• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bir eski Maocu ile bir 9 Martçı'nın (senkronize) çalışmaları

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.06.2011, 00:00
Birinin adı Hasan Cemal. Milliyet Gazetesi yazarı. İttihatçı Cemal Paşa'nın torunu. Şu Osmanlı çınarının dibine asit döken paşalardan. Torun Hasan Cemal de vukuatı bol, sicili bozuk biri. 9 Martçı kendisi. Kim bu 9 Martçılar? Sivil-asker karışık bir darbe yapıp Türkiye'de Ba'as türü bir rejim kurmak isteyenler. 12 Martçılar daha uyanık çıktılar ve bunları paket ettilerdi 1971'de. Hasan Cemal'in sicilindeki en yakın defo 28 Şubatçı olmasıdır. Evet, bizim saftrik ve kompleksli muhafazakarlar, bildikleri halde bilmezden gelirler ama 28 Şubat'ın en sinsi destekçilerinden birisi de Hasan Cemal'di. Fakat bu adam zeki birisi. Bir iki kitap yazarak güya itiraflar etti, kendini yunmuş yıkanmış biri haline getirdi. Sonra da ne yapıp ettiyse, Fethullah Gülen cemaatinin ve AK Partililerin ağabeyi filan oldu. Ben bir şeyi biliyorum, bir adamın kimyasında ihanet genleri varsa, o ne olursa olsun, o genler bir gün ona ihanet eylemini muhakkak yaptırır. İşte şimdi bu arkadaş, dünün darbecisi, daha yakın zamanın darbe "kömekçisi", Osmanlıyı yıkanlardan Cemal Paşa'nın torunu Hasan Cemal, Kandil dağında PKK terör örgütünün "PİAR"ını yapıyor.. Daha iki gün önce şehit edilen Astsubay Erkan Durukan'ı, onun eşi Emine Hanım'ı, şehidin yetimleri küçük Doğukan'ı ve Korcan'ı hiç aklına bile getirmeden.
***
Diğerinin adı Cengiz Çandar. Hep saygı duydum ona. İyi bir analizcidir. Ancak Kürt meselesi onu da bir kurt adama dönüştürmüş. Savruldukça savruluyor. Gün geliyor "Ermeniler olmazsa İstanbul olmazdı" diyor, gün geliyor PKK'nın dayatmalarının gönüllü borazanlığını yapıyor. Açık yazacağım, bu kadar senkronize bir iğrençlik ya bir görevlendirme ile yapılabilir ya da bir çıkar karşılığı. Diğeri Kandil'de "sevimli PKK" imajı oluşturmaya çalışıyor, beriki ise düz ovada, TESEV'de, raporlama yapıyor. Neyi yazıyor raporda? Kelimesi kelimesine PKK'nın silah zoruyla dayattığı siyasi talepleri. Üstelik hazırladığı rapor, rapor tekniği açısından beş para etmez. İçi çelişkilerle dolu. Kürt sorununun nasıl çözüleceğine cevap arayan bir raporda "Türkler ne düşünüyor?" diye bir problematik olmaz mı? Bu iki gazeteci belli ki Apo'nun serbest bırakılmasına dönük bir ihale almışlar. Çünkü hem dağda hem de ovada çalışan iki kafadar lafı oraya getiriyor. TESEV raporunda şu paragrafı görünce malum raporu ait olduğu yere, çöpe attım. Söylenen şu:
"Anadilde eğitim dahil, Kürtlerin bütün kimlik haklarını tanıyın, demokratik özerkliği, eyalet meclislerini kurun, Öcalan ve dağdakiler ne olacak sorularına cevap getirmedikçe isyanı bitiremezsiniz; yani Kürt sorununu çözemezsiniz."
Yani ne deniyor? Kürt sorunu eşittir Öcalan'ı kurtarmak!
***
Bu iki amaçdaştan birisi dağda diğeri ovada PKK muhipliği, daha da ötesi, PKK acenteliği yapıyorlar. Bizim SABAH'ın ve hatta Türkiye'nin en liberal yazarlarından birisi olan Emre Aköz'ün bile midesi kaldırmadı bu kadarını.
Bakalım ne çıkacak bu işin altından.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA