• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Aydın Bey'in ardından

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2011, 00:00
Ege'nin değerli evladı Aydın Menderes dün çok sevgili anne ve babasına kavuştu. Onun hayatının dramatik hikayesi bana hayal kurduruyor. Acaba öbür alemde, baba ve anne Menderesler, evlatları Aydın'ı nasıl karşıladılar? Eminim orada, bizim idraklerimizi çok aşan bambaşka bir gündem var. Ve orada, bu dünyada iyilik yapmak üzerine yaşamış olanlar yine bizim idrak edemeyeceğimiz ölçüde huzur içinde yaşayacaklar. Bizim inancımız da bunu söyler zaten. Aydın Menderes'le ilgili yüreğimden geçen duygular bunlar. Zaten Aydın Bey'in bu dünyada, beka aleminde birazcık huzur için ödemediği bir bedel kalmış mıdır acaba?
***
Ankara'da, Hacı Bayram'da, Cumartesi günkü cenaze merasiminin ardından dün de son bir görev olarak İstanbul Fatih'te cenaze namazı kılındı. Aslında Aydın Bey cenazesinin Eyüp Sultan'dan kalkmasını istiyordu ama Başbakan Erdoğan, "Annemin cenazesi de Fatih'ten kalktı, Aydın Bey'i de buradan uğurlayalım" demiş. İyi de oldu, çok görkemli bir merasim yaşandı. Devlet adamları, sanatçılar, askerler, kadınlar hepsi oradaydı. Senelerdir ortalarda görünmeyen Tansu Çiller bile cenazede yerini almıştı. Fatih Camii'nin avlusunda herkesi bir araya getirmişti. Bu tablodan bugünün siyasetçilerinin alması gereken muazzam öğretici dersler var. Kalıcı olmanın yolunun, hayatı milletin değerleriyle beraber onurlu bir biçimde yaşamaktan geçtiğini sanırım herkes görüyor olmalı. Aydın Bey'in cenazesine akıp gelen on binlere kimse oraya gelin demedi. Bu insanlar Menderes ailesine duydukları sevgi ve minnet hislerini oraya gelerek ve dua ederek ifade ettiler. Bir bakıma da "cenazemi millet kaldırsın" vasiyeti millet tarafından yerine getirildi.
***
Aydın Bey'in vefatıyla birlikte başlayan süreçte devlet ve hükümet de çok iyi bir sınav vermiştir. Başbakan Erdoğan hemen olaya el koymuş ve Menderes adına yakışır bir cenaze töreninin yapılması için bütün talimatları vermiştir. Başbakanın başarılı özel kalem müdürü Hasan Doğan en ufak bir aksaklığa dahi izin vermedi. Diğer taraftan Merhum Aydın Bey'in gerçek dostu TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aileyi hiç yalnız bırakmadı. Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ için özel bir cümle kurmak gerekiyor. Çünkü sadece cenaze hazırlıklarında değil, tüm tedavi süresince Aydın Bey'in özel doktoru gibi ilgilenmiştir. Bu insanlara teşekkür borcumuz var; zira Türk devleti ve hükümeti bu ülkeye hizmetin karşılıksız kalmayacağını bütün dünyaya göstermiştir.
***
Sonunda Anıt Mezar'da annesi Berin Hanımın şefkatli kucağına koydular Aydın Beyimizi. Ne yalan söyleyeyim, onca kederimin arasında içimde bir sevinç ışığı parıldadı birden. Anasının yanındaki mezara konulunca Berin Hanıma hasretle sarıldığını ve geldiği yalancı dünyada çektiği tüm acıların yok olup gittiğini, bizim idrakimizi aşan bir huzura kavuştuğunu hissettim. Bu o kadar güçlü bir duyguydu ki herhalde bir karşılığı vardır.
Aydın Bey'e bir kez daha rahmet diliyoruz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA