• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halis Temel’in Vekamp’ı ne oldu ERKİN USMAN

Halis Temel'in Vekamp'ı ne oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2013, 00:00
Çam, termal zenginlik ve denizin birbiriyle kaynaştığı bir doğa harikasıdır burası.
Çeşme'ye ayrı bir güzellik getiren yeşil-mavi karışımı bir tablo gözler önüne serilir, gider.
Çamlar ve okaliptüsler arasında V şeklindeki bungalovlardan oluşan kamp yeri, Egelilerin akın ettiği köşelerden biriydi.
Burasının yaratıcısı Dr. Halis Temel'in varislerinden Timur Temel anlatıyor:
"Amcam Dr. Binbaşı Halis Temel 42-43 yıl önce Orman Genel Müdürlüğü'nden 120 dönüm araziyi almış, ağaçlandırmış, su getirmiş ve Vekamp'ı yaratmış. Amcamın ölümünden sonra Orman Genel Müdürlüğü arazinin orman niteliğinde olduğunu söyleyerek 14 dönümünü istedi. Mahmeme sonucunda Hazine de kendisine pay ayırmış, 17 dönüm istiyor. Hazine pay istiyor ama, tapu bizde. Hazine kadastro sırasında kendine pay ayırsaydı, tapusunu üzerine alması gerekmez miydi?"
Timur Temel'ın verdiği bilgiye göre; yetkililer kendilerine "Arazinin tamamının tapusu sizin üzerinizde. Arazi sizin" diyor ama Hazine dinlemiyor. Arazinin değeri yaklaşık 30-35 milyon lira. Yüzde 10-15 kullanım hakkı olan, turizm imarlı, 800 metre sahilli, yıllanmış çamlar, sakız ağaçları, okaliptüslerin olduğu denizden termal suların çıktığı eşsiz bir köşe...
***
Bu gelişmeler karşısında gündemde bir de Vekamp'ın yaratıcısı Dr. Halis Temel'in vasiyeti var.
Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı"nın gelir bölüşümü ile ilgili maddelerine göre; hisselerin yüzde 51'i Mehmetçik Vakfı'na, yüzde 20'si Çeşme Belediyesi'ne, yüzde 18'i Alaçatı Belediyesi'ne, yüzde 10'u kendi ortaklarına, yüzde 1'i de Erzincan Belediyesi'ne verilmiş.
Ve bir değerlendirme:
"Merhum Halis Temel, tapuyu varislere bırakmış ama, satış olursa gelirin yüzde 85'i Vakfa devredilecek şartı getirmiş."
Timur Temel'den son söz:
"Büyük yatırım gücümüz olmadığı için araziyi satmaya karar verdik."

Paris'te 31 Aliağalı...
Aliağa TED Koleji öğrencileri, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı CERN'ü ziyaret ettiler. İsviçre'deki laboratuvarın çalışmaları hakkında bilgiler edinen, merak ettikleri sorulara yanıtlar bulan öğrenciler, CERN bünyesinde görev yapan Türk bilim adamları tarafından bilgilendirildiler. Ziyaretleri sonunda sertifika da alan öğrenciler daha sonra İsviçre'nin ünlü İngiliz Bahçesi ve Leman Gölü'nü de gördüler.
31 öğrenci ve 4 öğretmenin yer aldığı grup İsviçre'den sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'ni de gezerek bilgi aldılar. Üniversite ziyaretinin ardından Louvre Müzesi, Cam Piramit, Notre Dame Katedrali, Eiffel Kulesi gibi Paris'in tarihi ve kültürel merkezlerini de ziyaret eden öğrenciler son olarak Disneyland Paris'te eğlenerek Türkiye'ye döndü.

KARSAD'da kongre günü

Karşıyaka, Kaf- Sin- Kaf sevdası ve evrensel değerler ile yola çıkan Karşıyaka Spor Adamları Derneği'nin (KARSAD) Olağan Genel Kurulu Karşıyaka Yelken Kulübü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Tek listeyle gidilen genel kurul öncesi Yönetim Kurulu Başkanı Karşıyaka sevdalısı Dr. Bülent Zeren "Yeni yüzyılda yeni katılımlarla, birlik içinde, yeni hedeflere koşacağız" dedi. Dr. Zeren, sloganlarının "Yeni Yüzyıl, Yeni Ufuklar" olduğunu belirtti.
Kuruluşundan bu yana dört yılı geride bırakan, birçok ilke imza atan ve yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çeken KARSAD, ilkeleri doğrultusunda paneller, sergiler, anma törenleri, vefa ziyaretleri, söyleşiler, ilk yardım kursları gerçekleştirdi. Bunların yanında; yapılan tasarımlar ve yayınlarla kendini farklılaştıran dernek, yenilikçi bir imaj yarattı ve değişimden yana güçlü bir kurum olduğunu ortaya koydu.
Dr. Bülent Zeren, sevgiyi, saygıyı ve gerçek anlamda vefayı yeşertmenin, en büyük hazineleri olan tarihe ve değerlerine sahip çıkmanın başta gelen görevleri olduğunu hatırlatarak, "Karşıyaka'nın kültürel altyapısı güçlü, gerçek bir spor kenti ve KAF KAF'ın dünya markası olması yolunda sonuna kadar çalışacağız" ifadelerini kullandı.

küpe
İnsanlar iyilik ve hayır yapmaktan ziyade, öc almaya daha elverişlidirler.
Spinoza

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA