• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bir medya patronunun çöküşü

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2009, 00:00
Farkında mısınız bilmem, günlerdir Aydın Doğan'ın düştüğü durumu konuşuyor herkes. Doğrusunu isterseniz ben bu çapta bir işadamının bu durumlara düşmesinden hiç de memnun olmuyorum. Ancak bununla birlikte Aydın Doğan'ın düştüğü durumdan kendim adına büyük dersler çıkarıyorum. Nedir bu dersler?
1 - Hayatta asla kul hakkı yemeyeceksin.
2 - Kendi menfaatlerini vatanın, milletin menfaatlerinin üzerinde tutmayacaksın.
3 - Demokrasiye sadakatten ayrılmayacaksın.
4 - "İmparator" gibi yapay sıfatlarla hükümetlere nizam vermeyeceksin.
5 - Başbakanları pijamayla karşılamayacaksın.
6 - Köşeleri tetikçilere teslim etmeyeceksin.
7 - Vergi kaçırmayacaksın.
8 - Başına ne gelirse sebebini başkalarında değil, kendinde arayacaksın.
9 - Allah'ın gücüne giden işlere kalkışmayacaksın.
***
Evet, ben kendi adıma bu dersleri çıkarıyorum. Yine basına yansıyan haberlere göre, Aydın Doğan işlerini kızlarına devrediyormuş. Bu isabetli bir karardır. Umarım aynı hataları kızları yapmaz. Ben şahsen çocuklarının Aydın Doğan'dan daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Çünkü hem iyi yetişmiş insanlar hem de bugüne kadar haklarında tek bir olumsuz kanaat duyulmadı. Bu arada Aydın Doğan'ın kızlarından Arzuhan Doğan Yalçındağ'a bir tavsiye. Kendisi sağda solda, özellikle yabancılarla ülkemizin Başbakanı hakkında çirkin dedikodular yapmayı bırakmalıdır. Haklarında beslenen olumlu kanaatlere uygun düşmüyor bu yaptıkları. Temiz bir başlangıç yapma şanslarını da ayrıca zora sokuyorlar. Benden söylemesi.

Öyle olduğuna emin misiniz?
Bu satırları askerin bu kadar uluorta tartışılmasından artık çok rahatsız olan biri olarak yazıyorum. Rahatsızlığımın en önemli sebebi de Genelkurmay açıklamalarındaki ifade ve mantık hatalarının bu derece sırıtmasıdır. İşte en son yaşanan olay. Bülent Arınç'a yönelik bir suikast iddiası var orta yerde. Doğru mu değil mi bilmiyoruz. Ama ortada iki subay var. Üstelik birisi bir kağıdı yutmaya çalışırken yakalanıyor ve kağıtta Bülent Arınç'ın ev adresi yazıyor. Yani şüpheli bir durum var. Genelkurmay dün nihayet bir açıklama yapıyor. 6 maddelik açıklamanın 4. maddesinde şu satırlar yer alıyor:
"Söz konusu askeri personel, uzun süredir devam eden, kastedilen bölgeye yakın bir yerde oturan ve bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personel hakkında bilgi toplamak üzere görevlendirilmişlerdir."
Şimdi "ne var bunda?" diyeceksiniz. Çok şey var. Suikast iddiasıyla suçlanan subaylar Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mensup subaylar. Oysa Genelkurmay'ın açıklamasında sözü edilen türden bir görevi askeri istihbarata mensup subaylar yapar. Bu açıklamayı yazanlar ve yapanlar, dahası koskoca Genelkurmay, bu önemli ayrıntının dikkat çekeceğini nasıl düşünemez, benim aklım almıyor. Genelkurmay her şüpheli mensubunun üzerine kapanıp onları korumayı bir kurumsal refleks haline getirdi artık. Allah sonumuzu hayretsin, ne diyeyim.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA