• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Medyada Altanlar sorunu

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2012, 00:00
Bir şeyden rahatsızım, Türkiye gereğinden fazla Altanları tartışıyor.
Altan ailesi bu toplum için ne o kadar değerli ne de o kadar önemli bir aile.
Bu insanların eylemlerini milletin objektif değer kriterlerine vurursak bu ailenin tüm fertlerinin aslında sokağa çıkamamaları gerekir.
Mesela baba Çetin Altan'ı bize üstat muharrir diye pazarlayanlar onun 60'lı yıllarda İşçi Partisi milletvekili olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da "Doğu mitingleri" düzenleyerek Kürtçülük virüsünü uyandırdığını da anlatsalar ya.
Nedense Çetin Altan'ın AP'ye karşı Meclis'te verdiği mücadeleden övgüyle söz edilir de şu Doğu mitingleri ihanetinden hiç bahsedilmez.
***
Altanlar hiç bitmiyor bu ülkede. İşte Türkiye Ahmet Altan'ı konuşuyor.
Oysa gündemi bu kadar meşgul edecek biri değil o. Bizim muhafazakar ve liberal arkadaşlar neredeyse dokunulmaz, kutsal adam muamelesi yapıyorlar ona.
Niye?
Ahmet Altan büyük bir yazar mı?
Yazdığı hangi roman evrensel bir ilginin muhatabı olmuş?
Hiç öyle bir şey yok! Gümrük duvarları ile korunmuş sanayilerinin ürettiği tenekelerle iç sömürü peşinde koşanlarla ilginç bir benzerliği var bu adamın.
Bu toplumun maganda tarafını cinsellikle alabildiğine sömüren bir kötücül kurnazlık onun yazarlığı.
Şimdi demokrasi kahramanlığına soyundu. Bizim askeriyenin kirli çamaşırlarını deşifre ettiği düşünüldüğü için belli çevrelerden saygı görüyor..
Oysa hiç hak etmiyor o saygıyı. Bu çevreler Mehmet Baransu gibi bütün o başarıların ardındaki gerçek demokrata göstermesi gerekir o saygıyı.
Çünkü o belgeleri ele geçiren, yayına hazır hale getiren Mehmet Baransu'dur. Ahmet Altan sadece Baransu'nun mesaisini sömürmüştür.
***
Ayrıca Ahmet Altancılık yapan liberallerin tamamı karşıma gelse beni bu ailenin demokrat olduğuna ikna etmesi mümkün değil.
Baba bal gibi 27 Mayısçı, diğer iki oğul yine bal gibi dolaylı 28 Şubatçı..
Camii ile kışla arasına girmeyiz diyerek zor dönemlerde mağaralarınızda viski çekin, demokratlık yapmanın hiç bir riski olmadığı vakit bütün riski üstlenen siyasetçilerin omzundan mavzer sıkın ve sizi büyük demokrat bellesinler.
Bu bedavadan elde edilmiş rütbeleri de ihaneti meşrulaştırmak için alabildiğine sömürün, açıkça Kürtçülük yapın.
Bütün kötücül kurnazlar gibi bir etnik grubun hak savunuculuğuna soyunun ve kendinizi ihanet üzerinden de olsa tarihselleştirmeye çalışın.
Sanatla başaramadığınızı ihanet siyaseti üzerinden gerçekleştirin.
Ama birinin bunlara Emile Zola olmadıklarını söylemesi gerekir.
Vatan benim için önemli değildir diyen bir adamı ve onun ailesinin çirkinliklerle dolu geçmişini hatırlatmak için yazmadım bu yazıyı; Türk siyasetinin ve medyasının bu çarpık ruhlu adamı fazla ciddiye almalarından duyduğum rahatsızlıktan dolayı yazdım.
Yoksa, söz konusu olan Altanlar'sa yazacak daha neler var neler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA