• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tatilcilerde büyük artış ERKİN USMAN

Tatilcilerde büyük artış

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2014, 00:00
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilcileri geçen seneye göre iki kat artış gösterdi.
Bayram tatilini 9 gün olarak birleştiren tatilciler yurt içinde Bodrum, Çeşme, Kemer, Belek ve Alanya'ya yoğun ilgi gösterirken, yurt dışında ise Roma, Paris ve Barcelona gibi destinasyonları tercih ettiler. Tatil.com'un verilerine göre bu yıl yaşanan yoğunluk, geçen yıl Şeker Bayramı dönemine göre yüzde 56 arttı. Metglobal bünyesinde faaliyet gösteren tur operatörü Tatil.com bayram tatilindeki yoğunluğu ve tatilcilerin tercihlerini değerlendirdi.
Üç günlük bayram tatilini birleştirerek 9 güne çıkaran tatilciler özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine akın ettiler. Bayram tatili için Ege Bölgesi en gözde tercih bölgesi olurken, özellikle Bodrum ve çevresindeki tüm otellerde yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Akdeniz'de ise Kemer, Belek, Alanya ve Side en çok rağbet gören yerler arasındaydı.
Seyahat acentelerini kullanarak bayram haftası döneminde Akdeniz ve Ege bölgelerine seyahat edenlerin sayısının 300 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Münferit seyahatlerle birlikte bu rakam yaklaşık 500-600 bine ulaşıyor.

küpe
Buğdayı olmaksızın değirmene gidenin ancak saçı sakalı ağarır. Başka birşey elde edemez.
Mevlana

günün fıkrası

Daha iyi

Bir hintli baba-oğul resim çektiriyorlardı. Fotoğrafçı oğlana, elini babasının omuzuna koymasını tavsiye edince baba konuştu:
"Resmin gerçeğe yakın olmasını istiyorsanız, elini cebime soksun daha iyi..."

laflama
* Penceresi cam cama... El salla webcam'a muallim!
* Ahmet Kaya'ya nazire ben de söylüyorum abi.. "Ben bir klavye kahramanıyım / Kavga vermiş halkıma / Atraksiyon yapıp duruyorum / Varın benim farkıma"!
* Sevdiiiim bir genç kadını. Beni ihtiyarlattı ama hala o genç kaldı.
* Şarkıdaki gibi; Dün gece hiç tanımadığım bir kadına sırf sana benziyor diye MERHABA dedim. Kadının arkasındaki kocası birden peydahlanıp 'Siz benim bugünkü boks antrenman arkadaşım olmalısınız galiba. Ben de sizi bekliyordum' deyiverdi!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI