• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Çürümüş aydınlar ülkesi

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2012, 00:00
Önce ve yeniden, bir kere daha Türkiye'nin uzaya gönderdiği Göktürk-2 uydusunun ne işe yarayacağını, Türkiye'ye hangi imkan ve fırsatları sağlayacağını hatırlatmakta fayda var.
Bir kere bu uydu sayesinde Türkiye uzay ligindeki bir avuç ülkenin arasinda yerini aldı. Popüler tabirle ifade edecek olursak "bir süper lig ülkesi oldu Türkiye." Bazı kompleksli tipler bunu kabul etmeseler de gerçek bu...
Bu uydu bize ülkemizin her köşesini, denizlerimizi, dağlarımızı, nehirlerimizi, ormanlarımızı ayrıntılı olarak izlememizi sağlayacak. Yani falanca balık çiftliği artık yarattığı deniz kirliliğini gizleyemeyecek. Filanca fabrika kirlettiği nehrin hesabını verecek. Çünkü Göktürk-2 bunları kabak gibi gösterecek bize.
Diğer yandan şehirlerin sağlıksız gelişmesinin, tarım alanları aleyhine genişlemesinin önüne geçilecek bu uydunun bize gönderdiği bilgi ve görüntülerle...
***
Göktürk-2'nin bir başka faydası daha olacak ülkemize, ki bence ehli hıyanetin kopardığı fırtınanın da sebebi bu olsa gerek: Nedir o? Şudur: Bu uydu sayesinde artık biz dağda gezen teröristin, çok amiyane olacak ama, kıçındaki donu görebileceğiz. Eskiden olduğu gibi 500 kişi ile gelip karakol basamayacak teröristler...
Göktürk-2 uydusu ile bir süper lig ülkesi oldu Türkiye...
Bütün bu sağladığı milli faydalar yaninda en az bunlar kadar önemli bir başka güç daha veriyor Türkiye'ye Göktürk-2... Türkiye kontrolü tamamen kendisinde olan bu yerli uydusuyla gezegenin her bir köşesini izleme ve inceleme imkanını elde ediyor. İsterse kutuplardaki ısınmayı ve buzların erimesi olayını da izler, isterse İsrail'in veya İran'ın askeri faaliyetlerini de izler, kimse de karışamaz.
Bu az bir şey mi?
Herkese yeni Türkiye'yi anlatacağız diye dilimizde tüy bitiyor. İşte bunun en somut ifadesi Göktürk-2 uydusu ve bu Türk yapımı uydunun Türkiye'ye kazandırdıklarıdir.
***
Şimdi şu aşağıda yazdıklarımı dikkatle okumanızı rica edeceğim:
Erinmedim, oturdum bir araştırma yaptım, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatıldığı günden bu yana irikıyım medyada yazılanları bir araya getirdim. Büyük gazetelerin köşelerinde yazanların bir ikisi dışında Göktürk-2 uydusu ve Türkiye'ye kazandırdıkları hakkında tek kelime yazan yok. Bütün bu yazar çizer takımı ODTÜ'deki "şanlı direniş"ten soz ediyorlar. ODTÜ üzerinden terörü kutsuyorlar.
Göktürk-2 uydusundan bahsetmiyorlar bile... Bu korkunç bir şey.
Bu ülkenin yazar çizer takımı kendi ülkelerinin başarılarına karşı bir tür gizli düşmanlık hissi besliyor, bu çok açık.
Bu konuda daha çok sey söylenebilir ama uzatmadan sadece şunu söyleyeceğim:
Bu ülkenin basınında bol miktarda "kripto aydın" yer edinmiş durumda...
Türk milleti yaptığı medeniyet hamlelerinin tamamını bu çürümüş aydınlarına rağmen yapıyor, bunu bilesiniz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA