• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erbakan Hoca da zehirlendi mi? ERKİN USMAN

Erbakan Hoca da zehirlendi mi?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2013, 00:00
Eski başbakanlardan Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiası siyaset dünyasında gündemi sarstı, bomba etkisi yaptı.
İddia sahibi ise bir zamanlar Erbakan'ın en yakınında bulunan isimlerden Hasan Hüseyin Ceylan.
Ceylan, kapatılan Refah Partisi'nin (RP) eski milletvekillerinden.
Beyaz TV'de yayınlanan Objektif programında çarpıcı iddialar ortaya atan Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat sürecinde Erbakan'ın bir profesör tarafından iğne ve serumla zehirlendiğini söyledi.
Ceylan, sunucunun "Kim bu profesör?" sorusuna "Hepiniz onu tanıyorsunuz" cevabını verdi. Konuklardan birinin "Bu kişi Mehmet Haberal mı?" sorusuna "İleri ki süreçte öğrenirsiniz" demekle yetindi.
* * *
Hasan Hüseyin Ceylan, "Erbakan Hocamız 1.92 - 1.93 boyunda olan bir insandı. Erbakan Hocam rahmetli olduğu gün adeta yürüyemez durumda 1.65 boya düşmüş, konuşamaz hale gelmişti. Çok net bir ifade ile iddiayı ortaya atıyorum. Erbakan Hocamı Ergenekon zehirlemiştir" ifadelerini kullanmıştı.
* * *
Erbakan'ın yol arkadaşı Oğuzhan Asiltürk de şöyle konuşuyor:
"Böyle bir şey yok. Bir kere mantık olarak mümkün değil. Çünkü Ceylan'ın verdiği tarihlerde Erbakan Hoca hasta değildi, sapasağlam ayaktaydı. Böyle bir şeyi neden yapıyor, anlamak mümkün değil. Eğer şöhret için yapıyorsa ayıptır. En ufak doğruluğu yok."
Bakalım?
Bu tartışmaların sonu nereye varacak?

siyasetten

Çiğli'de hızlı bir aday: Köymen

Behçet Köymen, 12 yıl Çiğli Belediye Meclisi'nde görev yaptı. Encümenlerde ve çeşitli komisyonlarda çalıştı. Şimdi de Belediye Başkanlığı için aday adayı.
Köymen, "Dedelerim ve ardından babam Çiğli köyünü kuran bir aile. Osmanlı zamanında Konya Karaman Beyliği'nden kopup buralara gelmiş ve köyü kurmuşlar" diyor ve ekliyor:
"1960'da dünyaya gelmişim. Çiğli Lisesi'ni bitirdim ve ardından Anadolu Üniversitesi Mahalli İdareler Bölümü'nden mezun oldum. Çiğli'de çiftçilik ve esnaflık yapıyorum. 1999 seçimlerinde CHP olarak belediyeyi aldık. Çiğli Belediyesi inşallah yine CHP'de kalacak."
* * *
Behçet Köymen bu arada 2. Bölge'den milletvekili adayı oldu, listeye girmeyi kıl payı kaçırdı. Çiğli Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucu üyesi olarak yöneticilik yaptı. Daha sonra Çiğli Fakir ve Kimsesiz Özürlüler Derneği'nin kurucu üyesi ve ikinci başkanı olarak hizmet verdi.
Behçet Köymen bu çalışma alanlarının yanında Çiğli Türk Kızılayı'nda sayman olarak hizmet verirken, Çiğli'de 88 haneli sitenin de başkanı.

kentten
Sushi şampiyonu İzmir'de
Temmuz ayı içerisinde dünyanın en büyük sushi restoran zincirinin düzenlediği sushi yarışmasına China Town'dan katilan Filipinli ünlü sushi ustası Rodrigo, "en iyi süsleme" dalında jüri özel ödülü ile İzmir'e döndü. Rodrigo, sushi yarışmasına ilk defa katıldığını, ödül aldığı için de mutlu olduğunu söyledi.
China Town işletmesi sahibi Taşkın Işık, Rodrigo'nun böyle bir ödülle dönüşünden mutlu olduklarını belirtiyor ve ekliyor:
"Türkiye'nin en iyi sushi yapıcısı ile çalıştığımız için mesuduz. Böyle uluslararası yarışmalara devamlı katılacağız."
Taşkın Işık kısa bir süre sonra China Town zinciri oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

küpe
Konuşmak ihtiyaç olabilir, fakat susmak bir sanattır.
Goethe

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA