• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Müge Anlı'yı ezmek

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2011, 00:00
Müge'nin yaptığı doğru mu? Asla, tam bir kafa karışıklığının, ruh çarpıklığının yarattığı kendini bilmezlik eseri söylediği sözler. Peki bundan daha ötesinde bir amacı ve hedefi var mı bu sözlerin? Hayır, yok ve olamaz. Kimse beni Müge'nin Kürt düşmanı bir ırkçı olduğu palavrasına inandıramaz. Müge'nin o boş bogazlığı niye yaptıgı bes belli. Daha bir hafta önce bu memleketin gencecik evlatlarının tabutları yağmur gibi yağdı batıya. Üstelik hepimize ruh acıları yaşatan bu gelişmeler karşısında Kürt vatandaşlarımızdan acımızı paylaşan bir tepki de gelmedi. Gelmediği içindir ki Başbakan Erdoğan, Kürtlerin de PKK katliamlarına karşı çıkması gerektiğini söyleme ihtiyacı hissetti. Müge Anlı bence şehit acısını en patolojik bir şekilde yaşayan bir ülke vatandaşı. Tekraren söyleyelim, yaptıgı da şehit travmasına bağlı bir boş boğazlık.
***
Tekrar başa dönelim: Müge'nin yaptığı ırkçılık filan değildir. Çünkü Müge ırkçı biri değildir. Nitekim o yaptığı boş boğazlıktan dolayı özür dilemiş ve kendini tashih etmiştir. Müge'nin kafa derisini yüzmek için çırpınanlar aslında Müge'yi mi eleştiriyorlar yoksa Müge üzerinden Türklerin ırkçı olduğunu ihsas etmeye mi çalışıyorlar, belli değil. Böyle örtülü amaçları olanlara şunu hatırlatmak isterim ki ırkçılık hangi boyutuyla olursa olsun Türk milli-kültürel-biyolojik genetiğine aykırıdır. Turk ırkçı olamaz. Ben Müge Anlı'ya saldıranların bilinç altında Türk'ün boynuna bir yafta yakıştırma çabasıyla böyle hareket ettiklerini düşünüyorum. Şayet öyle olmasa Müge'yi eleştirenlerin "kro-vat" diyen, Ahmet Türk'e atılan yumruğu kutsayan yazara da bir şeyler söylemesi gerekmez miydi?
Müge'yi linç etmeye onu işinden kovdurmaya çalışanlar Van'da linç edilmeye çalışılan ATV kameramanlarını niye görmüyorlar dersiniz? Ya da evlere telefon edip Müge Anlı'nın ev adresini isteyen kimliksiz şahısların kim olduklarını niye sormuyorlar?
***
Bu topraklarda ırkçılık yoktur ve olmaz. Irkçılık kokan sözleri sarf edenler dahi o sözlerin arkasında duramaz bu vatanda. Bu gerçek ortadayken Müge'yi linç etmek bir tür sosyal yamyamlıktır. Müge o dangalıklığı ırkçı olduğu için değil acılı olduğu için yaptı. Onun için Müge'yi ekmeğinden, işinden etmeye çalışanları kınıyorum. Müge üzerinden Türk milletini ırkçı diye tavsif etmeye çalışan fırsatçıları kınıyorum.
Bu linç takımının ruhunu bilen en üst yöneticimiz Serhat Albayrak'ın da onları sevindirmeyecegini umuyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA