• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engellilerden tabela tepkisi ERKİN USMAN

Engellilerden tabela tepkisi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.07.2014, 00:00
İzmir'de bazı engelli dernekleri ve bir grup engelli, İnciraltı Engelli Merkezi'nde bulunan sosyal tesisteki "engelli merkezi" ibareli tabelanın kaldırılmasına tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelli Merkezi'nde yapılan açıklama esnasında engelliler, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelliler Merkezi" tabelasını tekrar astı.
İzmir'de yaşayan engellilerin önemli bir yaşam alanı olan İnciraltı Engelli Merkezi'nde açıklama yapan engelliler, rahat hareket ettikleri alanın kısıtlanmasını kabul etmeyeceklerini vurguladı.
* * *
Engelliler adına konuşan aktivist Ayla Taşyürek, İnciraltı'ndaki tesisin halka açık bir yer olduğunun altını çizerek, "Burada insanlarla iç içe olmamız tabii ki önemli. Ancak, buraya gelen bazı insanlar, buranın bir engelli yaşam alanı olduğunu bilmiyor. Zihinsel engelli çocuklarımızı gören bazı insanların, 'Burada ne kadar çok deli varmış' dediğine tanık olduk. O nedenle küçük de olsa bizi ifade eden engelli yazısının içinde olduğu bir tabela olması gerekir" dedi.
Taşyürek, kaldırılan tabela ilgili herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını kaydederek, "Bugün tabelayı tekrar asıyoruz. İnanıyoruz ki yetkililer bu konu ile ilgili gerekli duyarlılığı gösterirler" diye konuştu.
***
Toplu ulaşımda yapılan son değişikliklerle İnciraltı'na ulaşımın da zorlaştığını belirten Taşyürek, "Buraya gelen 1 nolu araç artık gelmiyor. Engelli aracımız da iki saatte bir kalkıyor. Bu konu ile ilgili de gerekli özeni bekliyoruz" ifadesini kullandı.
Açıklamaya Kader Mahkumları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Niyazi Özkan ve Empati Sakatlar Derneği Başkanı Murat Pekdilber de katıldı. Açıklamada engellilere çevredeki vatandaşlardan da destek geldi.

hayattan

İbrahimoviç'e 500 ton çay!

Zlatan İbrahimoviç dünyanın en iyi futbolcuları arasında. Fenerbahçe ve Galatasaray İsveç'li golcüyü kadrolarına katmak için savaşıyor. Ama İbrahimoviç'e Karadeniz'den öyle bir teklif geldi ki kabul etmemesi bana göre olanaksız. Başkan Olcay Saral ilk hedeflerinin teknik ekibin raporu doğrultusunda Fransa'nın Paris Saint Germain takımında mutsuz olan Zlatan İbrahimovic olduğunu söyledi.
Bu sansasyonel transfer için Ofspor'un PSG'ye "500 ton Çay + 500 ton Hamsi ve 1 tane taka" vereceği konuşuluyor. Konuyla ilgili konuşan İbrahimovic ise çayı çok sevdiğini, Paris'te arkadaşlarıyla 5 çayı yaptıklarını belirterek transfere yeşil ışık yaktı. 500 ton hamsi ve takayı da görünce İbrahimoviç'in yelkenleri indireceği kesin. Tüm Türkiye şu an bu transfere odaklanmış durumda.

ege'den

Edremit'teki bu sergi unutulmaz

Edremit'in Tahtakuşlar Mahallesi'nde Alibey Kudar tarafından kurulan Özel Tahtakuşlar Etnografya Müzesi Türkiye, Azerbaycan ve 5 ülkeden 38 sanatçının katıldığı geleneksel 22'nci Uluslararası Karma Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Ressam ve heykeltıraş 'Selim Turan Galerisi'nde açılan sergi görülmeye değerdi.
Serginin açılışında konuşan müze kurucusu emekli köy enstitüsü öğretmeni Ali Bey Kudar, 1991 yılında Özel Tahtakuşlar Etnografya Müzesini açtıklarını, 1992'de ise Ressam ve Heykeltıraş 'Selim Turan Galerisi' ile zenginleştirdiklerini söyledi.
Kudar, Selim Turan Galerisi'nin her sene ulusal ve uluslararası birçok sergiye ev sahipliği yaptığını ve bu güne kadar 700 sanatçıyı ağırladığını belirterek, sanatçı Turan'ın Azerbaycan, Fransa ve Türkiye'deki yaşamıyla ilgili bilgi verdi.

küpe

Acındırırsın arsız olur, acıktırırsın hırsız olur.
Türk atasözü

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA