• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Namık Kemal’de Atatürk Haftası ERKİN USMAN

Namık Kemal'de Atatürk Haftası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2013, 00:00
İzmir, hatta Türkiye'nin en önemli tarihi ve sembol liselerinden biri olan Namık Kemal Lisesi'nden ülke hatta dünya çapında iz bırakan isimler yetişti. Bakanlar, senatörler, milletvekilleri...
Namık Kemal Lisesi öyle bir büyük eğitim kurumu ki, ünlüleri buraya sığdırmak olanaksız.
Öyle tıp dehalarını mezun verdi ki bir tıp fakültesi kursanız az gelir. Türk musikisinin anıt isimleri, sinema ve tiyatronun ünlüleri, öğretmenler, efsane sporcular, gazeteciler, kulüp başkanları, yöneticiler, işadamları ve daha nice nice meslek sahipleri. Şimdi de okul, tarihten gelen miras ve birikimleri sürdürmeyi hedef ediniyor.
* * *
Namık Kemal Lisesi, Atatürk Haftası nedeniyle hem okulda hem de İzmir'in Atatürk ismiyle sembolleşmiş yerlerinden öğrencilerine önemli saatler geçirtti, çok değerli izlenimler edinmelerini sağladı. Latife Hanım Köşkü Müdürü, İzmir Platformu Sözcüsü Ahmet Gürel'in Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen "Cumhuriyet ve Kazanımları" fotoğraf sergisi gezildi. Atatürk'ün daha önce hiç yayımlanmamış fotoğraflarının bulunduğu sergide, Okul Müdürü Ahmet Gürel öğrencileri, fotoğraflardaki Atatürk'ün kurdurduğu kamu iktisadi teşekkülleri hakkında bilgilendirdi. Buradan Atatürk'ün Latife Hanım ile evlendiği Göztepe'deki köşkü ziyaret eden öğrenciler, Konak Belediyesi'nin temin ettiği araçla okullarına döndüler. Atatürk'le ilgili başka kaynaklarda rastlanmayan bilgilerle okula dönen öğrenciler, kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu bir gün yaşamanın zevkini çıkardılar.

spor
İlginç kulüp isimleri

Futbol Federasyonu'nun takımlar arasındaki mücadeleyi bölgesellikten çıkartarak Türkiye sathına yayma hedefi nedeniyle artık ikinci ve üçüncü liglerde ilginç isimli takımlar mücaddele etmeye başladı. Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Balçova Belediyespor'un konuğuydu Çıksalınspor. Evet, adı Çıksalınspor. Türkiye'de ilginç isimleri olan futbol kulüplerinden sadece birisiydi Çıksalın. Şu an grupta sonuncu sırada. Çıksalın, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir semt. İlçenin batısında, D100 karayolunun sağında, Haliç'e bakan bir tepe üzerine yayılmış. Adını da, Osmanlılar zamanında "Salın da Gel" türküsünden almış. İstanbul'un yüksek semtlerinden biri olan ve çevresi açık olduğundan eskiden çok rüzgar alırmış. Orada yürümeye kalkan neredeyse uçarmış. Yani insanlar tutunmaya çalışarak yürüme eylemleri nedeniyle uzaktan salına salına yürüyorlarmış izlenimi verirlermiş. Osmanlı zamanında ise padişahlar, şehzadeleri, nefes almaları, rüzgarda salına salına gezmeleri ve daha sağlıklı olmaları için bu tepeye gönderirmiş. Çıksalınspor ise 1955 yılında bu eski tarihi yöreden esinlenilerek yeşil-sarı renklerle kurulmuş. Liglerde değişik isimlerden bazıları da şöyle: Denizli Kızılcabölük, Adliye, Tekirova, Düzyurt, Manavgat Evrenseki, Localtime Fatih K.Gümrük, Erzincan Refahiye.

hayattan

Aylin ile akşam kahvesi

Yoğun bir günün ardından bir parça soluklanacağınız, sıradışı bir sohbete ne dersiniz?
Farklı konuklarla birlikte keyifli bir akşam kahvesi içmeye davet ediyoruz sizi.
İş dünyasının öne çıkan isimlerinden akademik yaşama, kültür ve sanata uzanan konuklarla buluşacağımız bu programda, bir yandan kahvelerimizi birlikte yudumlarken bir yandan da renkli ve farklı konulara doğru yelken açacağız.
Aylin Onart'ın hazırlayıp sunduğu Akşam Kahvesi, her çarşamba saat 22:00'de Yeni Asır Televizyonu'nda.
Bu akşam yayınlanacak ilk programın konuğu ise Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey.
Özgörkey, holdingin yeni yatırımlarından gerçekleştirdikleri projelere ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinecek.
Akşam Kahvesi, her çarşamba 22.00'da Yeni Asır Tv'de.

küpe
Kaptanı Nuh olan kişi, denizin dalgasından korkar mı?
Sadi

fıkra
On bin lirayı gördü

Kayserili bir hayvan tüccarı ineğini satmak için pazara götürür. İnek ahırdayken ineğin gözü önünde on bin lirayı sayıp cebine koyar. Pazarda ineği on iki bin liraya satmak isteyen tüccara derler ki:
"Bu inek on iki bin lira etmez..."
Kayserili yemin eder:
"Vallahi de billahi de bu inek sabahtan on bin lirayı gördü."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA