• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

"Türk ordusunu yenemedik"

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.03.2013, 00:00
Bu söz PKK'nın Abdullah Öcalan'dan sonraki ikinci adamı ve aynı zamanda Kandil'den hali hazırda PKK'yı yöneten Murat Karayılan'a ait. Kurduğu cümlede bir de "Türk ordusu da bizi dağlardan söküp atamadı" kısmı var ama o kısmını geçiyoruz, zira yakın zamana kadar aynı soruyu biz de soruyorduk, ancak o bölgelere gidip arazi şartlarını görünce o lafın kolay söylenen ama altı boş bir laf olduğunu anladık. Teröristlerin kullandığı 10 bin mağaradan söz ediliyor ki bunların halen 3 bin tanesi tespit edilebilmiş. Kaldı ki bu tarz arazilerde terörle mücadelenin ne derece zor olduğunu işin uzmanları anlatıyor. Amerika gibi bir devasa güç Afganistan'da Tora Bora dağlarında ve hatta ovada Taliban'a yenilmedi mi? O nedenle terörist Karayılan'ın ağzından çıkan "Türk ordusunu yenemedik" sözüdür üzerinde durulması gereken.
***
Yanlış anlaşılmasın, bir terör örgütü mensubu "Türk ordusunu yenemedik" dedi diye sevinç filan duyacak değiliz. Türk ordusu kendisine yakın güçte bir başka orduyla savaş yapmadı ki sevinelim. Bir terör çetesiyle kanun ve nizam adına mücadele etti sadece. Onun için o teröristin "Türk ordusunu yenemedik" lafı hani ağır olacak ama dangalakça bir laf. Ben asıl bu itirafla şunu söylemeye çalışıyorum: PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta okunan mektubunda da söylendiği gibi örgüt ayrı devlet kurmak, özerklik gibi bütün emellerinden ve ideallerinden vazgeçmiş ve Türkiye'nin demokrasisine teslim olmuştur. Silahlı adamlarını ülke dışına çıkarma kararı yine aldıkları kararlar arasındadır. Bunun açık anlamı şudur: Türk ordusu PKK'yı hem de bal gibi yenmiştir.
***
Bal gibi yenmiştir, çünkü hiçbir terör örgütü ağır bir yenilgi almadan, gelecek duygusunu tam olarak kaybetmeden, karamsarlığa düşmeden kendini var eden ideallerinden vazgeçmez. Bunlardan vazgeçmesine ancak ağır travmalar ve yenilgiler neden olur.
İşte adına Barış Süreci dediğimiz sürecin ortaya çıkmasının ve hızlı bir şekilde gelişmesinin nedeni budur: Yani Türk ordusunun PKK'yı yenilgiye uğratması.
Bu görüşe itirazı olanlar mı var? Halep ordaysa arşın burada!
Son otuz yılda öldürülen PKK'lı sayısı 50 bine yakın. Sadece geçen yıl binin üzerinde PKK'lı öldürülmüş. Üstelik Türk ordusunun her geçen günü, her türlü yenilenmesi PKK'yı imha etmeye dönük hazırlıkları içeriyor.
ATAK helikopteri, Altay tankı, mağara yıkan yerli füze sistemi, silah gücü bakımından müthiş ilerleme ve hazırlıkları ifade ediyor. Diğer yandan 50 bin kişilik bir terörle mücadele ordusu kurduğunu herkes biliyor.
Sözün kısası bir "B" planı olmayan PKK'dır, Türkiye ise her gelişmeye hazırlıklıdır.
PKK'lılardan bu süreç boyunca böyle gerçek olmayan laflar duyabileceğiz. Çünkü yenilgi kolay itiraf edilen bir şey değil. Belki bu adamların boylarından büyük laflarına da kansız ve kavgasız bir Türkiye adına katlanmak gerekecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA