• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Türkiye'ye çelme

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2013, 00:00
Başbakan Erdoğan'nın, "Şanghay İşbirliği Örgütü'ne girebiliriz" açıklamasıyla Amerikan Büyükelçiliği'nde patlatılan bomba arasında bir ilişki olabilir mi?
Ben esasen bu türden ilişkilendirmelere pek sıcak bakmayanlardanım; zira bu eylemleri yapanların en kestirme yoldan bizi komplo teorileriyle düşünce felcine uğratmak istediklerine inanırım.
Örneğin son bomba olayına bakalım: ABD elçiliğinin kapısında bomba patladığı andan itibaren birçok kişi bu işi ya İran'ın ya da Suriye'nin yaptığını söylemeye başladı. Aradan bir gün geçti ki bombayı patlatan teröristin uzun yıllar Suriye'de kaldığı yazılıp çizilmeye başlandı.
Belli ki bu bombayı o teröristin vücuduna saran, bizim Suriye ve İran gibi sabıkalı ülkeleri zanlı koltuğuna oturtmanızı istiyor.
***
Oysa İran ve Suriye'den niçin şüphelenmemiz gerekiyor ki? Boğazına kadar belaya batmış İran'in, ABD ve Türkiye'nin öfkesini celbetmekten ne çıkarı olacak?
İran'ın hem kurnaz bir devlet olduğunu söyleyip sonra da ondan bu tür kaba saba eylemler beklemek ve bizi buna inandırmaya çalışmak biraz oryantalist bir dalavere olmuyor mu?
Hem sonra başını kaldırmaya takati olmayan Suriye ne diye ABD ile uğraşsın? Suriye Türkiye üzerinde istikrarsızlaştırma eylemleri denedi elbette; denedi ve Şemdinli'de boyunun ölçüsünü bir güzel aldı.
O zaman soruyu takıntılarımızla değil açık bir zihinle sormalıyız: ABD elçiliğinde patlayan bombanın organizatörünü ararken nereye bakmalıyız?
***
En basta herkese kullanılan araca yakından bakmalarını öneririm. Kullanılan örgüt DHKP-C.
Bu örgüt Türkiye'nin adım adım 12 Eylül darbesine yaklaşmasında etkin rol oynamış bir örgüt. Türkiye'de kaçakçılığı durdurmuş olan MHP'li Gümrük Bakanı Gün Sazak'ı öldüren örgüt bu örgüt. Gün Sazak'tan sadece dünya karapara baronları rahatsız oluyordu o vakit.
Türk istihbaratının en etkili isimlerinden Hiram Abas'i öldüren tetikçi de bu örgütün kadrolarından devşirildi. Kimdi Hiram Abas? Türkiyenin daha etkili dış operasyonlar yapmasını isteyen bir istihbaratçı.
İlgisiz gibi görünen ilgili bir soru daha: Türkiye'de otomobil üretimini artırmaya çalışan Sabancı Holding'in sahiplerinden Özdemir Sabancı'yı en olmadık yerde infaz eden örgüt kimdi? Aynı örgüt. O cinayeti işleyen Fehriye Erdal'ı kucaklarinda el bebek gül bebek gezdiren ve Türkiye'ye teslim etmeyen ülke hangisiydi?
Hiç kendimizi aldatmayalım, Türkiye'nin büyük devlet olması Suriye'yi değil, batılı devletleri rahatsız ediyor.
Tarihi sezgilerimiz bize bunu söylüyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA