• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Araştırmalar ve CHP

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2012, 00:00
En ufak bir kuşkum yok, bazı araştırma şirketleri CHP'nin oyunu bilerek ve tasarlayarak düşük gösteriyorlar. Kim bu araştırma şirketleri? Benim burada yazmama gerek yok, gazetelere bakanlar o naylon araştırma şirketlerinin hangileri olduğunu görürler. Burada hemen bir hatırlatmada bulunayım: Bu şirketlerin AK Parti'yle veya hükümet çevreleriyle en ufak bir ilgisi yok. CHP'nin oyunu öyle olmadığı halde düşük gösterenler bal gibi CHP'li hizipler ve onların destekçileri. Yapmak istedikleri ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu indirmek ve CHP hiziplerinin önünü açacak yeni birini CHP'nin başına oturtmak. Daha açık yazayım: Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olduğu sürece 30 yıldır CHP'yi bir arpa boyu ileri götürememiş olanlara o partide ekmek yok, zira Kılıçdaroğlu öyle söylendiği gibi CHP'yi küçültmüyor, hatta onun döneminde CHP bir miktar da büyüdü ve oy tabanını genişletti.
***
'Sen bunun böyle olduğunu nerden biliyorsun?' diye bir soru sorulabilir. Cevap: Övünmek gibi olacak ama bu ülkenin en kıdemli araştırmacılarından birisiyim ben. Uzun süredir herhangi bir araştırma yapmış değilim, ancak Türkiye'de yapılan ciddi araştırmaları muhakkak takip ederim ve incelerim. Bir araştırmanın ciddi olup olmadığını ise ilk bakışta anlarım. Sağ olsunlar Türkiye'deki ciddi araştırma şirketleri yaptıkları araştırmaları benim görmemi ve düşüncelerimi belirtmemi isterler. Bütün bunlar elbette benim içinde çok yararlı olmakta. Trentleri takip etmemi kolaylaştırmakta. Toplumun kafa tomografisini çeken araştırmaları görmek bir yazar için çok ilham vericidir. Benim son dönemde gördüğüm tüm araştırmalarda 12 Temmuz seçim sonuçlarının hemen hemen korunduğu görülüyor. İki küçük farklılaşma AK Parti oylarında ve MHP oylarında göze çarpıyor. AK parti'de yüzde 3'lük bir artış gösterirken MHP yüzde 2'lik bir düşüş görülüyor. CHP ise yine yüzde 26 bandındaki yerini koruyor. Şimdi bir kongre öncesi CHP'nin oyunu son seçimde aldığı oyun 7 puan gerisine düşürmek tek kelimeyle manipülasyondur, başka bir şey değil.
***
Peki ben CHP lideri Kılıçdaroğlu'nı başarılı buluyor muyum? Kesinlikle hayır! Kılıçdaroğlu klasik CHP'nin hastalıklarından ne kendisini ne de partisini bir türlü kurtaramıyor. Son günlerde MİT olayında sergilediği tavır bile CHP yönetiminin ne kadar kapalı bir zihinle siyaset yaptığını gösteriyor bize. Şimdi öğreniyoruz ki Anayasa Mahkemesi'ne gideceklermiş. "Tamam şimdi oldu işte, Kılıçdaroğlu'da eski CHP'nin adamı oldu" diye düşündüm.
CHP, Anayasa Mahkemesi kapısında pineklerken AK Parti bir kez daha atı alıp Üsküdar'ı geçecek demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA