırıldı" dedi.

Bayraklı okulları tek tek temizleniyor
Bayraklı Belediyesi ilçedeki okullara destek olmaya devam ediyor. Okullar hayat olsun projesi kapsamında da tüm eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde karşılayan belediye birimleri 4 yılda ilçede bulunan toplam 49 okulun çoğunda bakım, onarım, boya ve temizlik işlerini yaptı.
Bayraklı Belediyesi son olarak, Cengizhan mahallesindeki Şehit Cesur İlkokulu'nun bakım, onarım ve boya işlerini tamamladı. Okulda 3 blok yeniden boyanırken, binalar önündeki demir korkuluklar yenilendi, standart ölçülerde engelli rampaları yapıldı, spor alanları için basket potaları değiştirildi ve çevre düzenlemeleri ile temizlik işleri gerçekleştirildi.

laflama
* Gülme komşuna... Ama gülümse komşu kızına!
* Şarkılı köyün kavalcısı, ataması henüz yapılmayan öğretmenlerimizden biriymiş meğer!
* Ağaç yaş iken eğilir diye, gül yüzlü çocuklarımızın başını öne eğdirmeyin... Her zaman dik dursunlar!
* Allah'ım bari Sırat Köprüsü'nde uyanık çakallar kaynak yapıp öne geçmesin!
* Öğrenmenin yaşı yoktur ama öğrendim diye caka satmanın ukalalığı çoktur abilerim, ablalarım!
* Bir berber dükkanı açtım sonunda. Kıl-Kanaat geçiniyorum!
* Hayat paylaşınca güzel ama sen paylayınca diye anlamışsın galiba sürekli birilerini azarlayıp duruyorsun!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA