• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Belevi- Selçuk hattında Işık var ERKİN USMAN

Belevi- Selçuk hattında Işık var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.07.2013, 00:00
Yaz ve Ramazan rehaveti derken, politikada işler yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor. Özellikle CHP'de işler hızlanıyor.
Yerel seçimlerde aday olmak isteyenler partideki görevlerinden istifa etmeye başladı. Aslında bunun bir yasal zorunluluğu yok. CHP Genel Merkezi ilk profili görmek istiyor.
***
Yaz aylarını atlattığımızda işin iyiden iyiye hızlanacağını söyleyebiliriz. Şimdilerde CHP ile MHP arasında -her ne kadar yalanlansa da- gayriresmi seçim ittifakı konuşuluyor...
Şöyle bir gerçek var:
Yenilenmenin, seçim kazanmanın sağlam 5 tane nedeni varsa, bunun bir tanesi de yerinde ve dokuya uygun aday göstermektir. Gösterebilmektir...
Sözü şuraya getireceğim.
Hemen yanı başımızda Torbalı'dan sonra Belevi beldesi var. Burada CHP'li başkan Özcan Işık, bir dönemde ciddi işler yaptı. Her kesimi kucakladı.
Seçildikten sonra 'O bizden şu onlardan' demedi...
Herkesin başkanı oldu. Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdi.
Seçildikten sonra yapılan anketlerde seçildiği oy oranından çok yükseklere çıktı.
İşte bu çok önemli... Saçimlerden sonra oyun sürekli artıyor ise doğru yoldasın, büyük destek görüyürsun demektir.
Işık şimdi, Selçuk Belediye Başkanlığı için aday adayı...

Karşıyaka bugün 2 evladını anıyor
Karşıyaka'nın efsane futbolcularından Suat Gürbüzer, Efsane kaptanı Erol Baş ile beraber bugün günü saat 11.30'da Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığı'nda KSK, KARSAD, KARSAV, 1912 KSK Derneği, İzmir'i Sevenler Platformu ve birçok sivil toplum kuruluşu ve taraftarlarca anılacak.
* * *
Karşıyaka Spor Kulübü'nün unutulmaz kaptanı Erol Baş, Fazıl Bey ve Bahriye Hanım'ın ilk çocuğu olarak 26 Ekim 1940 tarihinde Bandırma'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Bandırma'da tamamladıktan sonra ailesi ile İzmir'e yerleşerek, Karşıyaka Lisesi'ne kayıt oldu. Futbola 16 yaşında Karşıyaka Lisesi takımında başlayan Erol Baş, Aksoy takımı formasıyla Asım liginde 3 sene üst üste şampiyonluk yaşadı ve o dönemin Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Selçuk Yaşar'ın ve yöneticilerin dikkatini çekerek 1960 yılında Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımına transfer oldu. Askerliği döneminde Ordu Milli Takımı'na seçildi.
* * *
Bundan sonrasını Erol Baş'ın kader arkadaşı gazeteci Okan Yüksel anlatıyor:
"O, 1963 yılında Karşıyaka'da kaptanlık pazubandını takarak 1974 yılına kadar 5 numaralı formayı sırtından çıkarmadı. Aktif futbolculuğu döneminde büyük İstanbul takımlarından sürekli gelen transfer tekliflerini kabul etmedi. Erol Baş aktif sporculuk hayatını noktaladıktan sonra 2000 yılına kadar Türk futboluna ve Karşıyaka Spor Kulübüne Basın Sözcüsü, Genel Kaptanlık ve Menajer olarak hizmet verdi. 1970-1993 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu gözlemcisi ve temsilciliği görevi yaptı. 19 Temmuz 2005 tarihinde vefat etti."
* * *
Temmuz'da bir gün Suat Gürbüzer fiziksel olarak aramızdan ayrıldığında Jale Gürbüzer gibi, Sabire gibi ve Kazım gibi yüreğimiz kan gülleriyle dağlandı.
1927 yılında doğan, 1950'li yıllarda Karşıyaka'da futbol yaşamına başlayan, ulusal formayı kuşanan, KSK'de uzun yıllar menacerlik yapıp yeni futbolcuların yetişmesinde de emeği olan Suat Gürbüzer'in 1996 yılında amansız hastalığa yenik düşüp aramızdan ayrılışının tarihi.
Karşıyakalıların yüreğinde unutulmazlığın tarihi...

küpe
Falanın veya filanın evladı olarak dünyaya gelmiş olmak bir tesadüfün eserinden başka bir şey değildir.
Bernard Shaw

geçmişten
İnglizler üzerine...

Ünlü İngiliz yazarı Somerest Mougham bile, İngilizlerin yerilecek noktalarını iğnelemekten çekinmezdi. İşte İngiliz adetlerini hicveden iki sözü:
"Ötedenberi İngilizlerin neden çay düşkünü olduklarını merak eder dururdum. Derken bir gün bir İngiliz kahvesi içtim ve sebebini öğrenmiş oldum."

laflama
* Bazen dördüncü olmak, birinci olmaktan yeğdir. Okeye dördüncü olmak candır misal!
* Ulan köftehor, annenin yaptığı köfteye burun kıvırır, hamburgecide tıkınırsın!
* O denli "yüzey temizleyici" var olmasına var ama ah keşke bir de "düzey temizleyici" olsaydı da, milletçe üslubumuz güzelleşirdi!
* Ben bir ceviz ağacı değilim belki ama kırmadığım ceviz kalmadı Gülhane Parkı'nda hani!
* Gafil gezme şaşkın, cüzdanı çarptırırsın!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA