• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ODTÜ’lüler, Sakız’a Barış Köprüsü kurdu ERKİN USMAN

ODTÜ'lüler, Sakız'a Barış Köprüsü kurdu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.09.2013, 00:00
Bugünlerde adı siyasi tartışmaların içine çekilmeye çalışılan ODTÜ gerçekleştirdiği bir etkinlikle Yunanlıları mest etti.
Hafta sonunda ODTÜ Ege Mezunlar Derneği, ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu ve Yunanistan'ın Sakız Adası Belediyesi işbirliği ile düzenlenen kültür festivalinde, Ege Denizi'nin iki yakasındaki insanlar bir araya geldi.
Ana fikri "Bizleri ayıran bir deniz, bizleri birleştiren bir kültür" olarak tanımlanan, zeybeklerin ve zeybetikoların oynandığı, türkülerin ve rebetikoların söylendiği ve çeşitli gösterilerin yer aldığı festival, İzmir ve Sakız adası arasında halkın da geniş katılımıyla düzenlenen ilk folklorik festival oldu.
Fulya Omaç'ın verdiği bilgiye göre, ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu mezunlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik bir kadro tarafından Sakız adası Homerion Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, Ali Fuat Aydın-Cenk Güray ikilisi ile Güz Kumpanyası tarafından iki yaka türküleri ve şarkılarından örnekler sunuldu.
Türkülere sirtaki, kasapiko, kasaposerviko ve zeybek dansları eşlik etti. Ortak kültüre, barışa ve dostluğa dair mesajlar iletildi.

siyasetten
Prof. Erkan Sevinç'ten Çeşme'ye 18 proje...

CHP'den Çeşme belediye başkanlığına aday adayı olan Prof. Dr. Erkan Sevinç sadece hekimlik alanında değil, müzik ve medya alanında da önemli işlere imza atmış bir isim. Sevinç, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1974'de mezun olup akademik kariyer basamaklarını çıkarak profesörlüğe kadar yükseldi. "Türkiye'yi ultrason ile tanıştıran adam" Sevinç, uzun yıllar Tıbbi Ultrasonografi Derneği Genel Başkanlık görevinin yanısıra, Akdeniz ve Afrika Ülkeleri Ultrason Dernekleri Başkanlığı da yaptı. Yöneticilik tecrübesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin o devasa hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptığı dönemde kazanan Sevinç, Çeşme Sissus Hastanesi'nin kurucu başhekimi.
***
Sevinç, kendini bildi bileli CHP'de. Alaattin Yüksel'in il başkanı olduğu dönemde Ar-Ge komisyonunda partinin sağlık politikalarını şekillendiren ekipteydi. O dönem Ankara'da CHP Bilim Kültür Platformu'nun üyeleri arasında yer aldı. Aktif politikaya girmemiş ama kendisinden bir şeyler istendiğinde de hayır demeyenlerden. Çeşme Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu şöyle açıklıyor Sevinç: "Türkiye Gezi olayları ile yepyeni bir siyaset anlayışı ile tanıştı. Gezi adeta ezberi bozdu, herkese, siyasi aktörlere değişin, gençleşin, yenilenin mesajı verdi. Yeni bir siyaset dili, 'ben yerine, biz, hatta hepimiz' diyen bir dil geliştireceğiz mesajı var. Artık 'ben bilirim' ya da 'ben yaparım' yok. Halkımız insanı ve doğasıyla barışık yaşam kalitesi yüksek kentlerde yaşamak istiyor."
* * *
Sevinç, Çeşme için 18 proje hazırladıklarını, bunların başında "Halkla beraber yönetmek" geldiğini söylüyor ve ekliyor: "Biz doktorlar önce hastaya sorarız ne şikayetin var, neren ağrıyor diye. Sonra teşhis ve tedavi gelir."

küpe
Sabır ve zaman; işte benim bahadır askerlerim.
Tolstoy

günün fıkrası

Kim, kiminle evli?

Mahkemede hakim Temel'e sordu:
"Kiminle evlisin?"
"Bizum karıyla..."
Hakim sinirlendi:
"Sen hiç erkekle evlenen duydun mu?"
"Duydum tabi, nasıl duymam?"
Kimmiş o?"
"Bizum karı..."

laflama
* Atalarımız bazen işkembeden atmış. 'Ne demek fasulye gibi kendini nimetten sanmak'... 1 kilo fasulye olmuş 5 TL. Fasulyeyi kim kaybetmiş te ben bulayım?
* Beyoğlu'nda rengarenk boyanan merdivenler griye boyanmış. Bakalım; gökkuşağının renklerini kim griye boyamayı akıl edecek yahu!...
* Nereden sevdim ALİM o kadını? Kadın dediğin azıcık çok bilmiş olmamalı canım!
* Bulutlar adam öldürmesin. Adamlar bulutların altında zaman öldürsün!
* Elin Amerikalı erkeklerine eşleri ŞERİF diyorlar.... Türk erkeklerine de eşleri HERİF!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA