• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Allah'tan korkmak, kuldan utanmak!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2011, 00:00
Eş dost çevresinden hükümeti desteklediğim için sürekli eleştiri alan biriyim ben. İnsanlar benim gibi ömrü merkez sağ partileri desteklemekle geçmiş birisinin AK Parti'ye bu derece destek vermesini anlamakta güçlük çekiyorlar. Onlara eskiden bu hükümeti neden desteklediğimi uzun uzun analizler yaparak anlatıyordum. Artık beni eleştirenlere bu çabayı göstermiyorum, çünkü gereksiz buluyorum. Beni eleştiren arkadaşlarıma sadece şunu söylüyorum: "AK Parti Hükümeti, son 50 yılın en başarılı hükümetidir. Hangi nesnel kritere vurursanız vurun, bu böyledir. Bu hükümeti destekliyorum, çünkü ben, Allah'tan korkan, kuldan utanan birisiyim."
***
Kör bir karşıtlık duygusuyla bu hükümetin başarılarını görmemekte ısrar edenlere seslenmek istiyorum. Bakın bu hükümeti neden gönül rahatlığı içerisinde desteklemek ihtiyacı hissettiğimi anlatayım. Dün İngiliz gazetelerini okudum. Libya olayları hakkında kendi hükümetlerini yerin dibine sokuyorlar, Türk hükümetini ise övüyorlardı. Neden? Çünkü, Türkiye Libya'da mahsur kalan Türk vatandaşlarını müthiş bir tahliye operasyonu ile kurtarmıştı. 72 saatte 5 binin üzerinde Türk, tekinin bile burnu kanamadan, kaosun içinden alınıp memlekete getirilmişti. Nasıl oldu bu? Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin diplomatlarına, askerlerine talimat veriyor. "Sıfır hata ile vatandaşlarımızı kurtarın" diyor. Savaş gemileri, savaş uçakları vatandaşlarımızın güvenliği için hazır bekliyor. Uçaklar gemiler tahliye işlemini yürütüyor. Ortaya çıkan gerçek ne? Türkiye dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi. Gerçek bir büyük devlet. Ve bu devleti yöneten hükümet çok başarılı bir hükümet.
***
Bugünlerde gerçekleşen başka bir hadise. 2013 Akdeniz Olimpiyatları Yunanistan'da yapılacaktı. Fakat Yunanistan'ın bu çapta bir büyük spor olayını ne finanse edecek ne de organize edecek gücü vardı. Türkiye devreye girdi. Dünyanın en itibarlı devlet adamlarından birisi olan Türk Başbakanı olimpiyat komitesine garanti verdi ve Akdeniz Olimpiyatları'nın Türkiye'de, Mersin ilimizde yapılmasını kabul ettirdi. Milli onur, milli güç, güçlü devlet denilen şey işte budur. Şu tablodan hangi Türk gurur duymaz ki? Duymuyorsa zaten o kişide bir bozukluk vardır, benim inancım hep böyle olmuştur. Bu hükümet 2002 yılında kurulduğu günden bu yana, bu ülkeye devasa başarılar tattırdı. 2002 yılında futbol milli takımımız dünya üçüncüsü oldu. İzmir Universiad oyunlarını başarıyla gerçekleştirdi. Eurovizyon şarkı yarışmasını başarıyla gerçekleştirdik, birinci olduk. Universiad Kış Olimpiayatları'nı dev tesisler kurarak Erzurum'da gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük kongre merkezleri bizim ülkemizde inşa edildi. Dünyanın en iyi kapalı spor salonları, dünyanın en modern futbol sahaları bizim ülkemizde. Diğer alanlara hiç girmeye gerek duymuyorum. Ama kesin olan bir şey var: bir Türk olarak Tayip Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'de, batılılara öyküneceğim bir şey görmüyorum artık.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA