• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Siz önce kendi genel başkanınıza bakınız Ahmet Ersin!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2010, 00:00
Ahmet Ersin çalışkan bir milletvekili. Böyle biri olduğu için şimdiye kadar defalarca kalemimin ucuna geldiği halde hakkında tek bir olumsuz şey yazmadım. Üstelik yazmak için pek çok da sebep vardı. Mahkeme mahkeme gezip darbeci çetelerin avukatlığına soyunan birini deşifre etmek aslında benim en birinci görevimdi. Çünkü söz konusu olan kişi herhangi biri değil, anayasa üzerine yemin etmiş bir milletvekili. Bu yemini yapmış bir milletvekili anayasayı bir darbeyle ortadan kaldırmaya çalışanların avukatlığına soyunuyorsa bu siyasetçilerin üzerine mercek tutmak gerekiyordu. Ama dediğim gibi, Ahmet Ersin hem çalışkan bir milletvekiliydi hem de İzmirli. Böyle bir siyasetçiyi üzmekten özenle kaçındım. Ancak, Ahmet Ersin'in son günlerde yaptığı bazı girişimler kendisine bazı hatırlatmalarda bulunmamızı zorunlu kılıyor. Erzincan ve Erzurum mahkemeleri arasında cereyan eden yetki tartışmalarının sebebinin İsmail Ağa cemaati olduğunu söylüyor Ahmet Ersin. Baraj gölünde bulunan onca silahı görmezden geliyor, tutuklanan askerleri, albayları görmezden geliyor, bütün bu olayların İsmail Ağa cemaatini korumak için yapıldığını söylüyor. İyi tamam, şimdi herkes gibi aşağıda yazacaklarımı Ahmet Ersin de okusun o vakit.
***
Olay bir: Yıl 2007. Genel seçimlerden biraz önce. AK Parti'den ihraç edilmiş bir milletvekili Deniz Baykal'la beraberler. O bağımsız milletvekili (Afyon bağımsız milletvekili Dr. Mahmut Koçak'tır ) "CHP'nin dindar kesimlere açılması gerektiğini" söylüyor. Baykal, "Bu tavsiyeleri doğru bulduğunu zamanla bunun olacağını" belirtiyor. Ve devam ediyor Baykal: "Ben, İsmail Ağa cemaatini çok destekliyorum. Onlar olmasa Fatih'i, Çarşamba'yı, Fener Patrikhanesi alacak." Bu sözü söylediğini kanıtlayabilecek insanlar hayatta ve ben isim veriyorum.
***
Olay iki: Biliyorsunuz Cüppeli Ahmet Hoca lakaplı bir adam var. Soytarı mı din adamı mı belli değil. Bu kişi, yani Cüppeli Ahmet Hoca İsmail Ağa cemaatinin en popüler adamlarından birisi. Geçenlerde ameliyat oluyor. Bu kişiyle ilk görüşenin kim olduğu dünkü gazetelerde yer aldı? Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı, diğer bir değişle Ahmet Ersin'in genel başkanı. Baykal bin dereden su getirse de olay budur işte. Şimdi Ahmet Ersin'in televizyonlarda İsmail Ağa cemaatinin arkasını sığınıp çete ve darbecileri gizlemeye çalışmak yerine mertçe gidip Deniz Baykal'a "Bu sözleri söylediniz mi?" diye sorması gerekmez mi?
Her şeyden önce tutarlılık Ahmet Ersin, birazcık tutarlılık.

EMASYA kaldırıldı...
İşte, istediğimiz işlerin böyle yürümesidir. Gücünü ve kaynağını halktan alan bir Hükümet, demokratik toplum düzenine uymayan bir protokolü tek kalemde kaldırıp atıyor. Bu tasarrufa Genelkurmay Başkanı olumlu bakıyor, ana muhalefet lideri en azından olumsuz bakmıyor, halk zaten destekliyor. Şu EMASYA'nın kaldırılması konusundaki beceri toplumun ve ülkenin diğer sorunları konusunda da gösterilebilse, Türkiye şaha kalkacak.
Haydi Hükümet, doğruları yapmaya cesaretle devam et!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA